Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Mozart Rocks” pentru Asociatia Telefonul Copilului

0

COMUNICAT DE PRESĂ

Concertul “Mozart Rocks” în beneficiul Asociatiei Telefonul Copilului

Luni, 12 aprilie 2010, Sala Palatului, interval orar 20.00 – 23.00, va avea loc ce de-a VII-a ediţie a concertului „Mozart Rocks” www.mozartrocks.ro, de aceasta data în beneficiul Asociaţiei Telefonul Copilului. Un număr impresionant de personalităţi din lumea muzicală şi mass-media va face posibilă desfăşurarea de excepţie a acestui concert, în scop caritabil. Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim.ro (magazinele Germanos, Vodafone, librariile Humanitas, Cărtureşti, www.eventim.ro), la preţuri între 40 – 100 RON.

Reamintim că anul 2009 a adus Asociaţiei Telefonul Copilului o creştere de 74,8% a numărului cazurilor înregistrate, comparativ cu anul 2008. A rezultat astfel un număr de 5.297 de cazuri de încălcare a drepturilor copilului, sesizate la 116 111, iar in 1.042 dintre cazuri apelanţii au fost copii, înregistrându-se şi în acest sens o creştere de 174,9% faţă de anul precedent.. A apărut astfel nevoia de a prelua tot mai multe apeluri la linia de asistenţă destinată copiilor, ceea ce a determinat Asociaţia Telefonul Copilului să lanseze campania PIERDUT, la data de 01 ianuarie 2010.

Campania PIERDUT se derulează până la data de 31 martie 2010. Orice persoană care doreşte să se implice activ în susţinerea campaniei, poate să trimită un sms la 874 (număr apelabil din reţelele Cosmote, Orange, Vodafone, serviciu oferit gratuit; nu se percepe tva) şi va dona 2 euro. Cu un efort minim, dar susţinut de cât mai multe persoane, Asociaţia Telefonul Copilului va putea comunica şi va putea să ajungă la toţi copiii care caută sprijin la 116 111.

Societatea Filarmonică LYRA, iniţiator şi organizator al proiectului „Mozart Rocks”, se alătură Asociaţiei Telefonul Copilului în cadrul campaniei PIERDUT şi sprijină demersul organizaţiei de a aduna fondurile necesare pentru a întări capacitatea logistică şi umană a acesteia de a răspunde tuturor copiilor la 116 111.

Evenimentul muzical original oferă o abordare inedită a muzicii clasice, prin combinarea sonorităţilor orchestrelor simfonice cu cele ale instrumentelor electronice moderne, în interpretarea unor piese celebre ale unor compozitori clasici: Bach, Beethoven, Brahms, Haendel, Strauss, Bizet şi bineînţeles, Mozart, dar şi piese celebre ale rock-ului modern, într-o orchestraţie nouă.
Clasicul şi modernul se vor întâlni din nou, evenimentul urmând să-l aibă la pupitrul Orchestrei Filarmonicii “George Enescu” pe maestrul Tiberiu Soare, dirijor al Operei Naţionale Române, alături de invitaţi speciali. Veţi avea ocazia să ascultaţi atât piese de succes din concertele trecute cât şi piese noi, montate într-o scenografie îndrăzneaţă, spectacolul vizual al proiecţiilor, jocurilor de lumini şi efectelor speciale completând universul sonor şi făcând din acest eveniment unul cu adevărat memorabil.

Costul biletului va reprezenta o donaţie către Asociaţia Telefonul Copilului www.telefonulcopilului.ro, iar dacă fiecare dintre noi va putea răspândi vestea şi câtre alţi prieteni, cunoscuţi, nu numai că se vor bucura de un eveniment minunat, dar vor şti că datorită gestului fiecăruia, strigătul de ajutor al cât mai multor copii va putea fi auzit la telefonul copilului.

Vă invităm, aşadar, la data de 12 aprilie, ora 20.00, la Sala Palatului, pentru a acorda şansa tot mai multor copii de a fi ascultaţi şi sprijiniţi de Asociaţia Telefonul Copilului.

Mulţumirile noastre se îndreaptă către toţi cei care ni s-au alaturat în acest demers, printr-o reprezentaţie a unui act de înaltă ţinută artistică: în primul rând membrilor Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” care, luând cunoştinţă de specificul evenimentului, şi-au oferit benevol serviciile  pentru a concerta Pro-Bono pentru sprijinirea manifestării,  Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Televiziunii Române şi postului de radio MagicFM ca parteneri ai evenimentului, Consiliului Naţional al Audiovizualului, Clubului Rotary-Curtea Veche, companiilor FIVE’s, EVENTIM, Prom’Art Creative, RomVision, ”decoleaza.ro”, Viena Românească, partenerilor media Metropotam, Timeout Bucureşti şi nu în cele din urmă organizatorului, domnul Constantin Teodorescu.

Contăm şi de această dată pe sprijinul reprezentanţilor mass-media în vederea promovării acestui eveniment şi le mulţumim tuturor pentru asigurarea constantă a vizibilităţii numărului  în rândul copiilor şi părinţilor, ceea ce a facilitat tratarea cât mai multor cazuri de încălcare a drepturilor copilului. Totodată, implicarea activă a mass media a condus la conştientizarea publicului larg cu privire la problemele majore cu care se confruntă copiii, în urma apelurilor înregistrate la 116 111.

Asociaţia Telefonul Copilului
Asociaţia Telefonul Copilului este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, activă în domeniul protecţiei drepturilor copilului. 7 zile din 7, între orele 08.00-20.00, Asociaţia Telefonul Copilului răspunde apelurilor copiilor şi părinţilor la 116 111. Un număr total de 1.499.745 de apeluri a fost înregistrat de Asociaţia Telefonul Copilului în perioada 21 noiembrie 2001 – 28 februarie 2010, iar dintre acestea au fost identificate 27.246 de cazuri valide.
Pentru informaţii detaliate legate de Asociaţia Telefonul Copilului şi activitatea acesteia, vă rugăm să ne contactaţi la numerele de telefon: 021 413 00 11 / 0740 111 468, adresa de e-mail telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau să accesaţi website-ul organizaţiei noastre www.telefonulcopilului.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.