Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Liceenii susținuți de Mega Image și anul acesta în concursul național Mega Dezbatere

0

Mega Image continuă să se implice în formarea și educația generațiilor tinere și dă startul celei de-a patra ediții a concursului național de dezbateri educaționale „Mega Dezbatere”. Concursul se desfășoară la nivel național în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, în licee din Bucuresti, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iasi, Oradea, Ploiești, Sibiu, Timișoara.

Pentru cea de-a IV-a ediție, Mega Image își propune să aducă în discuție teme diversificate, astfel încât să-i încurajeze pe elevi să se implice, să se documenteze și să cerceteze mai mult cu fiecare etapă. Prin metodele interactive de învățare propuse de concurs, anul acesta, elevii vor aprofunda subiecte legate de protecția mediului sau ajutor pentru comunitate. În plus, prin discuțiile de tip dezbatere, elevii iși dezvoltă abilitățile de gândire critică, argumentare logică și vor folosi spiritul competițional ca mijloc pentru toleranță.

Ne bucurăm să vedem an de an tineri implicați în discuții de dezbatere, dornici de a-și dezvolta capacitatea de a argumenta într-un mod structurat, logic, dar și de a-și îmbunătăți spiritul de echipă. Ne dorim să fim cât mai aproape de tinerele generații pline de entuziasm și să investim în liderii de mâine, în educația și dezvoltarea personală a acestora,a declarat Adrian Nicolaescu, VP marketing, eCommerce, comunicare și sustenabilitate Mega Image.

Programul este derulat în parteneriat cu Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) și Asociația Omnia Help.

„Acest program a devenit deja tradiție în comunitatea de dezbateri din România. În contextul actual, este cu atât mai important că în acest an nu doar se desfășoară acest program, în mediul online, dar crește numărul orașelor participante și al elevilor implicați. Ne bucurăm să putem contribui activ la ecosistemul de educare a tinerilor din România, împreună cu partenerii noștri,” spune Emanuel Beteringhe, Președinte ARDOR.

Cu 84 de echipe care însumează 252 de participanti, în 2020, competiția se va desfășura în mediul online, însă mecanica rămâne aceeași: în faza I, joacă echipele înscrise din orașul de reședință desemnat, iar în urma punctajului obținut se aleg primele două echipe. Acestea vor avea o nouă dezbatere, pentru accesul în etapa finală, unde va ajunge câte o echipă din fiecare oraș participant.

La finalul competiției, Mega Image va oferi premii pentru cea mai bună echipă și cel mai bun vorbitor, cu argumentația cea mai convingătoare, dar și celor clasați pe locul al doilea cât și tuturor finaliștilor.

Premiile vor consta în laptop-uri, pentru câștigătorii locului I, căsti și camere web pentru locul al II-lea și mențiuni.

***

Despre Mega Image

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 822 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Despre autor

avatar

Asociația Română de Dezbateri Oratorie și Retorică (ARDOR) s-a format din dorința de a stimula cultura dialogului argumentat în România și a crește numărul cetățenilor implicați în viața civică, cu ajutorul dezbaterilor academice. Cu o structură federativă (alcătuită din 6 asociații regionale ce acoperă geografic toate regiunile țării) ARDOR gestionează 5 programe de educație prin dezbateri: a) în cadrul programului pentru elevi gestionează peste 100 de cluburi de dezbateri pe teritoriul țării (atât în orașe mari, cât și în cele mici) și sprijină peste 200 de instructori voluntari (profesori și studenți) care lucrează cu peste 1600 de elevi beneficiari; b) în cadrul programului de studenți, sprijinim 4 cluburi universitare și 100 de studenți anual; c) în cadrul programului pentru profesori, investim în formarea a peste 500 de profesori anual, ce duc pedagogia deliberativă la clasă, la materiile lor, la peste 20.000 de elevi; d) de 15 ani ARDOR selectează și antrenează Echipa Națională de Dezbateri a României ce participă la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice pentru elevi; e) prin programul DialogON (www.dialogon.ro) ducem dezbaterile și către profesioniști, prin cursuri de argumentare pentru mediul de business. Ne putem mândri cu un impact pozitiv considerabil: prin folosirea metodelor deliberative la clasă, prin predarea opționalului acreditat „Dezbateri, Oratorie și Retorică”, prin contribuția la introducerea eseului argumentativ ca probă la Bacalaureat etc reușim să influențăm deprinderea de către tineri a unor abilități fundamentale noilor generații, însă prea puțin dezvoltate în școală (gândire critică, capacitatea de a structura datele primite, persuasiune, acceptarea punctelor de vedere diferite, argumentare, persuasiune). Mai multe informații pe https://ardor.org.ro/

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.