Studenții Erasmus+ au descoperit litoralul românesc de 1 Mai în Vama Veche!

0

Asociația Erasmus Student Network (ESN) România a organizat în perioada 28 aprilie – 1 mai 2018 cea de-a VIII-a ediție a evenimentului național „Escape to Vama Veche”, care este dedicat studenților internaționali veniți să studieze în România. De-a lungul celor 4 zile, participanții au avut parte de diverse activități, care au conturat o experiență studențească completă în România. Acestea s-au desfășurat în stațiunea Vama Veche.

Pentru cel de-al VIII-lea an consecutiv, studenții Erasmus+ au descoperit litoralul românesc cu ocazia zilei de 1 Mai. Și în acest an ne-am alăturat tinerilor români care au sărbătorit zilele libere la malul mării, în stațiunea Vama Veche. Începând din 28 aprilie până pe 1 mai, echipa ESN România împreună cu cei peste 350 de pa­­­rticipanți, au parcurs un program care a îmbinat atât activități educative, de sport, cât și de divertisment.

Ziua de 29 aprilie a început cu explorarea stațiunii, tinerii bucurându-se de Treasure Hunt, activitate desfășurată cu ajutorul aplicației Questo. În aceeași zi, studenții au participat la Flag Parade, o paradă a steagurilor din cele 33 de țări ale programului Erasmus+ în timpul căreia ei și-au reprezentat propria țară. Activitatea a fost încheiată cu Erasmus color the world!, unde toți cei prezenți au colorat plaja din Vama Veche.

În data de 30 aprilie, a avut loc SocialErasmus România: Let’s Do It, World!, activitate realizată în colaborare cu Let’s Do It, Romania!. Acțiunea a constat în curățarea plajei din Vama Veche prin strângerea gunoaielor rămase după petrecerile din noaptea anterioară. Scopul acestei activități ce are loc în fiecare an în cadrul evenimentului, este de a atrage atenția asupra efectelor negative cauzate de aruncarea deșeurilor în spațiile publice, dar și de a responsabiliza turiștii aflaţi pe plajă.

Studenții Erasmus+ vor avea, de asemenea, ocazia de a-și demonstra abilitățile sportive în timpul concursurilor din cadrul Erasmus Olympic Games, activitate desfășurată pe plajă, care a inclus competiții de fotbal, volei și nu numai.

Le mulțumim partenerilor evenimentului nostru: Let’s Do It, Romania!, Love Plus, Aqua Carpatica, Corso și Questo.

ERASMUS STUDENT NETWORK este cea mai mare organizație studențească cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din 11 secțiuni locale (ESN Alba Iulia, ESN ASE Bucharest, ESN Bacău, ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Constanța, ESN Craiova, ESN Iași, ESN Sibiu, ESN Timişoara, ESN UniBuc). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior de a studia o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.