Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Liceenii braşoveni fac practică şi prospecţie pentru meserii de viitor prin proiectul “Elevul de azi, fermierul de mâine”

0

Fundaţia World Vision România organizează pentru liceenii de la Colegiul Ţara Bârsei din localitatea Prejmer sesiuni de practică inovativă şi vizite tematice la companii din întreaga ţară

“Elevul de azi, fermierul de mâine” este un proiect care urmăreşte să echipeze tinerii din învăţământul agricol cu abilităţi, cunoştinte şi experienţe menite să-i stimuleze să continue studiile de profil şi să adopte meseriile studiate.

În primăvara acestui an, elevii Colegiului pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Ţara Bârsei au participat la sedinţe de consiliere profesională şi sesiuni de practică online şi offline pentru a putea să ia decizii informate privind viitorul lor.

Începând din 19 octombrie 2015, şi “bobocii” care au început să studieze agricultura la Colegiul Tara Bârsei vor avea ocazia să testeze aievea viaţa de fermier, zi de zi, timp de o săptămână.Viitorii tehnicieni veterinari vor petrece cinci zile la Ferma Demonstrativă Agrovision din satul braşovean Criţ.

Experienţele pe care elevii le vor dobândi sunt importante, deoarece în mod obişnuit, practica lor se limitează la lucrul în laborator şi mica fermă de păsări a colegiului. Aproape niciodată nu li se oferă ocazia să lucreze în ferme sau pensiuni reale, întrucât companiile private nu au obligaţia să găzduiască stagii de practică.

În perioada 26 octombrie – 6 noiembrie vor fi implicaţi în proiect şi elevii mai mari pentru care vor fi organizate vizite tematice în companii şi universităţi din întreaga ţară. În funcţie de profilul studiat, timp de câtiva zile, liceenii vor vizita ferme, clinici veterinare, pensiuni şi hoteluri sau fabrici de procesare a cărnii şi a laptelui, astfel încât să capete o perspectivă realistă asupra viitorului loc de muncă.

La finalul proiectului, rezultatele “fermierilor de viitor” vor fi evaluate de către profesori, iar cei mai buni dintre elevii participanţi vor fi recompensaţi cu premii constând în echipamente IT.

Proiectul “Elevul de azi, fermierul de mâine” se desfăşoară în perioada 6 mai 2014 – 15 decembrie 2015, în parteneriat cu Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Tara Barsei” Prejmer si Ascendo S.R.L.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.