Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TEDxConstanta, Life: How To

0

CONSTANTA – Colaboratori ce cred in idei care merita impartasite au facut posibil atat intregul eveniment, cat si un spatiu cu tehnologii inovatoare!

Personalitati, agenti ai schimbarii, entuziasti TEDx si voluntari care cred in implicarea activa si in dezvoltarea comunitatii lor – la un loc pentru o zi de networking si dialog pe tema Life: How To. Acest context, intregit si de un spatiu special de prezentare a celor mai noi tehnologii bazate pe realitate augmentata, nu ar fi fost posibil, insa, fara sprijinul unei liste lungi de sustinatori.

Tehnologii inovatoare vin la TEDxConstanta

Spatiul de prezentare a celor mai noi tehnologii bazate pe realitate augmentata si realitate virtuala include drept expozanti:

  • Proiectul eHeritage – isi propune sa contribuie la dezvoltarea capacitatii de cercetare pentru cadrele Universitatii Transilvania incluzand cercetatori, cadre didactice si studenti doctoranzi care activeaza in domeniul patrimoniului virtual. Colaboreaza cu unul dintre cele mai importante institute de cercetare din Slovenia si cu o universitate publica din Italia care detine o pozitie unica in sistemul italian de invatamant superior in ceea ce priveste implementarea de aplicatii VR. Proiectul isi propune sa puna bazele unui centru al patrimoniului cultural virtual in Europa de Est.

In cadrul TEDxConstanta, echipa eHeritage va pune la dispozitie:

  • 2 telefoane Lenovo cu Google Tango cu aplicatii de realitate augmentata (printre care si aplicatia care a avut drept scop sa aduca la viata un moment creativ din viata poetului Publius Ovidius Naso)
  • 1 touch screen 130 cm Iiyama si cadru, cu o aplicatie de realitate virtuala.
  • Laboratorul CERVA – Laboratorul de Cercetare in Realitate Virtuala si Augmentata din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta isi focalizeaza activitatile pe mediile educationale, de formare profesionala si diseminare a culturii prin intermediul tehnologiilor realitatilor mixte, oferind beneficiarilor sai experiente de realitate virtuala si augmentata interactive si colaborative.

In cadrul evenimentului TEDxConstanta, echipa CeRVA va prezenta rezultatele celor mai recente cercetari din domeniul:

  • Aplicatiilor cu retur haptic cu aplicabilitate in medicina
  • A celor de realitate augmentata cu aplicabilitate in promovarea turismului cultural precum
  • Un experiment in domeniul aplicatiilor interactive prin tehnologii omniprezente.
  • Laboratorul de Inginerie Economica – Laboratorul apartine Facultatii de Inginerie Mecanica, Industriala si Maritima si are ca principale obiective dezvoltarea competentelor ingineresti imbinate cu gandirea managerial-economica, precum si cercetari interdisciplinare.

In cadrul TEDxConstanta, echipa va pune la dispozitie:

  • O imprimanta Prusa Mendel i3 – aflata in stadiul de implementare. Este folosita pentru verificarea rezultatelor proiectarii reperelor si alegerii solutiilor tehnologice in cadrul proiectelor de cercetare
  • AlyudaNeuroIntelligence – program de simulare cu ajutorul inteligenței artificiale de tip Rețele Neuronale Artificiale utilizat in mod special pentru proiecte si lucrari de cercetare.

TEDxConstanta este organizat de Mind Evolution & Leadership Today, prezentat de Zenith Conference & Spa Hotel si powered by NN, Business Igniter si AYG.
Au sustinut TEDxConstanta cu implicare deosebita: Starbucks, Miss Baker, Cora City Park, Domeniul Bogdan, Ada Kaleh, Flowers Room Bouquet si All Music.

Printre catalizatorii evenimentului, agenti ai schimbarii importanti, se numara: VIVO! Constanta – un brand IMMOFINANZ, Asociatia Impreuna Pentru Viitor Constanta, Oana Zugravu – make-up artist, Adrian Cristea – fotograf oficial al evenimentului si City Plex Constanta.

Parteneri Media: RomaniaPozitiva.ro, IQAds, TV Neptun, Smark, Evenimente Constanta.

Evenimentul va avea loc la Zenith Conference & Spa  Hotel, in statiunea Mamaia, si va aduce in prim-plan personalitati marcante care vor trata subiecte dintre cele mai diverse, precum inovatie, performanta ori arta – toate in contextul curent.

Jocuri de cuvinte, anecdote care starnesc zambete si stare de bine, provocari, palme transpirate, genunchi moi, un sentiment de ameteala, oameni deosebiti si povesti frumoase.  Inovatie, miscari sociale, pasiune, multa munca, lectii invatate si idei care merita impartasite. LIFE: HOW TO, sau, cu alte cuvinte, a doua editie TEDxConstanta, la malul Marii Negre.
Biletele se pot achizitiona de pe site-ul evenimentului, respectiv la adresa:  http://tedxconstanta.ro/pages/cumpara-bilete/.

Pentru mai multe informatii despre eveniment, de la cum puteti deveni voluntari, la cum puteti sustine evenimentul, va rugam accesati www.tedxconstanta.ro.

Conferinta TED ofera sabloanele generale pentru programul TEDx, dar evenimentele individuale, precum si TEDxConstanta sunt organizate independent.

Despre TEDx

Un eveniment TEDx este o intalnire locala unde se alterneaza discursuri live si clipuri inregistrate la conferintele TED.

Evenimentele TEDx sunt planificate si coordonate independent, pe conceptul de la comunitate la comunitate. Fiecare eveniment este dezvoltat independent, fiind unic la nivel de continut si design, dar totodata, cu caracteristici comune.

Un eveniment TEDx este organizat de voluntari din comunitatea locala si, ca orice alt eveniment TED, nu contine nicio urma de agenda comerciala, religioasa sau politica. Scopul evenimentului este sa reprezinte o scanteie pentru conversatii, conectare si comunitate.

Toate evenimentele TEDx prezinta probleme variate si o diversitate de voci din mai multe discipline. Pana la urma, unde este distractia fara putina diversitate?

Mai multe detalii despre TEDx aici.

Despre TED

“TED” vine de la Technology, Entertainment, Design, trei domenii largi care, in mod colectiv, ne modeleaza viitorul.

TED in sine se distinge de alte conferinte. Este vorba despre discursuri de 18 minute, sau mai putin, ce abordeaza cu pasiune unele dintre cele mai inovative idei de pe planeta. Speakerii TED și TEDx abordeaza cele mai dure intrebari ale umanitatii, incercand sa raspunda cu inovatie, spirit intreprinzator si optimism.

TED este o suita de discursuri scurte, pregatite cu atentie, demonstratii si performante ce concentreaza o idee si o gama larga de subiecte pentru a promova invatarea, inspiratia si curiozitatea spre a provoca o serie de conversatii care conteaza cu adevarat.

TED este o serie de conferinte globale initiata in Statele Unite in 1984, organizate pentru a raspandi ideile ce merita promovate.

Mai multe despre misiunea TED aici.

Urmariti TED pe Twitter la twitter.com/TEDTalks, sau pe Facebook la facebook.com/TED.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.