Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SIBIU: Școala de vară de limba română pentru străini / „Learn Romanian”

0

Școala de vară de limba română pentru străini / Sibiu, 27 iulie – 7 august 2015, Ediția a 5-a.

Școala ROLANG organizează cea de-a 5a ediție a școlii de vară de limba română pentru străini în perioada 27 iulie – 7 august 2015 în Sibiu, în colaborare cu Facultatea de Jurnalism „Lucian Blaga” din Sibiu.

Programul include activități de dimineață (30 de ore de cursuri la clasă) și activități de după-amiază (8 ore de aprofundare a cunoștințelor, vizite la muzee, vizionări de filme, tur al centrului Sibiului)

Sibiu_main_square

Profesorii noștri sunt doctori în lingvistică, autori de manuale de limba română pentru străini și profesori la Universitatea din București.

Activități de dimineață

Programul include 30 de ore de limba română pentru nivelurile începător, intermediar și avansat.

Orarul cursurilor : 3 ore / zi, de luni până vineri, de la 9.30 la 12.30.

Locul de desfășurare a cursurilor : Facultatea de Jurnalism „Lucian Blaga”, Strada Brutarilor nr. 3

Numărul minim de cursanți într-o grupă va fi de 5 persoane, cu un maxim de 10 persoane.

Activități de după-amiază

Cursuri de aprofundare a cunoștințelor : de două ori pe săptămână, de la 15.00 la 17.00

Tur al centrului Sibiului (însoțiți de un ghid vorbitor de limba engleză)

Vizite la muzee (ghid vorbitor de limba engleză) : o dată pe săptămână, de la ora 15.00

Vizionare de film (cu subtitrare în limba engleză) : o dată pe săptămână, de la ora 15.00

 

Nivelurile de limba și curricula

Nivelurile de limbă sunt stabilite conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

Nivelul începător (A1 și A2) urmărește învățarea aspectelor elementare cu privire la comunicarea în limba română, expresii de zi cu zi și noțiuni de gramatică de bază.

Nivelul intermediar (B1 și B2) are în vedere dezvoltarea abilității de a comunica despre diverse aspecte familiare, de a înțelege texte și expresii frecvent întâlnite, de a compune și de a scrie mesaje în care sunt descrise sentimente, emoții, impresii.

Nivelul avansat (C1 și C2) se axează pe dezvoltarea abilității de a purta discuții despre diferite subiecte în mod spontan, de a înțelege texte și compuneri complexe, de a înțelege limba română vorbită în toate formele acesteia.

Curricula este adaptată nivelului studenților, subiectele abordate urmărind interesele acestora. Metoda de predare se bazează pe comunicare. Conversațiile și exercițiile de comunicare vor alterna cu cele de vocabular, gramatică, înțelegere.

La sfârșitul cursului, studenții vor susține un test și vor primi un certificat care va atesta nivelul de limbă obținut.

Taxă

În funcție de pachetul ales, există două taxe de participare:

1. Activități de dimineață : 230 de euro

Pachetul include 30 de ore de curs la clasă, test final, certificat

2. Activități de dimineață + activități de după amiază : 295 de euro

Pachetul include 30 de ore de curs la clasă, test final, certificat, 8 ore de aprofundare a cunoștințelor, tur al centrului Sibiului alături de un ghid, vizite la muzee, vizionare de filme.

Materialele de curs (manualul „Learn Romanian” alături de caiet de exerciții și USB card cu fișiere audio) costă 39 de euro.

În cazul în care aveți nevoie de cazare, vă rugam să contactați organizatorii pentru a specifica ce tip de cazare doriți : 2, 3 sau 4 stele

Data limită pentru înscriere: 30 iunie 2015

Contact / Înscriere

Pentru mai multe informații referitoare la școala noastră de vară, nu ezitați să ne contactați.

Website:                                    http://rolang.ro/Romanian-summer-school.php

Email:                                       office@rolang.ro

Telefon:                                    +40 734 936 290

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.