Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Give IT! si Assoclic, proiecte integrate de solidaritate si dezvoltare comunitara!

0

Azi premiem organizatiile responsabile Give IT! 2015. Si tot azi are loc juriul Assoclic 2-2015!
Ce este Assoclic? Dar Give IT? Si care este legatura dintre cele 2?

assoclic 2

Ateliere Fara Frontiere anunta pe 16 noiembrie 2015 startul unei noi runde de înscrieri în programul national de donatii de calculatoare Assoclic. 500 de calculatoare reconditionate vor fi azi alocate de juriul alcatuit din parteneri si beneficiari ai programului Assoclic catre organizatii non-guvernamentale (asociatii, fundatii, federatii), școli, licee, institutii de învatamânt acreditate (facultati/universitati), gradinite, muzee de stat, biblioteci de stat și institutii sociale, pentru proiecte de educatie și incluziune din toata România.
Give IT! este un clasament al companiilor si organizatiilor care predau DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) catre Ateliere Fara Frontiere – in acelasi timp o „competitie” si un proiect de sensibilizare la solidaritate si la protectia mediului, prin care dorim sa promovam organizatiile responsabile. BRD Groupe Société Générale este marele castigator al competitiei Give IT 2015 cu 12 tone de DEEE predate catre Ateliere Fara Frontiere in 2015 si a primit azi trofeul „Hard disk-l de aur”.
De unde vin calculatoarele pe care le donam prin programul Assoclic?

De la companii si ONGuri responsabile, care au ales Ateliere Fara Frontiere pentru colectarea, reutilizarea si reciclarea deseurilor electronice si a echipamentelor IT uzate!

Valoarea noastra adaugata este multipla: pentru ca privilegiem reutilizarea si reducerea risipei si doar ce nu mai poate fi refolosit merge spre reciclare.
Si pentru ca transformam deseurile IT pe de o parte in locuri de munca si de formare profesionala pentru persoane defavorizate in atelierele noastre de insertie si pe de alta parte in echipamente IT reconditionate si re-softate pentru proiecte de educatie si incluziune din toata tara.
Astfel deseurile sunt tratate si valorificate local si creem locuri de munca aici pentru a oferi o noua sansa de reintegrare sociala si profesionala pentru cei mai putin norocosi dintre noi.
_________________________________________________________
Despre Assoclic : este un program national anual de donatii de echipamente IT al asociatiei Ateliere Fara Frontiere. Din 2008 și pâna în prezent, 1167 de proiecte au fost dotate cu un total de 5873 de calculatoare prin intermediul programului Assoclic, ajutând astfel la alfabetizarea digitala, formarea și educarea a peste 178.000 de beneficiari.

Assoclic 2015 – Etapa II este un proiect organizat de asociatia Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul financiar al Kaufland România, BRD-Groupe Société Générale și ENGIE România.
Beneficiaza de asemenea de sprijinul operational oferit de: DHL, ECOTIC, Romcarton, CD Press, Techsoup România, România Pozitiva și Știri ONG. www.assoclic.ro

Despre Ateliere Fara Frontiere:
Ateliere Fara Frontiere este o asociatie româna creata în 2008, întreprindere sociala având ca scop insertia sociala și profesionala a persoanelor aflate în mare dificultate. www.atelierefarafrontiere.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.