Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

STUDIU DE CAZ: Întreprinderea socială BioHrana: agricultură ecologică şi locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi!

0
Recoltă bogată la sera întreprinderii sociale BioHrana, dezvoltată de către Asociaţia Prietenia din Pantelimon, cu sprijinul NESsT

Întreprinderea socială BioHrana: agricultură ecologică şi locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi

Un nou studiu de caz NESsT: “Asociaţia Prietenia – Întreprinderea Socială BioHrana. Adaptarea unui model elveţian de integrare profesională a persoanelor cu dizabilităţi la contextul românesc” 

Conform datelor din decembrie 2012 furnizare de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap, în România există 618.000 adulţi cu dizabilităţi, dintre care doar 4,6% sunt incluşi pe piaţa muncii. În Elveţia, procentul de adulţi cu dizabilităţi care au un loc de muncă este de 50%.Asociaţia Prietenia, un ONG înfiinţat în 1996 cu ajutorul partenerului elveţian Sonnhalde Gempen, a făcut eforturi să reproducă în România modelul elveţian de integrare socială şi profesională a persoanelor cu dizabilităţi mentale.

În 2011, cu ajutorul NESsT, Asociaţia Prietenia a înfiinţat întreprinderea socială BioHrana, intrând pe nişa de piaţă a agriculturii ecologice din România.

Acest studiu de caz descrie experienţa, lecţiile învăţate şi provocările pe care Asociaţia Prietenia a trebuit să le depăşească pentru a adapta modelul în România.

Studiul de caz este disponibil în format pdf aici

cos_legume381103bbbba7
Acest studiu de caz a fost posibil grație sprijinului generos al partenerului nostru strategic, Romanian-American Foundation, și al partenerilor noștri, Unicredit Ţiriac Bank și Unicredit Foundation.

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.