Primul spital veterinar non-stop din Romania care a primit certificare ISFM

0

Vești bune pentru proprietarii de pisici – România se bucură de primul spital veterinar non-stop acreditat de către Societatea Internațională de Medicină Felină

  • București, 2 iulie 2024 – România se poate mândri de astăzi cu primul spital veterinar non-stop acreditat de către Societatea Internațională de Medicină Felină. Spitalul Veterinar PET STUFF din București a primit titlul de „Spital Prietenos cu Pisicile”, fiind singura instituție non-stop din România care deține un certificat Silver.

Suntem extrem de încântați că, de astăzi, Spitalul Veterinar PET STUFF beneficiază de acreditarea ISFM pentru un management prietenos cu pisicile. PET STUFF îndeplinea deja de o perioadă bună de timp toate criteriile pentru acest titlu și oferea pisicilor și proprietarilor acestora cele mai bune condiții pentru o experiență medicală lipsită de stres. Însă, de astăzi, putem adăuga și o componentă oficială acestui obiectiv pe care l-am construit cu ajutorul echipei noastre, căreia îi mulțumim pentru cărămida pe care a pus-o la continuarea misiunii noastre de a oferi grijă și iubire non-stop pentru animalele de companie”, spune Dr. Cristian Cristea, medic titular și co-fondator Spitalul Veterinar PET STUFF.

În îndeplinirea obiectivului de a deveni o clinică prietenoasă cu pisicile, conform ISFM, Spitalul Veterinar PET STUFF îndeplinește o serie de criterii care vin în beneficiul pisicilor și proprietarilor acestora, pentru a le oferi o experiență medicală plăcută, lipsită de stres și de incidente care să le îngreuneze vizita la veterinar.

Astfel, proprietarii de pisici pot beneficia în cadrul Spitalului Veterinar PET STUFF de un cadru gândit strategic în beneficiul pisicilor, precum și de personal medical special instruit pentru pacienții-feline.

Sală de așteptare exclusiv pentru pisici

În acest sens, la PET STUFF există o sală de așteptare destinată exclusiv pentru pisici, cu intrare separată pentru a evita contactul direct între câini și pisici. De asemenea, sala este dotată cu feromoni pentru pisici și este prevăzută cu suporturi la înălțime și cutii speciale, astfel încât pisicile să se poată ascunde, contribuind astfel la reducerea stresului. Totodată, pentru a evita riscul de răspândire a bolilor infecțioase, sala este prevăzută și cu bariere verticale pentru pisicile aflate în cuștile pentru deplasare.

Sală de consultație destinată pisicilor

Durata unei consultații de rutină a pisicilor trebuie să fie de cel puțin 10 minute pentru a reduce stresul acestora. Spitalul Veterinar PET STUFF include o sală specială, unde consultația durează până la 45 de minute, timp dedicat unei manipulări gentile și răbdătoare a pisicilor.

Spitalizarea pisicilor, adaptată la standardele ISFM

Pentru a reduce stresul pisicilor care au nevoie de spitalizare de rutină sau peste noapte, PET STUFF a creat facilități în cadrul unei secții special dedicate, unde există cuști de dimensiuni prietenoase cu animalele. De asemenea, pisicuțele se bucură de așternuturi moi și confortabile, iar zgomotele și contactul vizual dintre animale sunt reduse la minimum.

Spitalul Veterinar PET STUFF beneficiază, de asemenea, de 4 săli de operații, dintre care una exclusiv pentru stomatologie. Acestea funcționează non-stop și în regim de urgență și sunt dotate cu echipamente medicale adecvate standardelor ISFM. În plus, la PET STUFF, proprietarii pot beneficia de servicii de imagistică și analize de laborator, precum și proceduri stomatologice, adaptate la nevoile specifice ale pisicilor.

Personal medical și guvernanță clinică

Fiind o clinică prietenoasă cu pisicile, PET STUFF are o echipă de medici și personal medical special instruit, care urmează cel puțin 3 ore/ an de studiu formal specific pisicilor. Astfel, echipa PET STUFF implementează tehnici de manipulare cu blândețe a pisicilor, precum și de reducere a stresului și anxietății, fiind singurul spital veterinar non-stop din România care implementează standardul Low Stress Handling.

Proprietarii de pisici se bucură de contact permanent cu personalul medical, care îi informează cu privire la starea animalelor și care le oferă informații despre reducerea stresului pisicilor în timpul călătoriei spre și de la unitatea medicală.

„Avocatul pisicilor”

În plus, pentru a se asigura că sunt respectate criteriile unei unități prietenoase cu pisicile și pentru a răspunde la orice întrebări pe care le pot avea proprietarii acestora, PET STUFF beneficiază de un reprezentant numit „Avocat al pisicilor”.

PET STUFF – primul spital veterinar non-stop din România care obține acreditare ISFM

Certificarea Spitalului Veterinar PET STUFF pune România pe harta clinicilor prietenoase cu pisicile și oferă un cadru sigur pentru pisici și pentru proprietarii lor.

Despre ISFM

Societatea Internațională de Medicină Felină este divizia veterinară a organizației caritabile International Cat Care. ISFM oferă o resursă la nivel mondial pentru medicii veterinari privind medicina și chirurgia felină. În plus, oferă informații despre bunăstarea pisicilor în ansamblu și resurse pe care medicii le pot folosi cu proprietarii, dincolo de sala de consultații pentru a ajuta la construirea legăturii cu clienții felini.

Despre Spitalul Veterinar PET STUFF

Spitalul Veterinar PET STUFF este cel mai complex spital veterinar din România, care oferă servicii de chirurgie de urgență non-stop, 24/7/365 și singurul spital din România care implementează standardul Low Stress Handling pentru reducerea anxietății animalelor de companie. Cu o experiență de peste 17 ani pe piața din România, Spitalul Veterinar PET STUFF oferă servicii individualizate de medicină veterinară și chirurgie de urgență, la cele mai înalte standarde Europene.

Mai multe detalii despre activitatea Spitalului Veterinar PET STUFF pot fi regăsite pe adresa www.pet-stuff.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.