Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala Premiilor in Educatie isi va anunta castigatorii pe 27 octombrie 2010

0

UPDATE, 25 OCTOMBRIE 2010 Din cauza restrictionarii totale a circulatiei rutiere in zona Palatului Parlamentului pe data de 27 octombrie, intre orele 15.00 si 23.00, Gala Premiilor in Educatie a fost reprogramata pentru data de 3 noiembrie 2010.

Coordonatele geografice si temporale se pastreaza: orele 19.00, Palatul Parlamentului, Salonul de Receptii, intrarea S1-Izvor. Intrarea se va face exclusiv pe baza de invitatie.

In data de 27 octombrie (2010), incepand cu ora 19, la Palatul Parlamentului, se va desfasura cea de-a doua editie a Galei Premiilor in Educatie. In cadrul evenimentului, Fundatia Dinu Patriciu va acorda premii in valoare de 250.000 de euro celor mai buni elevi, profesori, invatatori, educatori, bibliotecari, cercetatori, scoli, licee, facultati si ONG-uri, care au avut, in anul scolar/universitar 2009-2010 un impact pozitiv deosebit asupra sistemului educational romanesc.

Evenimentul, la care vor participa toti cei 120 de finalisti, cei 57 de membri ai Juriului si personalitati ale vietii academice si culturale, va fi transmis live, pe site-ul www.premiileineducatie.ro. Tot pe site-ul competitiei veti gasi numele finalistilor si zonele din care provin.

Cu referire la criteriile de jurizare:

“M-am simtit foarte onorata sa intalnesc atatia oameni speciali in randul finalistilor Galei Premiilor in Educatie si am convingerea ca in Romania educatia face diferenta, tocmai prin energia pe care acest gen de oameni o investesc in ceea ce fac, din dorinta de a schimba mereu lucrurile in bine. Si daca educatia face diferenta, de fapt, fiecare om face diferenta. Cred ca avem foarte multe de invatat de la toti cei care au ajuns in finala, ei reprezinta elita. Prin Gala Premiilor in Educatie recunoastem elitele, intr-o lume in care avem nevoie de incredere in viitorul educatiei si mai ales incredere in modele.
Ii felicit pe toti cei care au ajuns in etapa finala si ii incurajez pe cat mai multi sa indrazneasca sa se inscrie la editia urmatoare”. Simona Baciu, Director Scoala Internationala Cluj

“In procesul de jurizare cel mai mult a contat altruismul candidatilor, determinarea acestora de a face cat mai multe lucruri in sprijinul celor din jur, in beneficiul comunitatii. Jurizarea pentru Gala Premiilor in Educatie nu este ca la Formula 1, in aceasta competitie este foarte dificil sa compari si sa evaluezi pasiunea, talentul. La fel de complicata mi s-a parut comparatia intre scolile de la oras si cele din mediul rural, cand realitatile sunt atat de diferite. In acelasi timp, am vazut scoli din sistemul public comparabile cu cele private si nu masuratoarea calculatoarelor a contat ci modul cum inteleg sa construiasca repere valoroase pentru elevi in jurul relatiei stranse dintre profesori-parinti-comunitate” Razvan Crisan, Presedinte Asociatia “Oricum”

“Gala Premiilor in Educatie nu reprezinta un eveniment ci o viziune. O viziune a unei societati in care pasiunea si talentul sunt recunoscute si rasplatite. Cred in puterea motivationala a recunoasterii publice si consider ca societatea civila trebuie sa se implice activ in educatie. Exista in Romania profesori, cercetatori si lideri de organizatii neguvernamentale care inspira prin performante profesionale si prin pasiune. Acestea sunt modelele pe care dorim sa le promovam si pe care ni le dorim alaturi in misiunea de a imbunatati educatia in toate formele sale.” Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu

Gala Premiilor in Educatie urmareste promovarea oamenilor, a proiectelor si a organizatiilor care au un impact semnificativ asupra sistemului educational din Romania. Prin acest proiect, Fundatia Dinu Patriciu doreste sa premieze performanta si sa impulsioneze competitia si creativitatea in domeniul educatiei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.