Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fondul pentru Democrație: 120 000 de lei pentru încurajarea participării la vot și a implicării cetățenești

0

ONG-urile sau grupurile de inițiativă pot solicita finanțare pentru proiecte care contribuie la consolidarea unei democrații transparente și reprezentative.

Fondul pentru Democrație, primul fond civic din România care finanțează inițiativele civice din donații individuale ale cetățenilor, lansează cea de-a patra rundă de finanțare. Până pe 1 februarie 2020, ONG-urile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice sunt așteptate să înscrie online proiecte care contribuie la construirea unei democrații solide, prin încurajarea participării la vot și a implicării cetățenești în rândul tinerilor.

Proiectele pot fi înscrise pe platforma Fondul pentru Democrație accesând acest link, în secțiunea Apel de proiecte de pe site-ul fondulpentrudemocratie.ro.

Cea de-a patra rundă de finanțare este destinată exclusiv proiectelor care se încadrează în direcția încurajării participării la vot și a implicării civice, implementate la firul ierbii, pentru tineri între 18 și 30 de ani. Alte criterii aplicabile acestei runde sunt: încurajarea participării directe a tinerilor, valorificarea potențialului canalelor de comunicare ale tinerilor, desfășurarea proiectelor în mediul urban mic și în zonele rurale.

Procedura de înscriere presupune trimiterea unui scurt video în care aplicantul să explice cum va folosi banii solicitați, cum va fi implementat proiectul și care sunt rezultatele anticipate. După depunerea proiectelor și verificarea admisibilității lor, proiectele selectate vor intra în procedura de vot. Într-o primă etapă, boardul, care este format din oameni cu experiență recunoscută în zona civică, evaluează proiectele cu o notă de la 1 la 5. Ulterior, vor fi votate în același sistem de către donatorii recurenți ai Fondului. Nota finală se obține din media aritmetică a celor două note de mai sus. Proiectele se ierarhizează în funcție de această notă finală și primele clasate vor fi finanțate, în limita plafonului alocat.

Pe scurt, calendarul este următorul: 1 februarie 2020 este data limită de înscriere a proiectelor, în luna februarie are loc evaluarea și votul proiectelor iar la finalul lunii februarie 2020 anunțăm câștigătorii.

Finanțarea proiectelor implică totodată și comunicarea transparentă către comunitatea de donatori a detaliilor proiectului, inclusiv cu privire la buget, raportare financiară și non-financiară post-implementare. Mai multe detalii și informații găsiți aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.