Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Română pentru Iluminat promovează beneficiile iluminatului de calitate

0

 „Asociația Română pentru Iluminat” (A.R.I.) este o organizație profesională fondată în martie 2014 de către producători de echipamente de iluminat și specialiști în domeniul iluminatului și al iluminării, fiind o organizație independentă, non-guvernamentală, apolitică și non-profit.

Obiectivele principale ale Asociației sunt reprezentate de: promovarea beneficiilor iluminatului de calitate, alinierea iluminatului la standardele Uniunii Europene și informarea corectă și completă a tuturor categoriilor de clienți din România, beneficiari ai iluminatului.

Înființarea „A.R.I” vine într-un moment în care industria de iluminat la nivel mondial trece printr-o transformare radicală, tranziția către sisteme LED. Această nouă tehnologie oferă oportunități remarcabile, în deplină conformitate cu misiunea noastră de a promova utilizarea soluțiilor de iluminat sustenabile, eficiente energetic și conforme cu standardele Europene.  Susținem o absorbție rapidă și armonioasă a tehnologiei LED integrată în produse de calitate, care să contribuie la realizarea unui iluminat în avantajul omului, economiei de energie și a mediului” a declarat Dan Ovidiu Vătăjelu, Președinte al „Asociației Române pentru Iluminat”.

Prioritățile Asociației pentru anul 2015 includ: alinierea la standardele naționale și europene; informarea corectă a utilizatorilor – prin realizarea și elaborarea de ghiduri explicative; promovarea eficienței energetice; implementarea pe scară largă a tehnologiei LED; educarea și formarea de specialiști; promovarea practicilor pro-reciclare a deșeurilor de echipamente de iluminat și inovația continuă în domeniul iluminatului.

2015 a fost declarat „Anul Internațional al Luminii”, iar peste 85 de țări vor organiza evenimente ce vor marca acest moment. Cele patru teme majore pe care specialiștii în iluminat le vor pune în dezbatere pe parcursul acestui an sunt: știință, tehnologie, artă și cultură. „Asociația Română pentru Iluminat va desfășura o serie de proiecte pentru a înscrie România pe harta țărilor în care 2015 este un an dedicat iluminatului. De exemplu, primul material pe care îl avem în acest moment în pregătire și pe care îl vom lansa cel mai probabil în luna mai, este reprezentat de un Ghid pentru achiziția echipamentelor de iluminat. Deseori, cetățeanul se regăsește în fața raftului neștiind ce tip de echipament este cel mai potrivit pentru spațiul pe care dorește să îl ilumineze. Ghidul A.R.I. va explica succint și clar noțiuni legate de: lumină caldă versus lumină rece, durată de viață, redarea culorilor, etc. Practic, dorim să realizăm un scurt dicționar pentru înțelegerea tuturor marcajelor aflate pe ambalajul unui bec, astfel încât cumpărătorul să facă o alegere în deplină cunoștință de cauză” a adăugat Președintele A.R.I.

Pe 5 martie, vă puteți întâlni cu reprezentanții „Asociației  Române pentru Iluminat” în cadrul     „Forumului Industriei de Iluminat, 2015”, un eveniment marca Govnet ce va avea loc la Hotel Intercontinental, București.

Pentru detalii suplimentare puteți accesa: http://govnet.ro/Romanian-Lighting-Industry-Forum-2015.

Asociația este deschisă spre colaborarea cu toate persoanele sau organizațiile care doresc să se implice în realizarea, în România, a unui climat luminos corect din perspectivă tehnologică, socială, economică, energetică și de protecție a mediului” a mai menționat Vătăjelu.

1Despre Asociația Română pentru Iluminat:

Asociația Română pentru Iluminat” (A.R.I.) este o organizație profesională fondată în martie 2014 de către producători de echipamente de iluminat și specialiști în domeniul iluminatului și al iluminării, fiind o organizație independentă, non-guvernamentală, apolitică și non-profit.

Pentru mai multe detalii privind activitatea A.R.I. vizitați: www.ari-iluminat.ro.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.