Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

RIUF, cel mai mare eveniment educational din Sud Estul Europei se muta primavara aceasta in online!

0

Asigurarea accesului tinerilor din România la cele mai bune oportunități educaționale: RIUF – cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud-Est își mută ediția din luna martie 2020 în online. 

RIUF – The Romanian International University Fair facilitează de 15 ani contactul tinerilor români cu cele mai bune oportunități de studiu din Romania și din străinătate. Anual, peste 26.000 de elevi de liceu, studenți, părinți și profesori discută direct cu reprezentanții și studenții a peste 100 de universități din mai mult de 10 țări.

Siguranța participanților celui mai mare eveniment educațional din Europa de Sud și de Est

La ediția din luna martie 2020 sunt așteptați ca vizitatori peste 10.000 de elevi de liceu, studenți, părinți și profesori. Siguranța vizitatorilor și a partenerilor RIUF – The Romanian International University Fair este la fel de importantă pentru Grupul EDUCATIVA ca facilitarea accesului la informație corectă și directă. Ca atare, în concordanță cu Hotărârea nr. 6, din data de 06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, privind interzicerea oricăror activități care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 persoane, organizatorii sunt nevoiți să anuleze evenimentele planificate pe 14-15 martie în București (Sala Palatului), 17 martie în Timișoara (CRAFT), 19 martie în Iași (Palas Congress Hall) și 21 martie în Brașov (Aro Hotel).

Virtual RIUF – Asigurarea accesului tinerilor la cele mai bune oportunități educaționale din România și din străinătate

Oferirea celor mai bune oportunități educaționale pentru tinerii din România rămâne o prioritate pentru organizatorii RIUF, astfel că toate activitățile prevăzute în cadrul RIUF se mută în cadrul Virtual RIUF, eveniment organizat în data de 8-9 aprilie 2020.

Virtual RIUF vine în întâmpinarea așteptărilor celor care se bazează pe RIUF pentru informații complete despre studiul în străinătate și acces la cele mai bune oportunități educaționale. Pe platforma pusă la dispoziție de organizatori participanții pot dialoga cu reprezentanții universităților internaționale prin apeluri video sau chat-uri online, pot descărca materiale sau resurse cu informații despre domeniile de studiu pe care vor să le urmeze, pot participa la webinarii în care sunt prezentate programe de licență și masterat din peste 10 țări, direct din fața propriului lor ecran și pot primi oferte educaționale personalizate. Ulterior celor două zile de eveniment interactiv, toate resursele informaționale vor rămâne la dispoziția participanților pe o perioadă de încă 30 de zile.

Mai mult, pe întreaga durată a evenimentului online, consilieri educaționali și vocaționali ai EDMUNDO, UNIVERSALIO și Opțiuni de Carieră vor oferi consultanță gratuită celor care încă nu sunt deciși ce program de studiu să aleagă.

Evenimentul este gratuit, iar înscrierile se pot face accesând www.RIUF.RO/VIRTUAL.

RIUF este deja o tradiție în România – anul acesta am ajuns la ediția a 26-a. Tinerii și cei ce îi îndrumă (familia, profesorii) se bazează pe acest eveniment pentru a intra în contact cu universități internaționale și din România, pentru a afla care sunt cele mai bune oportunități educaționale la care ar putea avea acces și pentru a învăța din poveștile de succes ale altor tineri români care au studiat în programe internaționale. Pe aceștia și mulți alții îi aducem în fiecare an pentru a oferi informații, opinii şi analize ce pot sa faciliteze decizii care vor influența toată viața participanților la eveniment.

Într-o perioadă dificilă pentru Romania, pentru a nu sacrifica viitorul tinerilor in fata unei crize medicale & mediatice, venim cu soluții inovative pentru a facilita accesul la o informare corectă și completă, reușind să punem la dispoziția celor interesați cele mai importante resurse pentru dezvoltarea lor personală și profesională.” a declarat Alexandru Ghiță, Președintele Grupului EDUCATIVA.

Despre RIUF – The Romanian International University Fair

RIUF- The Romanian International Fair este cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud și de Est. În cei 15 ani de activitate peste 250.000 de vizitatori (elevi, studenți, părinți, profesori) au trecut pragul celor 25 de ediții pentru a afla informații despre programele de licență și masterat, burse, admitere și viața din campus a peste 200 de universități și instituții educaționale.

Evenimentul se organizează anual în București, Iași, Cluj Napoca, Timișoara, Brașov, Constanța.

Despre Grupul EDUCATIVA

EDUCATIVA este un grup de organizații non-guvernamentale și companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităților de dezvoltare personală.

Printre proiectele Grupului EDUCATIVA se numară serviciile de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universitați din România, AdmitereOnline.ro, dar și EA – The Entrepreneurship Academy, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali și Opțiuni de Carieră.

Despre autor

avatar

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale (organizații non-guvernamentale și companii) ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională printr-o gamă largă de proiecte și servicii educaționale. Principalele proiecte marca EDUCATIVA sunt: RIUF – Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universităţi din România; EDMUNDO – serviciul gratuit de consiliere pentru studii în străinătate; UNIVERSALIO – serviciu de consiliere pentru orice universitate din lume în limba engleză, franceză și germană; REVIRO– oferă oportunități de carieră interesante și atractive tinerilor români cu experiență academică și/sau profesională în străinătate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.