Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Salonul naţional de inventică şi creaţie ştiinţifică pentru tineret

0

Miercuri, 16 noiembrie, orele 17.00, „SALONUL NAŢIONAL DE INVENTICĂ ŞI CREAŢIE ŞTIINŢIFICĂ PENTRU TINERET”, organizat de către Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul Târgului Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură 2016 își va deschide porțile, în prezența dlui Andrei Popescu, secretar de stat pentru tineret, a unor reprezentanți ai Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci și a unor jurnaliști din domeniul științei.

Aflat la cea de a 14-a ediție, acest eveniment dedicat exclusiv tinerilor, aduce viitorul mai aproape și dezvăluie calea către lumi incredibile ale imaginaţiei și ingeniozității, prezentând peste 30 de lucrări, create de mai mult de 60 de tineri din toată țara, în cadrul celor trei secțiuni dedicate:

1) ŞTIINŢE APLICATE (mecanică, electrică, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc)

2) TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi informaţiile, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile)

3) TEHNOLOGII ALE VIITORULUI (robotică, graphic design, arhitectură futuristă etc.)

Creațiile tinerilor inventatori acoperă domenii diverse ale științei și tehnologiei, de la robotică, ecologie și biologie, colonizarea altor planete, la soluții de folosire a energiei valurilor mării sau de menținere a efectului de lărgire a plajelor de la Marea Neagră, extinse printr-un proiect realizat din fonduri europene in anii 2014-2015.

Participă tineri inventatori debutanți dar și premianți ai unor concursuri internaționale prestigioase, precum Salonul de inventică de la Geneva sau concursurile de proiecte spațiale organizate de NASA.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.