Cele mai bune 60 de programe de internship din România votate de studenți și proaspăt absolvenți

0

Peste 46% dintre angajatori îi aleg pe tinerii care au urmat în trecut programe de internship

Național, 23 mai 2023. Hipo revine cu un nou proiect în România, National Intern Day. Proiectul aduce plus valoare pe piața muncii, promovând oportunitățile de carieră destinate celor la început de drum. 23 mai este ziua în care Hipo îi sărbătorește, atât pe interni, cât și pe angajatorii care le oferă tinerilor oportunități profesionale. În premieră, se lansează topul Cele Mai Bune Programe de Internship din România în 2023, votate de către tinerii studenți și absolvenți din România. Companiile și-au nominalizat oportunitățile disponibile, iar tinerii au avut șansa, atât să le aleagă pe cele mai bune, cât și să aplice la ele. Peste 440 de tineri cu studii superioare în domenii precum IT, inginerie, economie, socio-umane și altele, au votat Cele mai bune 60 programe de internship din România în 2023, din oportunitatile nominalizate. 46% dintre angajatori îi recrutează pe candidații care au urmat anterior programe de internship, conform studiului Piața Forței de Muncă Hipo.ro în 2023.

Hipo îi susține pe tinerii la început de carieră să exploreze piața muncii, aplicând la programe de internship, iar în același timp îi încurajează pe angajatori să le ofere cât mai multe oportunități în carieră. Luând în considerare beneficiile oferite candidaților, nivelul implicării în educația și dezvoltarea lor profesională, precum și voturile tinerilor, Hipo lansează Topul Cele Mai Bune Programe de Internship din România în 2023.

În lunile februarie – aprilie ale acestui an, companiile și-au nominalizat oportunitățile pentru tinerii aflați la început de carieră. În perioada 10 aprilie – 15 mai, prin 860 de voturi ale studenților și proaspăt aboslvenților au fost alese cele mai atractive programe de internship. Pe 23 mai, 60 de companii se fac remarcate pe piața muncii din România, fiind prezente în primul top despre cele mai bune programe de internship, alese de tineri. Acestea sunt:

Interesant este că primii 3 angajatori din TOP activează în domenii diverse. Acestea sunt: HARMAN INTERNATIONAL ROMANIA (IT), METRO Romania (retail) și KPMG Romania (consultanță). Mai mult decât atât, din cele 60 de programe de internship, 41% sunt angajatori din industria IT, urmați de inginerie, producție, consultanță, finanțe și retail. National Intern Day este un eveniment cu și pentru tineri, lansat în premieră de Hipo în România. Îi încurajăm, atât pe angajatori să-i susțină pe tinerii la început de carieră prin programe de internship, cât și pe studenți și proaspăt absolvenți să exploreze oportunitățile din piața muncii actuală!” – Maria Marin, Project Manager @National Intern Day, Hipo.

Unul dintre principalele criterii pe baza căruia peste 46% dintre companii recrutează tineri pentru joburi entry-level este participarea la programe de internship – conform studiului Piața Forței de Muncă Hipo.ro în 2023. Hipo susține programele de internship disponibile ale angajatorilor și le aduce tinerilor șansa de a-și contura primii pași în carieră prin National Intern Day.

Cei interesati să descopere Topul Cele mai bune programe de internship din România în 2023, realizat de Hipo, pot accesa site-ul de mai sus.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

DevTalks, cea mai asteptată conferință IT, care reunește 3.500 de profesioniști pasionați de web, online, cloud computing, big data și alte tehnologii sau trenduri IT.

 • DevCon, cea mai influentă conferință dedicată profesioniștilor IT. Pe 1 și 2 Noiembrie vor avea loc 9 conferințe dedicate, care ating o varietate de tehnologii și arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, și nu numai.

www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;

Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc pe hipo.ro de două ori pe an și aduce impreuna 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție;

Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;

Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.