FINS: Numărul tinerilor care au aplicat pentru un credit de studii în străinătate s-a dublat anual în perioada 2020-2022

0

Peste 200 de contracte de credit semnate în ultimii doi ani.

FINS, singurul serviciu de finanțare din Europa Centrală și de Est ce oferă credite pentru studii de licență și master în Europa, a înregistrat în perioada 2020-2022 o creștere anuală de 100% a cererilor de finanțare.

În ultimii doi ani, FINS a finanțat peste 200 de studenți din Europa, iar anul acesta este previzionată o creștere de cel puțin 50% a cererilor de finanțare. Valoarea totală a creditelor de studii acordată de FINS până în prezent a ajuns la 4.000.000 EUR. Cererile de finanțare vin în proporție de 65% pentru programe de licență și 35% pentru programe de Master.

Tinerii care vor să plece la studii în Europa sunt tinerii care își planifică un viitor ambițios. Au o strategie, vor să facă performanță și sunt dispuși să investească în demersul necesar pentru viitoarea lor carieră. Dovadă că și programele alese de către aceștia sunt dintre cele mai promițătoare: de la programe de licență în Pharmacy, Medicine, Computer Science, Advanced Motorsport Engineering, Animation and VFX, Business, Law sau Geospatial Data Analysis, până la programe de master în Precision Cancer Medicine sau Nuclear Technologies” spune Alexandru Ghiță, Președinte FINS. „Avem sute de elevi și studenți pentru care FINS oferă singura soluție financiară cu care pot să-și urmărească obiectivele educaționale și profesionale, iar noi avem toate motivele să finanțăm studiile celor care demonstrează că vor și pot să facă performanță”, completează Alexandru Ghiță.

Olanda rămâne pe primul loc în ceea ce privește opțiunile tinerilor care au aplicat pentru un credit de studii în Europa, topul țărilor preferate de studenți fiind completat de Belgia, Germania, Italia și Franța, urmate apoi de Irlanda, Spania, Danemarca, Austria, Finlanda și Suedia.

Sute de tineri din România, dar și din țări precum Grecia, Estonia, Italia, Lituania, Letonia, Polonia, Ungaria, Franța sau Slovacia au aplicat pentru un credit de studii FINS, cu scopul de a-și continua studiile de licență sau master la facultăți din top 500 mondial, precum University of Oxford, University of Groningen, Delft University of Technology, University of Amsterdam, Istituto Marangoni sau Griffith College.

Credite de până la 25.000 de euro cu perioadă de grație pe toată perioada studiilor și până la 12 luni după absolvire și rambursare pe o perioadă de până la 10 ani

Costurile de trai într-o țară din Europa de Vest sunt mai mari decât în România și acest lucru reprezintă o barieră reală în calea tinerilor care vor să studieze în străinătate. Dacă împrumuturile guvernamentale oferite de unele țări pot acoperi doar taxele de școlarizare, cu FINS tinerii își pot personaliza bugetul cu ajutorul consultanților noștri financiari, astfel încât să se asigure că pot acoperi atât taxa de școlarizare cât și cheltuielile aferente: chirie, transport, mâncare, materiale didactice, diverse tipuri de echipamente, asigurări medicale, urgențe, cheltuieli neprevăzute sau chiar bani de buzunar”, mai spune Alexandru Ghiță, Președinte FINS.

Elevii de liceu pot aplica la FINS începând cu clasa a XI-a pentru a-și continua studiile de licență în Europa, iar studenții și absolvenții de licență pot aplica pentru finanțare pentru a studia un master într-o altă țară din Europa sau chiar o a doua licență. Tinerii pot beneficia de finanțare de până la 25.000 de euro și pot obține creditul fără codebitori, garanții, venituri sau experiență în câmpul muncii. Mai mult, aceștia vor începe să ramburseze creditul abia după terminarea studiilor și vor beneficia de o perioadă de grație de 6 până la 12 luni, după terminarea ultimului an de licență sau master.

În prezent, FINS are doua acorduri de garantare semnate împreună cu Fondul European de Investiții, în cadrul inițiativelor europene SLGF și EFSI Skills & Education, implementate de FINS la nivel european. Aceste linii de garantare permit elevilor și studenților care vor să urmeze programe de licență sau master într-un stat membru UE să beneficieze de finanțare fără codebitori, venituri, sau garanții imobiliare.

Finanțare pentru studii în România

Elevii care vor să își continue studiile în România, pot primi de asemenea finanțare de până la 25.000 de euro dacă urmează cursurile EA – The Entrepreneurship Academy, singura facultate de antreprenoriat din România.

Tinerii care vor să aplice pentru un credit FINS o pot face pe https://hellofins.com/ro/ .

Despre FINS

FINS face parte din Grupul EDUCATIVA și este o instituție financiară nebancară, lansată în 2019, ce oferă credite de până la 25.000 de euro pentru programe de Licență și Master în Europa, inclusiv Marea Britanie, Elveția și Norvegia. FINS beneficiază de două linii de garantare din partea Fondului European de Investiții în cadrul inițiativelor Uniunii Europene, SLGF și EFSI Skills & Education implementate de FINS la nivel european.

Pentru mai multe informații despre FINS și creditele pentru studii puteți accesa https://hellofins.com/ro/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.