Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dragoste cu două feţe: Phoenix

0

Iubirea. Un cuvânt atât de folosit şi un sentiment atât de indispensabil. Iubirea e peste tot, în viaţa reală, în articole, în cărţi, în filme şi tot nu ajungem la saturaţie. Fie că este împărtăşită sau nu, dragostea este motorul nostru.

Iubirea nu este doar roz. Suferinţele, sacrificiile, dezamăgirile sunt şi ele prezente, dar peste toate acestea trebuie să trecem. Ne regenerăm, precum Phoenix, din propria “ cenuşă” pentru a reîncepe.

Din 5 iunie ne vom reînnoi forţele. Vom vedea ce înseamnă cu adevărat să ne renaștem în numele dragostei. Vom învăța cum să ne ridicăm după ce cădem. Nu veți uita niciodată povestea care urmează să o vedeți, despre un labirint al iubirii, din care scapă cine se regăsește!

Imaginaţi-vă că sunteţi în perioada celui de-al doilea război mondial în Germania, un peisaj în care iubirea abia poate să respire.
Nelly (Nina Hoss) a supravieţuit razboiului, dar faţa ei este complet desfigurată. După ce un doctor i-a refăcut chipul complet desfigurat, ea îl caută pe Johnny, soţul ei, despre care nu mai are nicio veste. El este singurul motiv pentru care a reuşit să rămână în viaţă. Între timp, Johnny (Ronald Zehrfeld) o crede moartă şi caută o modalitate de a-i moşteni averea. Nelly intră în viaţa lui sub o altă identitate, iar Johnny nu o recunoaşte. În schimb, îi aduce aminte de soţia lui şi îi propune să o transforme în vechea Nelly pentru a intra în posesia averii sale. Chiar dacă el s-ar putea să fie un trădător, chiar dacă îi acceptă planul său perfid, o parte din ea încă îl iubeşte. Vrea să îşi redea vechea viaţă şi să înţeleagă cine a fost şi cine o să fie. Oare iubirea, deşi trădată, are puterea să reînvie?

Iubirea poate să fie oarbă şi secretele pot trece pe lângă noi. Dar vin si momente în care ne dăm seama că este posibil ca partenerul să aibă de fapt două feţe. Atunci alegerea ne aparţine şi trebuie să ne confruntăm cu propriile sentimente. Îl iertăm sau punem punct relaţiei? Personajul principal din Phoenix, Nelly, are aceeaşi dilemă. Se agaţă de iubirea lui Johnny, dar trebuie să se decidă încotro să se îndrepte.

Regizorul Christian Petzold plasează acţiunea într-o perioadă des ecranizată, dar reuşeşte să descopere o perspectivă nouă prin prisma unei iubiri atipice. Filmul ne arată ce măşti purtăm şi ce minciuni ne spunem nouă înşine în umbra tragediei şi a secretelor.
Phoenix, în regia lui Christian Petzold este cu siguranţă un must see. O să îl vedem pe marile ecrane, începând cu 5 iunie! De neratat!

Trailer în engleză aici: https://youtu.be/LZjTQuLnp4A

phoenix-2-jpg

Pagina de facebook :https://www.facebook.com/phoenixfilmul
* Cu sprijinul Goethe-Institut București.

* Momentan îi avem alături ca parteneri media pe: Ziare.com, Cinemagia, Radio România Cultural, Revista Unica, Garbo.ro, 9AM, Ziarul Ring, Rol.ro, Eva.ro, Revista Accente, Revista Biz, CafeGradiva, Psihoo.ro, Societatesicultura, CinemaRx, Hyperliteratura.
_____________________________________________________________________________
Film distribuit de Asociaţia Culturală Macondo
http://www.asociatiamacondo.ro/

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.