Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premii de peste 20.000 Euro pentru elevii si studentii romani cu spirit antreprenorial

0

Se caută cea mai bună idee pentru „Compania anului 2015”.

Premii de peste 20.000 Euro pentru elevii si studentii romani cu spirit antreprenorial.

jar compania anului

Tinerii cu spirit antreprenorial au sansa sa castige finantari pentru proiectele lor participand la competitia Compania Anului 2015, un program international de incubare a ideilor de business ale elevilor si studentilor, derulat de organizatia Junior Achievement (JA) Romania.

Elevii de liceu si studentii se mai pot inscrie in program pana la 15 martie, iar echipele calificate vor beneficia de mentorat din partea partenerilor din comunitatea de afaceri: Visa Romania, Citi, General Electric, Metro, Romanian-American Foundation, Enterprise Investors, EY, Hyundai Auto Romania, SAP Romania si Amway.

10402538_658857684161397_5599147282455751433_n

Cu ajutorul consultantilor din business elevii vor invata cum sa pregateasca lansarea unei afaceri si cum sa construiasca produsul sau serviciul cu resurse putine, cum sa faca o planificare financiara pentru a reduce riscurile si cum sa prezinte afacerea unor investitori.

Echipele castigatoare vor fi premiate cu finantari pentru lansarea proiectelor in valoare totala de peste 20.000 Euro, acordate de Romanian-American Foundation si Hyundai Motor Europe si cu premii speciale si burse pentru a reprezenta Romania in competitiile de antreprenoriat European Company of the Year – sectiunea elevi, de la Berlin (iulie 2015) si Europe Enterprise Challenge – sectiunea Studenti, de la Lisabona (iulie 2015).

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul Business Hall of Fame de la Ateneul Roman (27 mai), un eveniment prestigios, marca Junior Achievement, dedicat recunoasterii contributiei unor lideri, manageri sau antreprenori la dezvoltarea economica si sociala a comunitatii.

Gala-1-575x383

„Antreprenorii, in special cei tineri, sunt vitali pentru economia de astazi. Ei au energie, se pot adapta mai bine schimbarilor constante si tendintelor pietei, sunt cei care pot aduce o valoare adaugata si, mai ales, sunt la varsta la care isi pot asuma mai usor riscuri. Crearea unei culturi antreprenoriale inca de pe bancile scolii devine astfel o necesitate si trebuie inteleasa nu numai de tineri, dar si de companiile care trebuie sa fie tot mai aproape de mediul educational”, a spus Dorin Calin, Senior Program Manager in cadrul JA Romania.

La editia 2014, castigatoarea competitiei la sectiunea elevi a fost echipa Experimento de la Colegiul National Nicolae Iorga din Valenii de Munte, care produce truse educationale pentru experimente de fizica, in timp ce la sectiunea studenti, finalista a fost echipa Bre., de la Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii, Bucuresti, ce promoveaza arta si cultura romaneasca prin produse, evenimente si workshop-uri.

Ideile de afaceri pot fi inscrise in competitie pana la 15 martie 2015 pe www.startup.jaromania.org (studenti), respectiv www.companiaanului.ro (elevi).

Capture

Programul de antreprenoriat al Junior Achievement urmareste dezvoltarea competentelor antreprenoriale ale tinerilor de 15 – 30 de ani din Romania. La nivel european, programul se deruleaza in 34 de tari si a fost declarat de catre Comisia Europeana „model de buna practica in educatia antreprenoriala”.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.