Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Îți pasă de pădurile României?

0

Ce-ar fi dacă, anul acesta ai susţine iniţiativa „Plantăm fapte bune în România” ? Cu un gest simplu, poţi direcţiona 2% din impozitul pe venit pentru acţiunea națională de plantare din 12 noiembrie 2016.

Ce înseamnă acest lucru:

toţi cei cu venituri salariale plătesc impozit pe venit către Stat
2% din impozitul pe venit este automat direcţionat de către stat
dacă alegi către cine direcţionezi aceste sume, poţi ulterior urmări felul în care au fost utilizate

unnamed (1)

„Plantăm fapte bune în Romănia ” înseamnă 462 200 copăcei ce au fost plantați prin implicarea celor 22.180 de voluntari, în 21 de județe, pe terenuri publice neproductive şi pe terenuri private deţinute de persoane care au răspuns apelului iniţiativei şi s-au mobilizat independent.

Până la noi plantări, poţi fi unul dintre susţinatorii iniţiativei donând 2% din impozitul pe venit:

Descarcă declaraţia 230 pentru veniturile din salarii sau declaraţia 200 pentru alte venituri (activităţi independete: chirii, drepturi de autor etc.)

Tipărește în dublu exemplar și completează toate datele de identificare cerute, apoi semnează
Depune-l la Administraţia Finanţelor Publice de care aparţii (conform adresei tale din buletin) sau trimite prin poștă un exemplar din declaraţia completată, sau trimiteni-l nouă la sediul din strada Halelor nr.5, Bucuresti, 030118.

Donează 2% pentru pădurile României!

În cazul în care nu poţi descărca formularele de pe site, te rugăm să ne contactezi la voluntar@plantamfaptebune.ro

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.