Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studenți din Estonia, Germania, Olanda și România propun soluții sustenabile pentru afaceri sociale din România active în domeniul reciclării

0

Programul european “Social Entrepreneurship for Local Change” (“Antreprenoriat social pentru schimbare locală”) este un program educațional internațional oferit de un consorțiu format din patru universități în parteneriat cu ONG-uri din Estonia, Olanda, Germania și România.

Scopul programului este de a face cunoscute mecanismele antreprenoriatului social în rândul studenților, prin studii de caz, întâlniri cu reprezentanți ai afacerilor sociale, expunerea de probleme interdisciplinare cu care afacerile sociale se confruntă, pentru a le dezvolta competențe necesare pentru abordarea provocărilor sociale, culturale și de mediu din Europa. Mai mult, programul contribuie la sprijinirea afacerilor sociale din fiecare țară parteneră, prin oferirea unor soluții sustenabile la provocările cu care acestea se confruntă, dezvoltate de studenți sub coordonarea unei echipe internaționale de experți, bazate pe bune practici din fiecare țară. Programul are trei componente:

  1. Un modul online format din 10 cursuri și seminarii cu profesori din mediul academic și experți, dedicate antreprenoriatului social, care abordează teme pornind de la identificarea provocării, generarea de soluții, până la dezvoltarea modelului de afaceri și a planului de afaceri. Modulul constă în prezentări, studii de caz și discuții cu antreprenori sociali din țările partenere. De asemenea, studenților participanți le sunt oferite o serie de sesiuni de tutoriat. Studenții care participă la curs și îndeplinesc condițiile de absolvire pot primi până la 7 puncte-credit ECTS. Modulul se derulează între 19 martie și 16 iunie 2019. Orarul cursurilor este disponibil la: https://bit.ly/2IfwfuB
  2. Lucru în echipe internaționale și colaborare interdisciplinară în cadrul incubatoarelor locale de inovare socială.
  3. Burse oferite studenților din Estonia, Germania, Olanda și România pentru a participa la unul dintre cele două programe intensive de antreprenoriat social găzduite și organizate de Academia de Studii Economice din București, afacerea socială Atelier Merci și WWF România, în perioada 5 – 14 mai.

Parteneri afaceri sociale din România:

Atelierul de Pânză (Asociația ViitorPlus);

Bine Boutique (Crucea Roșie România);

Recicleta (Asociația ViitorPlus);

Somaro – Magazinul social.

 

Parteneri instituționali:

Estonia: Estonian University of Life Sciences

Germania: Nürtingen-Geislingen University

Olanda: Van Hall Larenstein

România: Academia de Studii Economice

Proiectul este finanțat prin parteneriatul strategic Erasmus+  și se va derula în perioada 2018 – 2021.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.