Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Docuart 2016 anunță un nou oraș pe listă

0

Caravana Docuart își prelungește programul cu un oraș nou pe harta proiecțiilor, urmând să aducă filme documentare românești la Gherla, în zilele de 9 și 10 iunie, la Cinema Pacea.

Un popas în plus pe traseul Caravanei Docuart, Gherla devine cel de-al 7-lea oraș inclus în programul din 2016. Caravana dorește să aducă și aici documentar românesc.

caravana (1)

“Într-un proces coerent, început în anii trecuți, de încurajare a sentimentului artistic neobturat de restiricții de natură financiară și fără a încerca o abordare populistă, Primăria Municipiului Gherla a mijlocit o apropiere între „om” si „frumos”. Prin încurajarea unor proiecte cinematografice, muzicale, teatrale, fotografice sau literare s-a încercat crearea unei comunități cu baze în artă, în care se pot identifica atât localnicii cu spirit creativ, dar și prieteni ai frumosului de pretutindeni. În acest context, prezența și aportul proiectului Docuart sunt demersuri firești care ridică și mai mult nivelul cultural al unei urbi aflată în plină redescoperire de sine și reafirmare pe scena culturală”, declară reprezentanții biroului de presă și relații cu publicul ai primăriei Gherla.

Cea de-a 3-a ediție a Caravanei Docuart numără până acum 40 de proiecții de film documentar românesc, peste 5.500 de km parcurși în 7 orașe (Târgu Jiu, Vălenii de Munte, Cluj Napoca, Brașov, Timișoara, Baia Mare), 12 sesiuni de întrebări și răspunsuri și un masterclass susținut de Cristian Tudor Popescu. În acest sens, asociația Docuart le mulțumește tuturor celor care i-au sprijinit în acest demers cultural, primăriilor, consiliilor județene, partenerilor media ș.a.m.d.

„Pe cât de dificil ar putea fi să faci o astfel de Caravană cu un buget de doar 20.000 de lei, finanțarea primită de proiect de la Consiliul Național al Cinematografiei (CNC), pe atât de intensă este moția când descoperi public nou, necunoscător al acestui gen cinematografic, sau care, dimpotrivă, revine și se maturizează odată cu evenimentul”, spune Daniela Apostol, organizator al caravanei.

Caravana Docuart este un proiect realizat de asociația culturală omonimă, cu scopul de a susține și promova documentarul. Evenimentul este co-finanțat de CNC și prezintă filmele câștigătoare la București Docuart Fest 2015, singurul festival dedicat exclusiv documentarului românesc.

Intrarea în lumea documentarului este liberă.

Programul:

Joi, 9 iunie
19:00 Brudina de Dragoș Mihai Hanciu (2014, 17 min)
19:30 Românești de Artur Boruzs (2014, 24 min)
20:00 Pașaport de Germania de Răzvan Georgescu (2014, 88 min)

Vineri, 10 iunie
18:30 Roboţelul de aur de MIhai Dragolea şi Radu Mocanu (2014, 75 min)
20:00 Aliyah DaDa de Oana Giurgiu (2014, 116 min)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.