Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romania locul 6 la scaderea Produsului Intern Brut…

0

Romania a avut in trimestrul al doilea din acest an a sasea scadere a Produsului Intern Brut din Uniunea Europeana, de 8,7% fata de trimestrul similar din 2008, mult peste media de pe ansamblul intregii UE de 4,9%, potrivit datelor revizuite publicate de Eurostat.” conform articolului publicat de wall-street.ro

Evident, nu este o ştire pozitivă pentru România, deci, cel puţin la prima citire, nu există argumente pentru care această informaţie să fie publicată pe RomaniaPozitiva.
banca2Totuşi, credem că este o veste bună prin simplu fapt că suntem abia pe locul 6 din punct de vedere al scăderii Produsului Intern Brut din Uniunea Europeană. Exista riscul, probabil destul de mare să fim pe locul 2 sau 3…

Se spune că pesimistul este doar un optimist ceva mai bine informat, nu? 

Ca să avem o imagine de ansamblu, merită să vedem care sunt rezultatele altor ţări din Uniune: „cele mai semnificative diminuari ale economiei au avut loc in trimestrul II in Lituania (-20,4%), Letonia (-17,3%), Estonia (-16,1%), Slovenia (-9%) si Finlanda (-8,9%), comparativ cu intervalul similar din 2008. Fata de trimestrul anterior, economia Romaniei s-a comprimat cu 1,1%, a sasea scadere din UE, contractie similara celei inregistrate in Olanda si Spania. Scaderea medie de la nivelul intregului bloc comunitar a fost de 0,3%, iar cea de la nivelul zonei euro, de 0,2%, arata datele Eurostat. Cea mai mare crestere fata de trimestrul I a fost inregistrata in trimestrul al doilea de Slovacia, de 2,2%, urmata de Slovenia (+0,7%) si Polonia (+0,5%).”

Nu suntem specialişti în macroeconomie, drept urmare lăsăm spaţiul liber pentru comentariile celor pricepuţi în acest domeniu!
Mai multe informaţii despre acest subiect sunt pe wall-street.ro

(foto Florin Ghindă, 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.