Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul România 2020

0

GRASP organizează, între 30 octombrie și 1 noiembrie, Proiectul România 2020. Tema conferinței de anul acesta este Implicarea tinerilor în dezvoltarea României. Diversitate. Multiculturalitate. Transfer de cunoștințe. Scopul conferinței din 2015 este de a aduce în discuție modul în care țara noastră poate beneficia de multiculturalitatea și diversitatea sa, în domenii conexe și diverse, precum și să identificăm modele și bune practici care pot fi implementate cu succes atât în țară cât și în comunitățile de românia din diaspora.

Evenimentul se adresează membrilor GRASP din România și din străinătate, cercetatorilor și factorilor decizionali, practicienilor din România și din Europa de Est, totodată și celor interesați de multiculturalism și diversitate.

Conferința România 2020 se află la cea de-a opta ediție ce continuă cu succes tradiția acestui proiect prin care identificăm o problemă de importanță majoră dintr un sector specific din România. In cadrul conferinței reunim membri GRASP, tineri profesioniști, antreprenori, experți și personalități din arii diverse ca expertiză pentru a găsi o soluție prin dezbateri, ateliere de lucru și discuții.

Pentru a realiza acest lucru vom invita în cadrul conferinței 15-20 de personalități din variate domenii: academic, mediul de business, ONG, public care îşu aduc aportul la dezvoltarea de politici de incluziune, promovând diversitatea și multiculturalitatea. Evenimentul este un mix de prezentări, panel-uri și workshop-uri în care vom analiza inițiative cu potențial concret pentru dezvoltarea României. Ne dorim ca tema de anul acesta să schimbe optica asupra diversității – vazută ca resursă, și nu ca problema – și să contureze direcții concrete pentru eforturile viitoare GRASP

Înscrierile se fac până în 14 octombrie pe site-ul romania2020.mygrasp.org. În urma procesului de selecție vor fi aleși peste 100 de tineri din România și din străinătate.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

GRASP este o organizație non-profit, formată din studenți și tineri profesioniști români. În prezent, organizația are în componența sa peste 1,000 de membri asociați din peste 15 țări și 17 proiecte în derulare. Misiunea GRASP este de a contribui activ la modernizarea și dezvoltarea României, prin implicare civică, politici publice și transfer de cunoștințe.

Despre autor

avatar

Asociația Globală a Tinerilor Studenți și Profesioniști Români (GRASP) este o organizație neguvernamentală fondată în 2008 la iniţiativa unui grup de tineri români aflaţi la studii în străinătate. GRASP este o reţea deschisă care contribuie activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătăţirea politicilor publice, transfer de cunoştințe şi know-how, încurajarea dialogului şi dezbaterilor publice și susținerea antreprenoriatului. www.mygrasp.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.