Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Andreea Marin Banică primeşte distincţia „Forget-Me-Not” oferită de fundaţia Blue Heron în cadrul Valentine’s Day Charity Ball

1

Datorită contribuţiilor remarcabile aduse în sfera societăţii civile româneşti, Andreea Marin Bănică primeşte distincţia „Forget-Me-Not” oferită de fundaţia Blue Heron în cadrul Valentine’s Day Charity Ball. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 februarie, în cadrul Hotelului Pullman World Trade Center şi are drept scop strângerea de fonduri pentru tinerii orfani sau abandonaţi cu realizări academice deosebite.

Fundaţia Blue Heron aniversează 10 ani de activitate în beneficiul tinerilor dezavantajaţi din România, perioadă în care a investit peste 1 milion de dolari în educaţia universitară şi dezvoltarea profesională a tinerilor provenind din centrele de plasament din România. Şi anul acesta, Valentine’s Day Charity Ball oferă personalităţilor din mediul de afaceri, corpul diplomatic şi societatea civilă şansa de a sărbători Ziua Îndrăgostiţilor într-o manieră unică, oferind prin prezenţa şi contribuţiile lor o şansă la un viitor mai bun tinerilor beneficiari ai programelor fundaţiei.

Momentul culminant al serii îl reprezintă decernarea distincţiei „Forget-Me-Not”, oferită pentru implicare remarcabilă în cauzele societăţii civile. Laureaţii ediţiilor anterioare sunt Steven şi Valeria van Groningen, Dinu Patriciu, Camelia Şucu, ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României şi Anastasia Soare.

Laureată „Foreget-Me-Not” pentru anul 2012, Andreea Marin Bănică a marcat pionieratul campaniilor umanitare de după `89 în România, ca iniţiator, promotor sau producător, adunând sume impresionante pentru oameni aflaţi în situaţii de criză în ţară, dar şi în străinătate (Asia şi Africa). În 2006 este numită primul Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România. Aduce pentru prima dată Gala UNICEF pe micile ecrane, transformând evenimentul anual într-un moment umanitar de importanţă majoră la nivel naţional.

Preşedinte fondator al Fundaţiei Preţuieşte Viaţa şi Director Editorial al revistei Business Woman Magazine, Andreea Marin Bănică se apropie de problematica drepturilor femeilor după decembrie 2007, când devine mama unei fetiţe, şi lansează albumul Preţuieşte Viaţa, un volum inspiraţional, al cărui profit este donat cauzei umanitare a mamelor care suferă de cancer. Un an mai târziu, Andreea Marin Bănică face un pas în plus în sprijinul mamelor din România şi înfiinţează un proiect pilot dedicat lor, Şcoala Mamelor, care este astăzi un sprijin real pentru mai bine de 150000 de mame şi familiile lor.

„Sunt onorată că am ocazia de a participa la Valentine’s Day Charity Ball şi că pot susţine astfel cauzele fundaţiei Blue Heron. Distincţia „Forget-Me-Not” înseamnă mult pentru echipa mea, pentru oamenii nevăzuţi din spatele meu, alături de care am putut lăsa ceva în urmă de-a lungul timpului şi continuăm să contruim împreuna. Nu privim această distincţie ca pe un premiu, pentru că fiecare dintre noi are o meserie din care trăieşte, iar această parte a vieţii noastre în care ne dedicăm celor mai puţin norocoşi decât noi este ceva ce facem cu inima şi nu simţim nevoia să fim premiaţi pentru asta. „Forget-Me-Not” este însă o încurajare care ne spune că suntem pe drumul cel bun şi că e bine să continuăm. Mulţumesc în numele echipei mele, cu inima deschisă!”a declarat Andreea Marin Bănică.

 

Despre Fundația Blue Heron www.blueheronfoundation.org

Înființată în anul 2002 la Los Angeles, Fundația Blue Heron oferă cel mai complex program de burse universitare tinerilor abandonați sau orfani din România, care include acoperirea taxelor de școlarizare, bani de buzunar, susținerea participării la cursuri de dezvoltare personală și profesională şi un program inovator de mentorat și voluntariat.

Programul de Burse Universitare Blue Heron se derulează în colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Generală Protecţia Copilului. Pentru mai multe informaţii www.copii.ro

Fundația Blue Heron este una dintre puținele organizații non-guvernamentale din România ai cărei fondatori acoperă toate costurile administrative. Astfel, donațiile și contribuțiile financiare ale susținătorilor sunt folosite integral pentru burse. Dintre cei 160 studenți beneficiari 46 au absolvit deja și se află la începutul unor cariere promițătoare.

Înainte de înființarea Programului de Burse Universitare în anul 2005, între 2002-2005, Fundația Blue Heron, în colaborare cu DGASPC din diferite zone ale țării, a investit $200.000 în angajarea de referenţi educaţionali adiţionali în cadrul centrelor de plasament, în construirea unor locuri de joacă, precum și în programe pentru copii instituționalizați sau bolnavi în fază terminală.

Programul de burse universitare şi transformare personală al Fundaţiei Blue Heron este replicat în Bosnia şi în prezent Fundaţia conduce tratative pentru posibila replicare a programului şi în alte ţări ale lumii.

Până în prezent, Fundația a strâns 1.000.000 de dolari de la 730 de donatori din Statele Unite și România şi a motivat 300 de voluntari sa se implice in activitățile fundației, aceştia efectuând peste 10000 ore de volunariat care au avut impact semnificativ asupra dezvoltării personale şi profesionale a 2860 de copii orfani și abandonați.

Susţinătorii principali în ultimii 5 ani: Anastasia Beverly Hills, AutoKlass Group, Carrefour, Cellini, CertInvest, Class Living, CocaCola, Cris-Tim, Debenhams, Diverta, EuroJet, Eva Culture, Fundaţia Dinu Patriciu, Gett’s Salons, Marsh România, Maseratti, Mercedes, Merchants Bank of California, NetJets, NNDKP, Optim Consulting, Pictet Banque, Powerstorm, Rafael & Son Diamonds, Raiffeisen Bank, Residence Hotels, Romanian International Bank, RTC Holding, Seeds for Success, SIM Plus, Sinclea, SOCAR, Sunseeker Yachts, tetatet.ro, TransAir, Unirea Medical Center şi Universitatea Româno-Americană.

Parteneri VDCB 2012: Hotel Pullman, Artmark, Organizatia Miss Universe România, If Magic,  Leo & Leo, Akcees Education, Marbo Trading, Gett’s, Make up by Cristian Buca

Parteneri media VDCB 2012: Cocor Media Channel, Revista Tango, Luxury Magazine, Photo Magazine, Business Review, Business Woman, Beau Monde, The Investor, Marie Claire, Lume Buna, RomaniaPozitivă, Business Cover, Business Live, WebPR, Metropotam, Afterhours.ro, VIPStyle.ro, 121.ro, Amelie.ro, Realitatea.net, BestMusic.ro, Kudika, Ziare.com, tetatet.ro.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

 1. avatar

  APEL UMANITAR: eu ma numesc mihai feraru de 55 ani ,sunt un om f f bolnav cu multe boli f incurabile cum ar fi.. infarct miocardic antero-septal suferit de 2 ori, si tot de 2 ori am suferit accidente vasculare din trunchiul cerebral,, partial sunt paralizat,, zic asta ca am ajuns sa mai pot merge un pic adica merg cam 20-30m apoi fac o pauza si tot asa. am diabet f complicat eu imi fac singur injectii cu insulina de 4 ori pe zi, numai eu si cu bunul dumnezeu stiu de chinul meu zi de zi, duc lipsa de medicamente si alimente, stiu ca voi muri in curand ptr ca asa-s bolile astea, dar cred-ca voi muri flamand tare greu mai este cand nu ai de mancare, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi si care il iubeste pe bunul dumnezeu, sa ma ajute si pe mine, cu putin din putinul lor ptr ca dumnezeu ii va rasplati inzecit pe fiecare, va rog din suflet sa ma iertati daca deranjez si vas ruga sa nu ma judecati voi lasatil pe dumnezeu sa judece pe fiecare ptr faptele bune sau rele,. eu nu pot efectua nici o activitate. .ma aflu in spania unde urmeaza sa fiu supus unei inerventii chirurgicale la creer unde am 2 cheaguri de sange, am cont la banca.. CAIXA in spania are nr. ES6321002701100110648088/CAIXESBBXXX. .. pe nume mihai feraru.. va rog nu ma lasati ajutati-ma tel 0034642624824 Doamne ajuta A-R

  yaaaaaaa.JPGyaaaaaaa.JPG
  yaaaaaa22222.JPGyaaaaaa22222.JPG
  yaaaaaa11111.JPGyaaaaaa11111.JPG,, oare va ganditi macar o clipa la ce scrie in biblie,, bate si ti-se-va deschide, cere si ti-se-va da,etc etc,, .draga frate eu am si cont paypal pe adresa de email,, cordeni1@yahoo.com ,tel 0034642624824,,mihai feraru

  Daca vreti si va lasa dumnezeu faceti cum credeti dvs, martor il am pe Dumnezeu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.