Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concursul de sărituri peste obstacole Cupa României, organizat de baza hipică Equestria, şi-a desemnat câştigătorii

0

Cai şi călăreți din toată țara au participat, ȋn perioada 23 – 26 iulie, la concursul național de sărituri peste obstacole Cupa României, organizat de baza hipică Equestria, din Tâncăbeşti. Desfăşurată ȋn cadrul etapei a III-a a Circuitului Salonul Calului, competiția a adus la start peste 60 de călăreți cu 150 de cai, cele mai bune cupluri fiind desemnate câştigătoarele Cupei României la Juniori, Tineret şi Seniori, individual şi pe echipe.
Cupa Romaniei la obstacole, Equestria (2)

Cupa Romaniei la obstacole, Equestria (3)

„Suntem bucuroşi că, ȋn ciuda verii toride, am reuşit să strângem din nou la start un număr impresionant de cupluri cal – călăreț din toată țara. Acest lucru ne demonstrează că interesul pentru echitație devine tot mai mare, iar sportivii ȋşi doresc să participe la competițiile ecvestre, fiind motivați şi de obținerea punctelor pentru clasamentul final. Cupa Romaniei susține obiectivul clubului Equestria, de a ridica echitația autohtonă la nivelul competițional european, prin organizarea unor concursuri de mare amploare”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar al Bazei Hipice Equestria şi Preşedintele Clubului Equestria.

„Prin vechea sa tradiție ȋn sprijinirea sporturilor hipice ȋn România, ne bucurăm că Jockey Club a putut contribui la reuşita acestui spectacol. Apreciem activitatea clubului organizator Equestria şi a preşedintelui său, doamna dr. Ozana Moraru, pentru munca susținută cu entuziasm şi promovarea echitației, concursul de față fiind un exemplu”, a declarat Constantin Avramescu, vicepreşedinte Jockey Club Român.

Competiția, desfăşurată pe parcursul a patru zile, s-a remarcat printr-o structură complexă, cu 19 probe de sărituri peste obstacole, dedicate atât cailor experimentați şi sportivilor seniori, cât şi probe pentru cai tineri alături de junori, amatori sau sportivi debutanți. Concurenții ȋncepători, copiii şi amatorii au putut participa la probele de nivel F şi respectiv E, unde gradul de dificultate este mai scăzut, iar obstacolele sunt ȋnălțate până la 1,10 m.

Ȋn prima zi de concurs, s-a desfăşurat Cupa României la Juniori, cu obstacole de 1,20 m, iar după un baraj strâns, sportiva Al Jamal Dunja, ȋmpreună cu calul Gioconda, au fost desemnați câştigători. Și la proba de Tineret, sportivii au avut parcursuri demne de un concurs național, locurile de pe podium fiind ocupate de Brădişteanu Mladin Alexandra cu Castaway, Al Jamal Dunja cu Gemilio LCS şi Gheorghe Răzvan cu Capucino.
Sportivii cu experiență s-au străduit să atingă cele mai bune rezultate ȋn probele mai dificile, de nivel D, C, B şi A. Astfel, Cupa României la nivel D a fost câştigată de sportivul Norbert Schumann cu Castaway, urmat ȋn clasament de Irimia Constantin cu Lara, Lateş Florin cu Natasha, Bucur Ionel cu Karma şi Tulea Ioana cu Switch du Lambert. Cele mai bune rezultate la Cupa Romaniei, nivel C, au fost obținute de Bucur Ionel alături de Karma (locul I), Leonte Bogdan cu Stakkato’s Ego (II), Nemeş Călin cu Bucura (III), Irimia Constantin cu Lara (IV) şi reprezentantul Turciei, Armagan Ozorkey cu Candilio (V). La Cupa României nivel B au urcat pe podium Norbert Schumann cu Belle de Jour şi Cembalo II (locul I şi II), Luca Ruxandariu cu Bamboo, Cojocariu Aurel cu Predestinata şi Nemeş Călin alaturi de Bucura.

Proba dedicată echipelor de Seniori a fost câştigată de sportivii clubului Felix Țopescu: Petre Patrick cu calul Pitano, Milaşcon Bogdan cu Erinde, Ruxandariu Luca cu Wellcome. Pe locul II, la egalitate de puncte, s-au clasat echipele: Steaua Bucureşti, formată din Cojocariu Aurel, Gheorghe Claudiu, Norbert Schumann şi Napoca Sport Horse cu sportivii Neacşa Mihai şi Irimia Constantin.

O probă foarte interesantă a avut loc şi duminică, cu un traseu mai deosebit, proba numită „Adună-ți punctele“, care a fost câştigată de Cojocariu Aurel cu Lucy Liu, urmat de Bucur Ionel alături de caii Cupido G şi Karma, reprezentantul Equestria, Lateş Florin, cu calul Stormy Weather, sosiți pe locul IV şi Moroşan Ionel cu Winchester, pe locul V.

Competiția s-a ȋncheiat duminică, 26 iulie, cu cea mai dificilă probă, de nivel A, Cupa României – Jockey Club, câştigată de sportivul Norbert Schumann, ȋmpreună cu calul Belle de Jour, urmați, la mică diferență de timp, de Luca Ruxandariu cu Bamboo. Pe podium au urcat şi Luca Ruxandariu cu Wellcome (III), Bucur Ionel cu Bangkok Girl (IV) şi Norbert Schumann cu Cooper’s Creek (V).

După patru zile cu probe dificile, la finalul Cupei României la obstacole, au fost desemnați primii trei sportivi la categoria Seniori: Norbert Schumann, Bucur Ionel şi Irimia Constantin.

Pe lângă punctele şi experiența acumulată ȋn competiție, efortul sportivilor participanți la concursul național de sărituri peste obstacole Cupa României a fost recompensat cu premii totale ȋn valoare de 45.000 lei.

Sponsorii evenimentului sunt: Clinica Oftalmologică Oculus, Jockey Club Român
Parteneri: Federația Ecvestră Română, Corona Garden.
Partenerii media ai evenimentului: TVR, Europa FM, Radio România Actualități, Revista Biz, Beau Monde, Casa Lux, Auto Motor și Sport, The Art of Living, City Compass, Romania-Insider.com, Cavaleria.ro, Orasulm.eu, Sportsbusiness.ro, Urbankid.ro, SensoTV.ro, Horse TV, TriptoRomania.ro, RaluCălătoreşte.ro.

Despre Equestria:
Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 75 de cai (28 proprii şi 47 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotările sunt completate de un hotel și un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum și o terasă exterioară. Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiționale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, Salonul Calului, concursurile de casă Equestria sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Mai multe informaţii despre accesul la eveniment sunt disponibile la adresa: www.equestria.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.