Anticoronavirus - exemple de implicare social─â ╚Öi solu╚Ťii pentru gestionarea pandemiei

Mega Image i-a provocat pe elevii de liceu si de gimnaziu la Mega Dezbatere

0

Elevii de liceu ╚Öi de gimnaziu au acceptat provocarea Mega Image la MegaDezbatere, concursul na╚Ťional de dezbateri educa╚Ťionale

Bucure╚Öti, 28 ianuarie 2020 ÔÇô Mega Image continu─â s─â se implice ├«n via╚Ťa comunit─â╚Ťilor din care face parte prin educa╚Ťia ├«n r├óndul genera╚Ťiilor tinere printr-o nou─â provocare pentru elevii de liceu ╚Öi de gimnaziu, MegaDezbatere ÔÇô concursul de dezbateri educa╚Ťionale desf─â╚Öurat la nivel na╚Ťional.

Ajuns deja la cea de-a treia edi╚Ťie, concursul s-a desf─â╚Öurat ├«ntre 26 octombrie 2019 ╚Öi 25 ianuarie 2020, ├«n licee ╚Öi ╚Öcoli gimnaziale din ╚Öapte ora╚Öe ÔÇô Bra╚Öov, Bucure╚Öti, Cluj-Napoca, Constan╚Ťa, Ia╚Öi, Ploie╚Öti, Timi╚Öoara.

ÔÇťCredem c─â e important s─â ne implic─âm ├«n educa╚Ťia tinerilor prin facilitarea accesului la noi tehnici de formare. Prin Mega Dezbatere, am ales s─â investim ├«n modul ├«n care ├«╚Öi exprim─â p─ârerile, ideile, prin g├óndirea independent─â ╚Öi abilitatea de a g├óndi orientat spre rezolvarea de probleme. Temele de discu╚Ťie cu care i-am provocat pe participan╚Ťii la dezbateri au fost de interes, aflate deja ╚Öi pe agenda public─â ÔÇô de la alimenta╚Ťie s─ân─âtoas─â, la consumul de plastic ╚Öi protec╚Ťia mediului ÔÇô ╚Öi le-au scos ├«n eviden╚Ť─â capacitatea de a argumenta ├«ntr-un mod structurat, logic, dar ╚Öi spiritul de echip─â. Este un exerci╚Ťiu educa╚Ťional care ├«i preg─âte╚Öte pentru a deveni adul╚Ťi cu g├óndire logic─âÔÇŁ, afirm─â Adrian Nicolaescu, Vicepre╚Öedinte marketing, comunicare ╚Öi sustenabilitate Mega Image.

Programul este derulat ├«n parteneriat cu Asocia╚Ťia Rom├ón─â de Dezbateri, Oratorie ╚Öi Retoric─â (ARDOR) ╚Öi Asocia╚Ťia Omnia Help.

ÔÇ×Cu fiecare edi╚Ťie, ne bucur─âm s─â vedem elevi de liceu ╚Öi de gimnaziu care ├«nva╚Ť─â mai multe despre o alimenta╚Ťie s─ân─âtoas─â, un stil de via╚Ť─â s─ân─âtos ╚Öi, de ce nu, despre cum pot ajuta ei planeta. Dezbaterea este un instrument educa╚Ťional important, care ╚Öi-a dovedit eficien╚Ťa ├«n modelarea unei g├óndiri logice. De asemenea, cei care dezbat cap─ât─â abilit─â╚Ťi esen╚Ťiale pentru traseul lor educa╚Ťional ╚Öi pe pia╚Ťa muncii, au rezultate ╚Öcolare semnificativ mai bune dec├ót colegii lor ╚Öi au mai mult─â ├«ncredere ├«n ei ╚Öi ├«n capacit─â╚Ťile lorÔÇŁ, spune Emanuel Beteringhe, Pre╚Öedinte ARDOR.

├Äntr-o prim─â etap─â, cea a calific─ârilor, echipele participante ├«n concurs, de liceu sau de gimnaziu, au disputat fiecare trei runde de dezbateri, asistate de arbitri. Prin punctajul ob╚Ťinut au fost selectate echipele pentru etapa final─â, care s-a desf─â╚Öurat ├«n Bucure╚Öti, pe 25 ianuarie, prin dou─â competi╚Ťii: una pentru elevii de liceu, la care au participat 8 echipe, ╚Öi una pentru elevii de gimnaziu, la care au participat dou─â echipe.

├Än total, 30 de elevi au participat la competi╚Ťia final─â, ├«n care au dezb─âtut dou─â teme principale, astfel: echipele de liceu – Statul ar trebui s─â ofere avantaje fiscale companiilor care ├«ndeplinesc cerin╚Ťele ╚Öi de protec╚Ťie a mediului (reciclarea plasticului, folosirea materialelor biodegradabile, stocarea responsabil─â a de╚Öeurilor, etc.) mai degrab─â dec├ót s─â sanc╚Ťioneze abaterile; echipele de gimnaziu – ╚ścolile ar trebui s─â evalueze ╚Öi s─â noteze elevii ╚Öi pentru o nutri╚Ťie s─ân─âtoas─â, similar cu nota pe care o acord─â la purtare.

Echipa c├ó╚Ötig─âtoare pe licee a fost din cadrul Colegiului Na╚Ťional ÔÇťGrigore MoisilÔÇŁ Bucure╚Öti ╚Öi a primit premiu participarea ca observator la un concurs interna╚Ťional de dezbatere, iar cea mai bun─â echip─â de ╚Öcoal─â gimnazial─â a fost din cadrul Colegiului Na╚Ťional bilingv ÔÇ×George Co╚ÖbucÔÇŁ din Bucure╚Öti, care a primit ca premiu participarea la o tab─âr─â de dezbateri. De asemenea, au fost acordate gadgeturi tuturor finali╚Ötilor ╚Öi un premiu special pentru cel mai bun vorbitor ├«n cadrul dezbaterilor.

Despre Mega Image

Fondat ├«n 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lan╚Ťuri de supermarketuri din Rom├ónia cu o re┼úea ce cuprinde ├«n prezent 764 de magazine ├«n Bucure┼čti, Cluj-Napoca, Ia╚Öi, Constan┼úa, Ploie┼čti, Bra┼čov, T├órgovi┼čte, Timi╚Öoara, Bac─âu, Foc╚Öani ┼či alte ora┼če din ┼úar─â, sub m─ârcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Rom├óne╚Öti. Mega Image ├«┼či propune s─â ofere consumatorilor, ├«n fiecare zi, servicii de calitate ┼či o gam─â de produse hr─ânitoare, s─ân─âtoase ┼či sigure, la pre┼úuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer interna┼úional ce opereaz─â ├«n prezent pe trei continente.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informa╚Ťie ╚Öi educa╚Ťie pozitiv─â, Rom├óniaPozitiv─â.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre Rom├ónia de la peste 30 de autori ╚Öi colaboratori ├«nc─â din 2006. Sus╚Ťinem ╚Öi programe educa╚Ťionale ├«n diverse tematici ╚Öi am lucrat cu aproape 10 000 de participan╚Ťi ├«n ultimii 20 de ani. La acest cont de autor public─âm articole, comunicate de pres─â, opinii ╚Öi imagini pe care le primim de la colaboratori ╚Öi parteneri, dar select─âm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim s─â promov─âm pe platforma noastr─â. De Bine despre Rom├ónia.

Comenteaz─â

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.