40 de tineri cu potențial de lideri și rezultate excelente de la facultăți cu profil tehnic din Cluj, București, Iași și Ploiești au primit burse de studiu în valoare de 9.600 de lei fiecare, în cadrul Roberto Rocca Education Program.
Ediția 2015 a programului marchează al zecelea an în care compania TenarisSilcotub oferă aceste burse, respectiv un deceniu de sprijin pentru educația tehnică din România, la nivelul celor mai prestigioase universități de profil din țară.
Anul acesta, primesc burse Roberto Rocca 40 de tineri, dintre care 22 studiază la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), 9 la Universitatea Politehnică București (UPB), 5 la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași și 4 la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Cu toții sunt studenți ai unor facultăți de inginerie precum mecanică,știința materialelor, construcții de mașini, electrică, energetică, automatică și calculatoare, ingineria petrolului si a gazelor.
Beneficiarii burselor au fost aleși de specialiștii în resurse umane ai TenarisSilcotub în urma unui proces riguros, în care au contat atat rezultatele scolare cat si performanta din centrul de evaluare in care s-au urmaritaptitudinile de a lucra in echipa, comunicare, leadership, limba engleza, abilititati analitice, pasiunea pentru inginerie si inovare.
Beneficiarii burselor s-au reunit miercuri, 25 noiembrie, în aulaclădirii TenarisUniversity, centrul de training TenarisSilcotub din Zalău inaugurat în această primăvară în urma unei investiții de peste 14 milioane USD, într-un eveniment dedicat lor, cu tema „Ingineria viitorului”,
„Priviți înspre viitor și încercați permanent să vă educați, căutând inspirație în oamenii din jurul vostru,” i-a sfătuit Michele Della Briotta, Area Manager Tenaris pentru Europa de Est, pe tinerii bursieri.“Voi sunteți viitorul ingineriei, cei chemați să aducă inovație. Dar inovația poate veni doar de la cei care nu se opresc niciodată din a cerceta, voi sunteți cei care trebuiesă identificati nevoile și oportunitățile, să învățați să gândiți în afara șabloanelor și să anticipați viitorul.” le-a spus Della Briotta, felicitându-i pentru performanță și îndemnându-i să continue pe calea spre excelență pe care au ales-o.
Ei au fost, de asemenea, felicitați de Carmen Avramescu, Manager Resurse Umane Tenaris Europa de Est, dar și de cele 15 cadre didactice universitare printre care prof. dr. ing. Cătălin Popa, prorector UTCN, prof. dr. ing. Mihail Abrudean, vicepreședintele Senatului UTCN, și prof. dr. ing. Cristian Doicin de la Universitatea Politehnică București.
Roberto Rocca Educational Program este o inițiativă desfășurată la nivel global de compania Tenaris, pentru a susține studiul ingineriei și al științelor aplicate în 80 de universități din 11 țări. În România, programul este finanțat de TenarisSilcotub, care a acordat, ultimii 10 ani, 390 de burse de studiu. Începând cu 2014, programele destinate educației finanțate de TenarisSilcotub s-au extins pentru a acoperi toate ciclurile de învățământ, incluzând aici programul after-school dedicat claselor primare, programele non-formale pentru gimnaziu și liceu, Burse de Merit și Burse Tehnice acordate liceenilor și programul Roberto Rocca pentru studenți și doctoranzi.
Despre TenarisSilcotub
TenarisSilcotub – divizia de producție a Tenaris în România – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.700 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual peste 1 milion USD în educație, sănătate și mediu.
Despre Tenaris
Tenaris este lider global în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energiei și alte aplicații industriale. Printre clienții noștri se numără cele mai mai mari companii de petrol și gaze din lume; veniturile companiei s-au ridicat la 10,3 miliarde USD în 2014. Cu o echipă de 27.800 de oameni în întreaga lume, operăm o rețea integrate de producție a țevilor, centre de cercetare, finisaje și facilități de servicii cu operațiuni industriale în America de Nord și Sud, Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa, având și o prezență directă în majoritatea piețelor de petrol și gaz.