25 000 euro: NESsT și UniCredit lansează programul pentru sprijinirea afacerilor sociale din România, ediția 2016

0

Timișoara – 16 mai 2016 – Fundația NESsT România lansează, in parteneriat cu UniCredit Foundation, UniCredit Bank și UniCredit Business Integrated Solutions, programul ”The Power of Social Enterprise – Bringing Dignified Jobs and Income to At Risk Communities”, ce are ca scop sprijinirea afacerilor sociale din Romania. În cadrul programului, partenerii implicați își propun să dezvolte capacitatea unor afaceri sociale existente de a crea noi locuri de muncă sau de a genera venituri pentru persoane din diverse categorii defavorizate.

logo nesst si unicredit

NESsT, cu sprijinul UniCredit Foundation, va investi granturi în valoare totală de 25 000 euro în cele mai promițătoare două afaceri sociale care se vor alătura portofoliului său și vor beneficia de serviciile consultanță și mentorat oferite de Fundația NESsT România. Cele mai bune trei afaceri finaliste din ultima etapă de selecție vor câștiga câte un premiu suplimentar în valoare totală de 10 000 euro finanțat de UniCredit Foundation sub inițiativa Your Choice, Your Project (YCYP). YCYP este un program al UniCredit Foundation ce are ca scop implicarea angajaților UniCredit din România într-un proces de votare prin care aceștia desemnează cele mai bune trei afaceri sociale ce vor fi premiate.

RO_open_window_FB

NESsT definește afacerea socială drept o afacere concepută cu scopul de a rezolva o problemă socială critică dintr-o comunitate, într-un mod sustenabil financiar. Programul de față se adresează atât întreprinderilor sociale, așa cum sunt definite ele în legea nr. 219/2015 privind economia socială, cât și tuturor afacerilor înființate și conduse de ONG-uri, persoane fizice, cooperative sau diferite tipuri de entități comerciale (PFA, SRL, II) care sunt motivate de rezolvarea unei probleme sociale și care respectă principiile economiei sociale.

Fundaţia NESsT România invită afacerile sociale din România să se înscrie în program până la data de 24 iunie 2016. Dintre cei care se înscriu, specialiștii NESsT vor alege un număr de maxim 20 de afaceri sociale care vor intra în program. Procesul de selecție a finaliștilor se va desfășura în trei etape, pe parcursul cărora participanții vor avea ocazia să beneficieze de consultanță și sprijin din partea echipei NESsT și UniCredit. Desemnarea celor care vor primi investițiile sub formă de finanțare nerambursabilă va fi făcută de către o comisie de investiție formată din specialiști NESsT, UniCredit și experți internaționali.

Mai multe informaţii despre program și formularul online de aplicare puteți găsi la adresa: http://www.nesst.org/romania/alatura-te-portofoliului-nesst/

Maurizio Carrara, președintele UniCredit Foundation, explică motivele implicării în acest proiect: ”Prin susținerea unor proiecte inovative, solidaritatea și implicarea civică devin elementele cheie ale unei afaceri competitive și sustenabile. În acest sens, eforturile noastre de a sprijini și a finanța antreprenoriatul social pot crea oportunități concrete de acces la piața muncii și determină noi direcții de schimbare în acest domeniu”

Anca Nuță, directoarea departamentului de Identitate și Comunicare al UniCredit Bank, subliniază importanța parteneriatului din 2016: ”UniCredit Bank face parte dintr-un Grup care, în mod tradițional, este recunoscut pentru acțiunile sale de implicare socială. Prin parteneriatul început cu NESsT în 2012 și cu sprijinul UniCredit Foundation, am reușit să dezvoltăm 17 afaceri sociale. Anul acesta, pentru a ajuta și mai mult oamenii din grupurile dezavantajate, prioritatea noastră este sprijinirea unor afaceri sociale existente care dovedesc că au potențial de creștere. Pentru banca UniCredit acest proiect este o oportunitate de a susține atât economia locală, cât și economia socială, domeniu cheie pentru creșterea României, promovarea incluziunii sociale și bunăstării naționale.”

Girolamo Antonucci, Branch Manager al UniCredit Business Integrated Solutions România, a evidențiat importanța implicării angajaților în proiecte sociale:

”UniCredit Business Integrated Solutions România – compania de servicii globale a Grupului – s-a angajat pe termen lung să promoveze în rândul colegilor proiecte sociale precum ”Your Choice, Your Project”. Și în acest an, angajații UniCredit Business Integrated Solutions și UniCredit Bank vor avea ocazia să ajute comunitățile locale prin votarea proiectelor favorite. Mai mult decât atât, anul acesta vom avea posibilitatea de a ne implica direct în sprijinirea afacerilor sociale și le vom ajuta prin mentorat, coaching și training, folosindu-ne de abilitățile și competențele noastre”.

Parteneri

Programul pentru sprijinirea afacerilor sociale din România este realizat în cadrul proiectului ”The Power of Social Enterprise – Bringing Dignified Jobs and Income to At Risk Communities” în colaborare cu UniCredit Foundation, UniCredit Bank și UniCredit Business Integrated Solutions.

Despre NESsT:

NESsT creează oportunități de angajare și venituri sustenabile pentru persoanele excluse de pe piața muncii, prin sprijinirea antreprenorilor cu investiții financiare, oferirea de asistență tehnică pentru dezvoltarea afacerii și acces la capital social.

NESsT se adresează comunităților care se confruntă cu probleme legate de izolare, discriminare, educație deficitară, abilități de lucru inadecvate, având impact în rândul persoanelor marginalizate, cum ar fi tineri sau femei în situații de risc, minorități etnice, imigranți, refugiați, artizani și fermieri. NESsT, prin asumarea rolului de pionier în domeniul dezvoltării afacerilor sociale, efectuează cercetări extinse în domeniu, diseminează numeroase publicații de bune practici și organizează evenimente cu acoperire națională pentru întreprinderi sociale. www.nesst.org

Despre UniCredit Foundation

UniCredit Foundation este o fundație corporativă care a fost înființată în anul 2003 cu scopul de a contribui la dezvoltarea solidarității și activităților caritabile în comunitățile și teritoriile în care UniCredit este prezentă (17 țări din Europa și Asia Centrală). Prin transferul de resurse financiare și abilități de management specifice unei companii, UniCredit Foundation sprijină proiecte inovative, cu un impact social semnificativ, acestea fiind implementate de către organizații locale non-profit.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est şi una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un „one-stop-shop” pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienţi. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions

Despre UniCredit Business Integrated Solutions:

UniCredit Business Integrated Solutions – parte a grupului UniCredit – este o companie de servicii la nivel global dedicata furnizării de servicii în sectoarele de Tehnologie a Informației și Comunicațiilor (ICT), Back Office și Middle Office, Real Estate, Securitate și Achiziții.

Este una dintre primele companii de acest tip create la nivel european, având ca scop consolidarea și reorganizarea activităților operaționale necesare pentru funcționarea corectă a activității Grupului bazându-se pe o livrare mai flexibilă și un timp de răspuns îmbunătățit.

Compania include aproximativ 10.000 de angajați și activități în 11 țări: Austria, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Slovacia, Ungaria, New York și Singapore.

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.