Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiile Superscrieri. Non-fictiuni care schimba lumea!

0

Premiile Superscrieri sunt o competitie care promoveaza jurnalismul narativ si scriitura creativa despre oameni, evenimente si momente reale, ca moduri de exprimare a puterii cuvintelor de a influenta in bine relatiile dintre oameni, de a genera schimbari de atitudini, cutume, norme.

Inscriere

Concursul se adreseaza oricui stie sa spuna povesti (in sens jurnalistic) si se regaseste in cele descrise mai sus. Nu exista limite de varsta, sex, domiciliu, nationalitate. Participantii pot inscrie un singur material pentru fiecare categorie de concurs, scris in limba romana si publicat in orice mediu tiparit sau electronic, in perioada 15 septembrie 2010 – 15 septembrie 2011.

Materialele se depun pana pe 16 septembrie 2011 inclusiv la sediul Friends For Friends Foundation (Str. Ion Brezoianu, nr. 4, et. 4, sector 5, Bucuresti) sau pe e-mail, la superscrieri@ffff.ro.

Informatii despre continutul dosarulului de inscriere aici.

Categorii

Eseu. Material in care autorul conduce cititorul intr-o calatorie de explorare a unor evenimente sau idei personale, politice, sociale sau culturale. Poate fi o poveste din viata autorului, care ilustreaza idei universale sau poate fi o reflectie documentata pe marginea unui fenomen contemporan relevant.

Juriul va puncta:

 • impactul emotional
 • constructia “calatoriei”
 • forta argumentului
 • calitatea scriiturii

Reportaj. Articol in care documentarea jurnalistica dubleaza calitatea scriiturii, pentru a evidentia un eveniment sau fenomen. Incurajam materialele care imbina cat mai bine cele trei caracteristici ale unei povesti jurnalistice ideale: personaj, arc narativ, semnificatie.

Juriul va puncta:

 • originalitatea unghiului de abordare
 • excelenta scriiturii
 • profunzimea documentarii
 • contemporaneitatea subiectului

Opinie. Luare de pozitie sau analiza bine articulata a unor evenimente si fenomene curente. Opinia difera de eseu prin actualitate și stil. Necesitatea schimbării codului muncii în urma unor statistici recente e un material de opinie. Meditatia asupra muncii, ca obligativitate sociala, e un eseu.

Juriul va puncta:

 • forta argumentului
 • relevanta temei

Portret. Poveste despre o persoana sau grup de persoane, cunoscute sau nu publicului.

Juriul va puncta:

 • documentarea (criteriu esential)
 • originalitatea alegerii subiectului
 • unghiul de abordare
 • vitalitatea scriiturii

Experiment. Orice deviatie de la norma. Poate fi un manifest sub forma de scrisoare, un articol sub forma de poem, un articol in ritm de hip-hop sau orice non-fictiune care nu intra in niciuna din categoriile anterioare.
Juriul va puncta:

 • originalitatea
 • plastica scriiturii, cat timp ea slujeste transmiterii unei idei sau imagini despre realitatea contemporana

Jurizare si Premii

Evaluarea materialelor cade in sarcina unui juriu format din 7 membri cu reputatie in jurnalism, mass-media, alte domenii din sfera comunicarii. Fiecare categorie a competitiei va avea un mare castigator, premiat cu 500 de euro.

Premierea va avea loc la data de 15 octombrie 2011.

– – –

Nu exista taxa de participare, insa Fundatia incurajeaza orice donatie, atat financiara cat si de voluntariat sau promovare.

Sursa: aici.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.