Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ascultă-ți mail-ul!

0

Deconectați-vă.

Așa spune Gmail-ul când apăs butonul din dreapta sus. Un reminder înțelept, deși neintenționat.

Când ieșim de pe mail, cât de deconectați suntem, de fapt? De muncă, de temeri, de gânduri neplăcute?

Sfatul de azi e simplu: lasă-te inspirat de mail și deconectează-te mai des.

La propriu, nu doar de la căsuța poștală virtuală. Lasă pasiunile să-și facă de lucru și pune în stand by grijile profesionale sau de altă natură. Scrie-le pe ceva și nu te teme: când ai terminat cu deconectarea, vor fi tot acolo, așteptându-te.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fă acel ceva care te încântă de te înnebunește, care îți face pielea de găină sau îți duce zâmbetul până la urechi.

Oferă din timpul tău oamenilor dragi – ăia reali, din spatele profilelor de Facebook sau a mail-urilor, cu care nu te-ai mai văzut de o groază de vreme. Ascultă-i cu inima deschisă, privirea atentă și urechile ciulite, fără interferențe digitale. Fără să stai cu nasul în telefon sau pe tabletă, adică.  

Ieși la o plimbare și nu posta nimic despre asta, mănâncă ceva bun-bun, fă-ți stocuri de vitamina D stând în lumina soarelui. Aia directă, nu din mall sau birou.

Pierde-te într-un loc care te liniștește și te umple de energie în același timp, mergi pe jos în loc să iei autobuzul, mașina sau metroul. Admiră oamenii din jur. Zâmbește mai des și fă complimente sincere.

Schimbă ceva. Începe cu tine, cu atitudinea ta. Deconectează-te de lamentări și treci la acțiune.

Ah, și nu uita să fii bun. Fiecare își duce propria luptă.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.