NESsT și UniCredit acordă granturi de 50.000 euro pentru dezvoltarea afacerilor sociale

0

Fundația NESsT România lansează, în parteneriat cu Fundația UniCredit, UniCredit Bank și UniCredit Business Integrated Solutions, competiţia „Puterea afacerilor sociale – Program strategic de susținere financiară și de consolidare a capacităților pentru afaceri sociale cu impact sporit în România”. În acest program se pot înscrie până pe 8 iunie 2018 întreprinderi și afaceri sociale, înființate și conduse de ONG-uri (asociații, fundații), cooperative sau diferite tipuri de entități comerciale (PFA, SRL, II) care urmăresc rezolvarea unei probleme sociale.

Maurizio Beretta, Chairman Fundația UniCredit, declară: ”Ne bucurăm să susținem din nou această competiție de granturi pentru afaceri sociale în România. Obiectivul nostru este să dezvoltăm capacitatea afacerilor sociale din România care, prin soluții inovative de business, contribuie la incluziunea socială a persoanelor din categorii defavorizate și la creșterea economiei locale. Suntem convinși că granturile și orele de consultanță oferite câștigătorilor vor aduce un plus de valoare considerabil grupurilor țintă vizate de aceștia.”

Prin acest program, NESsT și UniCredit vor sprijini dezvoltarea unor afaceri sociale existente, care creează locuri de muncă și / sau oportunități reale de generare de venituri sau oferă servicii de plasare pe piața muncii pentru grupuri defavorizate. În cadrul competiției, trei afaceri sociale pot câștiga granturi în valoare de 15.000 euro fiecare și servicii de consultanță de business pentru un an de zile. Câștigătorii vor avea șansa de a obține un premiu suplimentar în valoare de 5.000 euro oferit de Fundația UniCredit sub iniţiativa „Your Choice, Your Project” afacerii sociale care primește cel mai mare număr de voturi din partea angajaților Grupului UniCredit.

Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank, explică demersul de susținere a afacerilor sociale: „De-a lungul celor 6 ani în care am susținut programul NESsT de dezvoltare a afacerilor sociale, am observat potențialul deosebit al acestor antreprenori de a genera valoare în comunități. Antreprenorii sociali sunt cei care care contribuie la crearea de locuri de muncă sau generarea de venituri suplimentare pentru grupuri excluse de pe piața muncii. Sunt acei curajoși cu inimă mare, dar și cu minți creative, care găsesc soluții inovative atât la probleme de business, cât și la probleme sociale. Ne bucură faptul că prin acest demers susținem atât economia locală, cât și economia socială, un domeniu extrem de important pentru dezvoltarea României”.

Pentru a fi eligibili, participanții trebuie să îndeplinească următoarele criterii: afacerea să fie înregistrată legal și să aibă sediul în România, să dovedească faptul că aceasta este motivată de rezolvarea unei probleme sociale și că are un scop social, să se afle într-una dintre etapele următoare de dezvoltare – faza de validare a modelului de business, faza de pre-scalare sau faza de scalare.

Girolamo Antonucci, Branch Manager al UniCredit Business Integrated Solutions România, evidențiază implicarea angajaților în program: „Continuăm și în acest an, la nivel de Grup, misiunea de a promova afacerile sociale și de a ne implica în susținerea lor prin proiectul <<Your Choice, Your Project>>. Începem prin a ne vota afacerea socială favorită, dar nu ne oprim aici. Investim direct, prin lucru alături de câștigători, prin împărtășirea <<know-how-ului>> de care dispunem și training, folosindu-ne de abilitățile și competențele noastre specifice, pornind de la nevoile antreprenorilor, pentru a-i ajuta să se dezvolte”.

Principalele etape ale proiectului sunt următoarele:

  • 26 aprilie – 8 iunie – perioada de înscrieri în competiție;

  • 8 – 15 iunie – reprezentanții NESsT aleg un număr de maxim 12 finaliști care vor intra în program;

  • 25 iunie – 20 iulie – finaliștii vor participa la un workshop de 2 zile și se vor pregăti alături de specialiștii NESsT pentru a-și susține planul de creștere a afacerii în fața comisiei de investiție;

  • 26 iulie – pitchul finaliștilor, în urma căruia o comisie de investiție (formată din reprezentanți ai grupului UniCredit, reprezentanți ai mediului de business și ai Fundației NESsT) va selecta cele trei afaceri care primesc granturile;

  • august 2018 – mai 2019 – acordarea granturilor și a sprijinului de tip incubare de afacere pentru câștigători.

Mai multe informaţii despre program și formularul online de aplicare puteți găsi la adresa: https://www.nesst.org/programul-nesst-unicredit

Parteneri

Programul pentru sprijinirea afacerilor sociale din România este realizat în cadrul proiectului ”Puterea afacerilor sociale – Program strategic de susținere financiară și de consolidare a capacităților pentru afaceri sociale cu impact sporit în România” în colaborare cu UniCredit Foundation, UniCredit Bank și UniCredit Business Integrated Solutions.

Despre NESsT:

NESsT creează oportunități de angajare și venituri sustenabile pentru persoanele excluse de pe piața muncii, prin sprijinirea antreprenorilor cu investiții financiare, oferirea de asistență tehnică pentru dezvoltarea afacerii și acces la capital social.

NESsT se adresează comunităților care se confruntă cu probleme legate de izolare, discriminare, educație deficitară, abilități de lucru inadecvate, având impact în rândul persoanelor marginalizate, cum ar fi tineri sau femei în situații de risc, minorități etnice, imigranți, refugiați, artizani și fermieri. NESsT, prin asumarea rolului de pionier în domeniul dezvoltării afacerilor sociale, efectuează cercetări extinse în domeniu, diseminează numeroase publicații de bune practici și organizează evenimente cu acoperire națională pentru întreprinderi sociale. www.nesst.org

Despre Fundația UniCredit:

Fundația UniCredit este o fundaţie corporativă care a fost înfiinţată în anul 2003. Unul dintre scopurile principale ale acesteia este de a contribui la dezvoltarea solidarităţii şi activităţilor caritabile în comunităţile şi teritoriile în care UniCredit este prezentă (14 ţări din Europa şi Asia Centrală). Prin transferul de resurse financiare şi abilităţi de management specifice unei companii, Fundația UniCredit sprijină proiecte inovative, cu un impact social semnificativ, implementate de către organizaţii locale non-profit. www.unicreditfoundation.org

Despre UniCredit Bank:

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de 25 milioane de clienţi o reţea unică vest-, central- şi est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Despre UniCredit Business Integrated Solutions:

UniCredit Business Integrated Solutions – parte a grupului UniCredit – este o companie de servicii la nivel global dedicată furnizării de servicii în sectoarele de Tehnologie a Informației și Comunicațiilor (ICT), Back Office și Middle Office, Real Estate, Securitate și Achiziții.

Este una dintre primele companii de acest tip create la nivel european, având ca scop consolidarea și reorganizarea activităților operaționale necesare pentru funcționarea corectă a activității Grupului bazându-se pe o livrare mai flexibilă și un timp de răspuns îmbunătățit.

Compania include aproximativ 10.000 de angajați și activități în 11 țări: Austria, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Slovacia, Ungaria, USA (New York) și Singapore.

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.