Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Extindem programul de sprijinire a comunităților din sud-estul Munților Făgăraș

0

Fundația Conservation Carpathia: Ne-am înființat pentru a salva pădurile Făgărașului. Arborii, lupii, râșii și, indirect, păsările și viața subacvatică dispăreau sau se degradau mult prea repede. De curând am adus zimbri înapoi acolo unde obișnuiau să trăiască. Făgărașii sunt parte din cel mai important plămân verde al României și Europei – Carpații.

Facem asta de peste 10 ani. Sperăm să o putem face pentru alte zeci de ani. Am făcut și greșeli în trecut, greșeli pe care le reparăm cât de repede putem.

Criza aceasta ne obligă să ne schimbăm. Credem că avem nevoie de comunități sănătoase și prospere pentru a putea face mai bine ceea ce am făcut până acum. Mult prea mulți bătrâni care locuiesc în satele din jurul pădurilor pe care le protejăm sunt la risc. Am început deja să ajutăm, 600 de pachete de mâncare sunt distribuite săptămânal pe durata situației de urgență în 10 comunități din sud-estul Munților Făgăraș.

Avem însă și mult prea mulți copii din comunități care nu au nici internet, nici computere și nici părinți care să-și permită meditatori. Astfel, suntem în fața unei situații în care educația tinerei generații este pusă în pericol.

Am decis să ne asociem cu voluntarii de la Casa Bună și să implementam ceea ce fac ei și în satele noastre. Astfel sprijinim continuarea educației de acasă a copiilor din Munții Făgăraș, iar primul pas în acest sens a fost făcut la Școala Gimnazială „Toma Arnautoiu” din Nucșoara, județul Argeș, unde zilele acestea au ajuns  computere, au fost montate și elevii de acolo sunt gata să înceapă lecțiile online.

Vrei să te implici?

Am vrea să facem același lucru peste tot unde lucrăm. Avem nevoie de calculatoare funcționale, de telefoane mai vechi, dar 4G care să poată fii folosite drept hotspoturi și de voluntari care să ne ajute să setăm calculatoarele. Cei de la Casa Bună o fac cu peste 70 de copii și noi ne dorim și, cu ajutorul vostru vom reuși, să le urmăm exemplul în sud-estul Munților Făgăraș..

Suntem siguri că putem face mult mai mult bine în satele din zona proiectului Carpathia. Dar avem nevoie de ajutor.

Dacă vreți sau puteți ajuta, vă rog scrieți-ne la info@carpathia.org .

Echipa Conservation Carpathia

Despre Fundația Conservation Carpathia

Viziunea Fundației Conservation Carpathia este crearea unei zone protejate cu natură sălbatică de talie mondială în sudul Carpaților românești, care să permită desfășurarea proceselor naturale într-un mod sănătos. Pentru mai multe detalii legate de acțiunile Fundației Conservation Carpathia, vizitați website-ul www.carpathia.org.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.