Pofta românilor pentru burgeri, în cifre: 10.000 de burgeri comandați online pe zi. În top căutări pentru burgerii comandați online apar rețetele cu specific vegan sau vegetarian

0
  • De cele mai multe ori, românii aleg mai mult de un burger atunci când plasează o comandă online;

  • În top căutări pentru burgerii comandați online apar rețetele cu specific vegan sau vegetarian;

  • Pofta de burger se accentuează în lunile de toamnă-iarnă;

București, 28 mai: Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate și setează noi tendințe culinare. De Ziua Internațională a Burgerilor, Tazz – platforma locală de livrare rapidă, prezintă o analiză a preferințelor românilor pentru comenzile online de burgeri. Cu peste 10.000 de burgeri comandați pe zi în 2023, fruntaș în lista orașelor cu cei mai mulți burgeri livrați rămâne București (48%), urmat de Timișoara, Cluj, Iași și Brașov.

Topul preferințelor de burgeri în funcție de oraș

În topul preferințelor pe orașe, clasamentul ne prezintă tendințele pentru fiecare zonă a țării:

  • Bucureștenii: își satisfac pofta de burgeri prin comenzi de Double Bacon Cheeseburger.

  • Brașovenii: cel mai des aleg să comande Cheeseburger;

  • Clujenii: preferă Pulled Pork Burger atunci când pofta de burger dictează;

  • Ieșenii: pun în topul preferințelor Crispy Burger;

  • Timișorenii: aleg de cele mai multe ori Burgerul Clasic pentru prânz sau cină;

Sunt 4 ani de când Tazz oferă livrare rapidă direct la ușa românilor și, când vine vorba de preferințe culinare, burgerii au fost mereu în top 3 cele mai comandate produse din aplicația noastră. Anul acesta ne așteptăm să se mențină preferința pentru acest preparat, mai ales în contextul ocaziilor de consum în grup, când comanda de burgeri în diferite pachete, tip party sau family, este printre favorite. Totodată, observăm un interes tot mai crescut pentru burgerii în forme sau rețete noi pe care utilizatorii noștri îi pot comanda de pe aplicația Tazz, ceea ce ne face să credem că și în următorii ani acest preparat va rămâne în categoriile de top a comenzilor online de mâncare.a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand Tazz.

Top căutări pentru comenzile online de burgeri

Printre cele mai căutate tipuri de burgeri în aplicație sunt variantele vegane și vegetariane, cu avocado și trufe, care marchează trendul pentru alternativele clasicului burger, prin gusturi noi și ingrediente diverse. Tendințele pentru acest preparat sunt completate de căutările pentru mini burger și smash burger, două variante care intră în top alegeri în această perioadă a anului.

Cu un bon mediu de aproximativ 80 de lei pe comanda, de multe ori, românii aleg mai mult de un burger atunci când plasează o comandă online. Comenzile de grup, fie că sunt alături de familie, prieteni sau în gașcă sunt specifice pentru acest preparat. Anul trecut, cea mai mare comandă de grup livrată a fost de 16 burgeri, cu o valoare de peste 600 de lei, iar de cele mai multe ori comenzile plasate sunt pentru minimum 6 persoane.

Comenzile de burger înregistrează o creștere de 25% în lunile de toamnă-iarnă

Deși se află printre cele mai comandate preparate online din aplicația Tazz, pe tot parcusul anului, pofta românilor se accentuează în lunile octombrie-decembrie. Dacă în primele luni ale anului, ianuarie-martie, totalul burgerilor comandați atinge un procent de aproape 20%, spre final de an ajunge la peste 25% din totalul de burgeri livrați acasă.

Zilele de weekend și ora cinei sunt momentele cu cel mai mare consum de burgeri

În fiecare zi de vineri comenzile de burgeri sunt în creștere cu peste 5% din totalul comenzilor, comparativ cu alte zile ale săptămânii. Topul momentelor de consum este condus de intervalul 18:00-20:00, când se plasează peste 30% dintre comenzile de burgeri, urmat de intervalul 12:00-14:00, cu 22% dintre comenzile livrate românilor pentru masa de prânz. Deși cu o frecvență mai rară, unii români aleg burgerul și pentru poftele de la miezul nopții, unde se înregistrează doar 2.5% dintre comenzile de burgeri livrate în intervalul 23:00-01:00.

Datele prezentate mai sus au fost extrase din aplicația Tazz și au urmărit comenzile plasate în perioada ianuarie – decembrie 2023, la nivel național.

Despre Tazz    

Platforma locală de livrare rapidă Tazz are o ofertă foarte diversă, ce cuprinde cele mai bune restaurante din țară, dar și o selecție extinsă de produse pentru cumpărături zilnice, farmacii, florării, articole sportive, cărți, produse de îngrijire personală și înfrumusețare și alte magazine diverse. Tazz pune la dispoziția clienților săi beneficii exclusive ca evenimente zilnice cu Chefi locali, comanda de grup și plata cu cardurile de masă. Tazz este în acest moment cea mai descărcată aplicație din categoria „Food & Drink” în România, serviciile sale fiind disponibile atât prin aplicațiile de mobil Android și iOS, cât și online pe www.tazz.ro, în cele 29 de orașe din țară în care activează în acest moment.   

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.