Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MAC Cosmetics România sprijină activități de prevenire HIV adresate liceenilor din 7 orașe

0

Asociația Semper Musica – singura organizație din țară finanțată de Fundația MTV Staying Alive din America, anunță câștigarea primei finanțări pentru România din partea Fondului MAC pentru SIDA, fond susținut la nivel global de MAC Cosmetics.

logo-semper-musica-web

MAC Cosmetics România, prin Fondul MAC pentru SIDA din America, va sprijini din această toamnă proiectul – Celebs figh AIDS! -, inițiativă organizată de Asociația Semper Musica și adresată elevilor de liceu, dezvoltată cu scopul prevenirii cazurilor de noi infecție cu HIV în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. În acest sens, MAC Cosmetics România va oferi o finanțare de 22.000 lei pentru organizarea de sesiuni de educație nonformală despre infecția cu HIV, în 7 licee tehnologice sau agricole, din 7 orașe mici spre medii, precum și a unor workshop-uri pentru cadrele didactice pentru ca acestea să își dezvolte abilități în vederea susținerii de astfel de sesiuni și pentru generațiile viitoare de elevi.
Fondurile, din care sunt sprijinite la nivel global proiecte și organizații care activează în domeniul HIV/SIDA, aceasta fiind direcția de responsabilitate socială a companiei, sunt colectate în urma vânzării gamei de produse – MAC VIVA GLAM -, 100% din sumele rezultate în urma vânzării acestor produse fiind folosite pentru proiecte locale de prevenire sau care oferă diferite servicii persoanelor care trăiesc cu HIV sau grupurilor vulnerabile la risc de infectare.

Alexandru Gheorghiu, Președintele Asociației Semper Musica, menționează: “Suntem onorați să fim prima organizație din România cu care MAC Cosmetics lucrează și sperăm ca acest proiect pilot să fie doar începutul colaborării noastre. În același timp, MAC Cosmetics vine în sprijinul mesajului pe care Asociația Semper Musica îl transmite companiilor din România care dezvoltă programe de CSR și anume că, ar trebui să acorde atenție și proiectelor și programelor de prevenire HIV, mai ales în contextul în care aproape jumătate dintre cazurile de noi infecții cu HIV, în prima jumătate a lui 2015, sunt înregistrate în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, conform Institutului Matei Balș.”

mac-aids-fund

Livia Boajă, Marketing Manager MAC Cosmetics, precizează: “MAC, prin Fondul MAC pentru SIDA, a înțeles nevoia susținerii activităților de prevenire HIV desfășurate de Asociația Semper Musica în liceele românești, mai ales prin atenția deosebită pe care compania noastră o are pentru acest domeniu.

Este pentru prima dată în România când MAC AIDS FUND decide să sprijine un proiect în domeniul HIV/SIDA, deși la nivel global fondul există din 1994, finanțând sute de proiecte organizate de ONG-uri și adresate persoanelor care trăiesc cu HIV, în domenii vitale de la prevenire la oferirea de sprijin în ceea ce privește nevoile de bază ale acestora.

Suntem bucuroși că fondurile strânse din vânzarea produselor VIVA GLAM vor fi folosite pentru un proiect din România, în sprijinul tinerilor, pentru prevenirea noilor cazuri de infecție cu HIV în rândul acestora.”

www.sempermusica.org / www.macaidsfund.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.