Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Economia socială – climat propice pentru conservarea tradiției

0

Este vizibil faptul că există numeroase comunități ale căror nevoi sunt insuficient acoperite de către sectorul public sau privat. La fel de vizibilă este și nevoia de a păstra vie tradiția și arta meșteșugului.

Asociația Meșteșuguri de Câmpie organizează în data de 10-11 octombrie conferința „Meșteșugul și rolul structurilor de economie socială în păstrarea tradiției” la sediul organizației din comuna Răscruci, județul Cluj.

_DSC0124

_DSC9982

Evenimentul se adresează persoanelor care îndrăgesc tradiția și sunt conștiente de importanța originilor în procesul de dezvoltare a comunității. La discuție vor participa angajați ai Structurilor de Economie Socială care au domeniul de activitate axat pe meșteșug, organizații culturale, designeri, precum și artiști meșteșugari din sfera accesoriilor hand-made, a costumelor populare, a broderiilor și produselor naturale, precum și specialiști din cadrul unor instituții culturale.

Cu acest prilej, vom aprofunda discuția privind posibilitățile de abordare a meșteșugului de către structurile de economie socială și rolul acestora în păstrarea și promovarea tradițiilor.

Gazda, Asociația Meșteșuguri de Câmpie a fost înființată în cadrul proiectului european finanțat prin Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) SES-am deschide-te!; aceasta oferă încă de la începutul anului 2015 locuri de muncă persoanelor care au acces limitat pe piața muncii, din mediul rural, în calitate de structură de economie socială. Asociația produce în atelierul propriu țesături realizate exclusiv din materiale naturale la războaie de țesut tradiționale.

În cele două zile petrecute în natură, dimensiunea folclorică va fi antrenată de invitații din universul meșteșugurilor, într-o ambianță inspirată de Muzeul Etnografic al Fundației Kallós Zoltán.
Persoanele care activează într-o Structură de Economie Socială, designeri, meșteșugari, organizații culturale sau artiști care sunt dornici să participe la activitățile organizate sunt rugați să ne scrie la adresa office@climbcenter.ro .

Înscrierile se realizează în limita locurilor disponibile până în 5 octombrie 2015.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.