Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii scolilor Spectrum si The International School of Bucharest au strans bani pentru copiii din Haiti!

0

COMUNICAT DE PRESĂ. Exemplu de solidaritate

Elevii şcolilor Spectrum şi The International School of Bucharest au strâns bani pentru copiii din Haiti!

Bucureşti, 4 martie 2010: Peste 1000 de elevi (între 7 şi 19 ani) ai şcolilor bucureştene « Spectrum » şi « The International School of Bucharest » (ISB)  – membre ale grupului Lumina Instituţii de Învaţământ – au strâns, pe parcursul ultimelor trei săptămâni, 25.151 de lei în scopul ajutorarii copiilor din Haiti, victime ale seismului înregistrat în luna ianuarie.

Elevii celor două şcoli au fost ajutaţi în demersul lor atât de părinţi cât şi de profesori.
Prin această acţiune de strângere de fonduri, copiii de la « Spectrum » şi « ISB »  doresc să dea un exemplu pentru responsabilizarea şi a altor elevi din Bucureşti, dar şi din ţară, în sensul desfăşurării unor activităţi de strângere de fonduri pentru persoane aflate în dificultate.

« Acum elevii noştri au stâns bani pentru Haiti, dar pe viitor ne propunem să realizăm diverse activităţi prin care să adunăm fonduri şi pentru alţi copii şi tineri, aflaţi în suferinţă. Astfel, vom încerca sa ajutam atât persoane din România cât şi din alte ţări afectate fie de sărăcie fie de calamităţi naturale, precum Chile, stat lovit de cutremurul înregistrat la finele lunii februarie » a declarat Mustafa Oz, director «Şcoala Spectrum Bucureşti”

Banii pentru copiii din HAITI, daţi prin UNICEF România

Banii strânşi prin efortul elevilor de la « Spectrum » şi « ISB » vor ajunge în Haiti prin UNICEF România.

Acţiunea de predare către UNICEF România a celor 25.151 de lei strânşi de elevii şcolilor « Spectrum » şi « ISB » a avut loc ( Şoseaua Gara Caţelu nr. 1 R) în prezenţa Andreei Marin Banică,  Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania.

Despre: Spectrum şi The International School of Bucharest (ISB) sunt membre ale  LUMINA Instituţii de Învăţământ, un grup de instituţii de învăţământ particular care asigură instruirea copiilor din învăţământul preuniversitar în şcoli private.
Din cadrul grupului LUMINA Instituţii de Învăţământ fac parte: Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (www.ichb.ro), Liceul Internaţional de Informatică – Constanţa (www.ichc.ro), International School of Bucharest (www.isb.ro), Şcoala Spectrum Bucureşti (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Constanţa, (www.scoalaspectrum.ro)

Şcolile din cadrul Lumina Instituţii de Învăţământ ofera servicii de educaţie pentru orice grupă de varsta de la 3 la 18 ani, în cadrul cursurilor de zi. Fiecare instituţie membră cuprinde toate ciclurile de învăţământ preuniversitar: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Copiii pot urma curriculum-ul românesc, în cadrul Liceelor Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa, precum si al Scolilor Spectrum din Bucuresti si Constanta sau pentru cel britanic la Şcoala Internaţională Bucureşti (The International School of Bucharest).

Liceele Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa au predare în limba engleza la materiile: informatică, matematică, fizică, biologie, chimie şi engleză. The International School of Bucharest oferă predare integrală în limba engleză cu profesori vorbitori nativi ai acestei limbi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.