Aplicația Gratuită InfoCons ajută micile restaurante să identifice informațiile de pe etichetele ingredientelor regăsite în rețete

0

Aplicația Gratuită InfoCons, dezvoltată transparent si independent , unică la nivel internațional, ajută restaurantele printr-o simplă scanare a etichetelor produselor agroalimentare componente ale rețetelor, având o bază de date cu peste 3 milioane de produse.

Totodată, Aplicația InfoCons, afișează alertele pentru produsele alimentare, pentru facilitarea monitorizării acestora în vederea asigurării că produsele folosite nu afectează sănătatea consumatorilor. Aplicația InfoCons vine, astfel, în sprijinul restaurantelor care trebuie să afișeze începând de ieri, 15 martie, ingredientele, aditivii alimentari, dar și declarația nutrițională în meniuri.

Scanarea etichetelor

Prin scanarea codului de bare de pe produsele agroalimentare, Aplicația Gratuită InfoCons arată direct pe telefonul mobil în limba selectată , informații cu privire la :

Ingredientele din produsul scanat

Valorile nutriționale ( cantitatea de sare , acizi grași, zahăr și calorii );

Numărul și tipul aditivilor alimentari însoțiți de o descriere explicită;

Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;

Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr , numărul de calorii

Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor ;

După scanarea etichetelor, produsele componente unor rețete pot fi salvate în secțiunea „Produse Salvate” și vizualizate ori de câte ori este nevoie. Un preparat poate fi realizat prin scanarea etichetelor produselor tip ingrediente, iar prin salvarea acestora în lista de „Produse Salvate” și, respectiv, printr-o simplă bifare a produselor, se vor afișa informații precum numărul TOTAL de E-uri, cantitatea TOTALĂ de zahăr , sare și calorii.

Alertele rapide pentru produsele alimentare

Aplicația InfoCons afișează  alertele rapide pentru produsele alimentare la nivelul Uniunii Europene!

Astfel, restaurantele au acces direct și transparent la alertele pentru produsele alimentare actualizate zilnic și însoțite de detalii precum :

– denumire produs ;

– țara vizată ;

– gradul de risc ;

-orginea produsului ;

-data la care intră alerta în vigoare ;

Aplicația InfoCons este Gratuită și poate fi descărcate pe IOS, Android și Huawei

Descarcă Aplicația Gratuită AICI

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.