Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Telegraful și Ipoteze: curaj înainte pentru o informare corectă și implicare civică

0

Începând din luna aprilie 2018, puteți urmări topul celor mai importante știri, sinteza evenimentelor interne și externe, printr-o nouă aplicație în limba română disponibilă pe sistemele AndroidTelegraful sau pe Facebook (aici). Aplicația vine cu o serie de podcast-uriIpoteze în care realizatorii discută săptămânal probleme politice și sociale actuale.

Paul Chioveanu, Codru Vrabie și Mihnea Dumitru își invită ascultători să ia atitudine cu privire la deciziile politice care le pot afecta viața. Ne puteți urmări pe telefoanele mobile prin aplicații de podcast, pe site-ul telegraful.net, pe iTunes și pe SoundCloud.

E vremea dialogului. Ascultați podcast-urile Ipoteze pentru discuții între experți în diferite domenii, pe cele mai importante teme ale săptămânii.

Despre proiect:

Proiectele Telegraful și Ipoteze răspund în primul rând nevoii de filtrare a hiperinformării zilnice, și reprezintă un efort de responsabilizare civică pentru românii din țară și din străinătate. Proiectele reprezintă un efort editorial de selectare a celor mai importante știri, precum și o serie de podcast-uri pe teme de interes civic.

Proiectele Telegraful și Ipoteze combat știrile false, tabloidul, propaganda politică și decăderea calității în mass-media prin analizele unor experți specializați în diferite domenii, dar și prin alegerea cu atenție a știrilor de calitate din puținele surse rămase de ordin „quality” în presa românească. Împreună, reprezintă un efort editorial care are la bază cele mai puternice piloane democratice și liberale.

Telegraful reprezintă un proiect editorial al Asociației Curaj Înainte care speră să ofere referințe comune românilor din afara granițelor și celor rămași în țară, un fel de Radio Europa Liberă în fața unei percepute degringolade de surse și știri de mâna a doua, tabloid și propagandă politică. Este conceput ca o revistă a presei, pe Facebook și în formatul unei aplicații pentru telefoanele cu sistemul de operare Android.

Acestuia i se alătură, prin ideea și implementarea editorială a lui Paul Chioveanu și participarea lui Codru Vrabie, proiectul Ipoteze, unde cei doi, Mihnea Dumitru și alți experți comentează principalele subiecte ale săptămânii în format de podcast. Mai important decât o simplă serie de emisiuni pe format audio, echipa are în vedere și acțiunile civice pe care ascultătorii le pot duce la capăt pentru protejarea drepturilor democratice.

Asociația Curaj Înainte a fost înființată în 2018, cu scopul de a apropia românii de pretutindeni cu cei din țară și de a întări educația democratică a cetățenilor.

Citește mai mult pe telegraful.net și curajinainte.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.