Peste 7.500 de români au ales serviciul de a doua opinie medicală distribuit de Aegon România

0

Peste 7.500 de clienţi ai companiei de asigurări de viață Aegon România, parte a grupului financiar internațional Aegon, deţin Aegon Diagnose.me, serviciu de a doua opinie medicală lansat în decembrie 2017. Reprezentanții companiei apreciază că vânzările vor continua să crească în 2019, pe fondul unui interes din ce în ce mai mare al românilor pentru acest tip de asigurare. România este a doua țară din rețeaua Aegon, după Slovacia, unde a fost introdus acest serviciu.

“În ultimii ani, tot mai mulți români au apelat la serviciile de a doua opinie medicală, ceea ce este un fapt îmbucurător. Este foarte important să fii cât mai sigur că ești diagnosticat corect și tratat corespunzător, în special în cazul suspiciunii unor boli grave, dar nu numai. Erorile de identificare a unei afecțiuni nu există doar în România, ci sunt un motiv de îngrijorare la nivel global, iar rata lor variază între 7% și 40%, chiar și în țările cu sisteme de sănătate performante, conform statisticilor realizate de Diagnose.me. Potrivit cercetărilor recente, solicitarea unei a doua opinii medicale scade posibilitatea de eroare în diagnostic cu aproximativ 90%. Aegon Diagnose.me este un serviciu pe care l-am inclus în portofoliu tocmai pentru a răspunde nevoii clienților noștri de a avea acces ușor la servicii medicale de calitate, oferite de o echipă de medici europeni și americani, specializați în aproape 90 de afecțiuni”, spune Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Aegon Diagnose.me a fost lansat la finele lui 2017 și pune la dispoziția clienților accesul la o echipă de peste 150 medici, din 35 de ţări, care analizează cazuri într-o sferă largă de domenii: oncologie, neurologie, cardiologie, ortopedie, medicină internă, pediatrie, imagistică, pneumologie etc. Aceștia sunt specialiști reputați la nivel internațional. Consultația medicală se realizează pe baza documentelor trimise de către pacient cu diagnosticul iniţial: istoricul bolii, investigațiile efectuate, tratamentul și îngrijirile prescrise și eventual deja acordate.

Câteva aspecte care diferențiază Aegon Diagnose.me pe piața locală sunt: costul redus, echipa de medici exclusiv străină, asistența din partea Aegon care pune la dispoziția clienților un centru de call-center local și asigură traducerea corespondenței care poate fi astfel transmisă, în totalitate, în limba română. Un alt avantaj este și ușurința de folosire a platformei prin care pot fi accesate consultațiile în cadrul serviciului Aegon Diagnose.me. În urma consultației, raportul medical este tradus în limba română și trimis pacientului în șapte zile lucrătoare. În cursul unui an de asigurare, se pot obține două rapoarte medicale privind două afecțiuni medicale diferite.

Serviciul Aegon Diagnose.me poate fi cumpărat direct de la Aegon România, pentru cei care sunt deja clienți sau prin intermediul mai multor canale: din rețeaua Banca Transilvania, alături de asigurarea de viață cu acumulare, Aegon Fii Sigur, din rețeaua Alpha Bank, ca produs opțional și complementar contului curent și prin brokerii parteneri: Campion Broker de Asigurare, Safety Broker de Asigurare, Inter Broker de Asigurare, Globasig Broker de Asigurare şi Global Assistance. În ceea ce privește costurile, acestea sunt de 120 lei pe an, pentru pachetul Standard, care conține serviciul Aegon Diagnose.me și asigurare în caz de deces din accident, în valoare de 30.000 lei, și 360 lei pe an pentru pachetul Expert, care include în plus, printre altele, și o indemnizaţie de 10.000 lei, în cazul diagnosticelor grave.

“Unul dintre obiectivele Aegon România este acela de a contribui la educarea financiară a oamenilor, la o mai bună înțelegere a nevoii de a economisi și a modului în care o putem face. În acest caz particular, cred că trebuie să facem tot posibilul ca românii să înțeleagă importanța unui serviciu care îți dă posibilitatea de a obține o a doua opinie medicală, la nevoie. În țara noastră, se manifestă încă puternic tendința amânării. Oamenii preferă să nu se gândească că s-ar putea îmbolnăvi, așa că tind să lase deoparte cumpărarea unui produs de tipul Aegon Diagnose.me, chiar dacă, din păcate, o boală poate apărea oricând, iar incidența diagnosticelor grave a crescut destul de mult în ultima perioadă, chiar și în cazul tinerilor. Am luat decizia de a include Aegon Diagnose.me în portofoliul de servicii pe care le oferim în România, pentru că ne dorim ca atât clienții Aegon România, cât și clienții partenerilor noștri să poată beneficia de servicii medicale de cea mai bună calitate, pe care să și le poată permite indiferent de situația financiară, de nivelul de educație sau de locul unde trăiesc”, a adăugat Sînziana Maioreanu.

Aegon Diagnose.me este un serviciu oferit în parteneriat cu Diagnose.me, o compania înființată de doi antreprenori olandezi în 2013, ca urmare a propriilor lor experiențe în sistemul medical. Diagnose.me funcționează ca o platformă online, unde pacienții au acces la know-how-ul unor medici cu renume internațional, care oferă o a doua opinie medicală, în scopul validării sau corectării diagnosticului inițial și, dacă este cazul, a tratamentelor primite. Mai multe informații sunt disponoibile atât pe site-ul Aegon România (https://www.aegon.ro/RO-Homepage-Viata/Produsele-noastre/DiagnoseMe/), cât  și pe https://www.diagnose.me/en/.

Despre Aegon

Aegon România face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții. Aegon are, la nivel mondial, o tradiție de peste 170 de ani și este prezent în peste 20 de țări. În total, cei peste 28.000 de angajați ai companiei oferă servicii financiare pentru aproximativ 30 de milioane de clienți din Europa, Asia și America.

Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață. În prezent, Aegon România are peste 900.000 de clienți și 130 de angajați.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.