Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe EUROSFAT 2020 – ediția a VIII-a, cel mai mare forum de afaceri europene din România. 

0

Astăzi, de la ora 13.00, începe EUROSFAT 2020 – ediția a VIII-a, cel mai mare forum de afaceri europene din România. 

Dezbaterile vor fi despre principalele teme ale Planului de recuperare al UE: dezvoltare durabilă, digitalizare și Pactul verde european.

 

Agenda completă a evenimentului organizat de Centrul de Expertiză Europeană EUROPULS este disponibilă pe site-ul EUROSFAT 2020.

Evenimentul are loc online, între 12-16 octombrie și poate fi urmărit pe pagina de Facebook a EUROPULS si pe website-ul EUROSFAT. 

“Este o plăcere să am ocazia de a dezbate despre teme europene acasă, în România, chiar dacă online, în condiții de pandemie. Tema pusă în discuție este una de mare actualitate și importanță. Trebuie să avem în vedere în mod constant întrebarea ridicată de ediția de anul acesta a Eurosfat – cum să pregătim cât mai bine Europa, și România implicit, pentru generația următoare de europeni, de români? Primul pas ar fi că dincolo de prioritățile legate de mediu si digitalizare, România să folosească planul de relansare economică al Europei pentru a investi cu prioritate  în adulții de mâine, adică în tinerii de azi. Ei sunt cei care trebuie să fie pe deplin pregătiți pentru economia de mâine: verde, circulară, digitalizată. Trebuie să transformăm România într-o mare școală pentru dobândirea de competențe pentru viitor. Iar acest lucru trebuie să înceapă cu tinerii”, a transmis Dacian Cioloș, președintele grupului Renew Europe din Parlamentul European și cel care va deschide ediția din acest an a EUROSFAT. 

La eveniment vor participa peste 60 de llderi din politică, mediul de business și sectorul non-guvernamental, printre aceștia numărându-se: reprezentanți ai elevilor și studenților; Laura Codruța Kövesi – procuror-șef european Parchetul European; Dacian Cioloș președinte grupul Renew Europe din Parlamentul European, Istvan Jakab, Șef a.i. al Reprezentanței Comisiei Europene în România; Allen Coliban – primar Brașov; Dominic Fritz – primar Timișoara; Octavian Ursu– primar Görlitz (primul român ales primar în Germania); Emil Boc – primar Cluj-Napoca; Mohamed Ridouani – primar Leuven (Belgia); E.S. Cord Meier-Klodt– ambasadorul Republicii Federale Germania în România și reprezentant al Președinției Germaniei la Consiliul Uniunii Europene; președinți ai filialelor de tineret din principalele partide politice; Siegfried Mureșan – europarlamentar PN;, Victor Negrescu – europarlamentar PSD; Dragoș Pîslaru– europarlamentar USR PLUS; Cristina Buzașu – consilier de stat pentru afaceri europene în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Lara Tassan Zanin – directorul Băncii Europene de Investiții în România; Răzvan Atim – manager general pentru Europa de Est UiPath; Oleg Roibu – director juridic și politici publice eMag; Juliane Schulte – resident representative Friedrich Ebert Foundation; Ciprian Ciucu– primar al sectorului 6 din București; Gheorghe Damian – primar al comunei Ciugud; Nicolae Ștefănuță – europarlamentar USR PLUS; Jeroen Jutte– șef de unitate, DG Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune, Comisia Europeană;  Adrian Oros –  ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Guvernul României; Mihail Dumitru – director general adjunct în Comisia Europeană; Florian Ciolacu – director Clubul Fermierilor Români; Veronica Ștefan– fondator și coordonator Digital Citizens Romania; Victor Guzun – ambasador al digitalizării Fundația Friedrich Nauman, Victor Dijkshoorn – coordonator Green Cities Project în România, Gerriette Mollink – directoare a Programului Național pentru Strategia Energetică Regională, Olanda (TBC).

Agenda zilei de astazi, 12 octombrie este:

Ora 13.00 – Sesiunea de deschidere: Next Generation EU: un plan pentru următoarea generație?

Discursuri de deschidere: 

Dacian Cioloș, Președinte al Grupului Renew Europe, Parlamentul European 

H.E. Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România

Istvan Jakab, Șef a.i. al Reprezentanței Comisiei Europene în România 

Vorbitori: 

Cristina Buzașu, Consilier de stat pe afaceri europene, Cancelaria Primului Ministru, Guvernul României

Siegfried Mureșan, Europarlamentar PNL, Parlamentul European

Victor Negrescu, Europarlamentar PSD, Parlamentul European 

Dragoș Pîslaru, Europarlamentar USRPLUS, Parlamentul European

Întrebări și intervenții din partea: 

Mihai Gabriel Costea, Președinte USR Tineret

Lóránt Köszegi, Președinte Generația PLUS 

Miroslav Stanici, Președinte OT Pro România 

Marian Lupu, Președinte OT PMP

Horia Oniță, Președinte ANOSR 

Rareș Voicu, Președinte Consiliul Național al Elevilor 

Maria Francesca Cristea, Vicepreședinte pe Relații Internaționale, Consiliul Tineretului din România 

Ciprian Olteanu, Fermier, Membru al programului Tineri Lideri pentru Agricultură  

Moderator: Dumitru Oprițoiu, Project Manager Europuls 

Ora 16.00 – Sesiunea 2: Liderii uitați în cursa contratimp cu schimbările climatice – Cum pot actorii locali să devină jucători cheie în combaterea schimbărilor climatice?

Allen Coliban, Primar al Municipiului Brașov

Ciprian Ciucu, Primar al Sectorului 6, București 

Gerriette Mollink, Directoare a Programului Național pentru Strategia Energetică Regională, Olanda 

Victor Dijkshoorn, coordonator Green Cities Project în Romania

Moderator: Tana Foarfă, Membru al Consiliului Director Europuls

EUROSFAT este cel mai mare forum anual de afaceri europene din România. Bazat pe valorile europene ale democrației, implicării civice și dialogului deschis, forumul reprezintă oportunitatea de a dezbate subiecte actuale la nivel european, național și regional. Fiecare dintre edițiile precedente a găzduit peste 600 de participanți, peste 50 de vorbitori, 30 de sponsori și parteneri. În fiecare an, conferința este organizată sub patronajul Parlamentului European, Comisiei Europene și președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și în parteneriat cu diverse instituții internaționale, companii private și reprezentanți ai societății civile române și europene. 

Evenimentul este organizat de Centrul de Expertiză Europeană EUROPULS. 

Sponsorii EUROSFAT 2020 sunt Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Enel România, eMAG, Fundația Konrad Adenauer, Fundația Friedrich Naumann.

Partenerii EUROSFAT 2020 sunt Fundația Friedrich Ebert, Ambasada Regatului Belgiei în România, Ambasada Austriei în România, Ambasada Germaniei în România, Confederația Concordia, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Agrointeligența, Consiliul Tineretului din România.

Evenimentul este realizat cu sprijinul și sub patronajul Președintelui Parlamentului European, David Sassoli, Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Președinției Germaniei la Consiliul Uniuniii Europene.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.