Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Anului European al Voluntariatului aduce evenimente innteresante incepand cu 9 mai

0

Anul European al Voluntariatului  – Deschiderea oficială a Turneului AEV

 

Sub egida Comisiei Europene,  Caravana Anului European al Voluntariatului a ajuns la București venind dinspre Tallinn. Evenimentele propuse în cadrul acestui turneu european se vor desfășura pe parcursul unei săptămâni începând cu luni, 9 mai, de la ora 12.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Sala Oaspeţi.

Vor fi prezenți la deschidere Hunor Kelemen, Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Corina Panaitopol, Coordonator al Departamentului Afaceri Europene din Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Doina Melinte, Preşedinte al Autorităţii Naţionale de Sport şi Tineret,  Virgil Ştefan Niţulescu, Director  general al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, gazda turneului, Vladimir Simon, Coordonator al Anului European al Voluntariatului în România, reprezentanţi ai organizaţiilor şi instituţiilor care lucrează cu voluntari, persoane care s-au implicat în activităţi de voluntariat.

Turneul AEV 2011 traversează toate capitalele celor  27 de state membre UE.  Scopul acestei acțiuni este de a facilita organizatorilor de activităţi de voluntariat să poată interacţiona între ei şi cu publicul larg, iar publicului larg interesat de voluntariat să poată obţine informaţii despre voluntariat în general şi despre cum poţi deveni voluntar în România şi în alte ţări europene.

 

Prin desemnarea anului 2011 drept An European al Voluntariatului, Uniunea Europeană recunoaşte importanţa voluntariatului pentru o societate democratică şi responsabilă.

“Voluntariatul întăreşte valorile europene fundamentale: solidaritatea şi coeziunea socială. Vreau să îmi exprim recunoştinţa pentru milioanele de oameni care îşi fac timp pentru a ajuta la crearea unei lumi mai bune. Prin Anul European al Voluntariatului, ne dorim să îi sprijinim pe oamenii care fac diferenţa. Acum este timpul să împărtăşim, să dăm ceva înapoi şi să ne axăm pe a-i ajuta pe cei care ajută”, a declarat Viviane Reding, Comisar european pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina oficială AEV, www.europa.eu/volunteering şi pagina dedicată AEV în România, www.voluntariat.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.