Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concurs Media: Omul invizibil

0

UPDATE: OIM anunță prelungirea perioadei de înscriere la concurs până vineri, 23 mai 2014.

Scoate migrația din umbră!

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România, lansează concursul media Omul Invizibil, având ca temă repatrierea voluntară a migranților aflați ilegal în România.

omul invizibil

În spatele fiecărui migrant care alege repatrierea voluntară se află povestea unui om aflat departe de cei dragi, învizibil pentru țara în care se află și pentru care întoarcerea acasă nu înseamnă capătul unui drum ci șansa unui nou început.

Aceste povești implică de cele mai multe ori rute ilegale de migrație pline de riscuri și greutăți, perioade îndelungate state în ilegalitate, marcate de privațiuni și lipsa de oportunități. Repatrierea voluntară înseamnă întoarcerea acasă cu demnitate, are loc doar la solicitarea migrantului și îi oferă acestuia posibilitatea de a primi un sprijin de reintegrare în țara de origine. Înainte de plecare migranții pot urma cursuri vocaționale iar cei aflați într-o situație economică dificilă pot primi un ajutor social.

Concursul Omul Invizibil te provoacă să scoți la lumină aceste povești, iar noi vom premia cele mai bune articole, reportaje şi materiale de presă cu tema repatrierii voluntare.

Scoate migrația din umbră este o inițiativă prin care dorim aducerea în prim-plan a repatrierilor voluntare, ca opțiune  a migranților care doresc să fie din nou alături de cei dragi.

Concursul este parte a celei de a doua etape a proiectului Sprijinirea Programelor de Repatriere Voluntară Asistată şi Reintegrare (RVAR) în România derulat de OIM în parteneriat cu organizația Asociația Serviciul APEL Bucureşti, în perioada august 2013 – iunie 2014.

În această a doua etapă a proiectului, OIM şi APEL continuă acțiunile de repatriere voluntară a străinilor aflați ilegal în România precum și a solicitanților de azil care nu au primit încă o decizie negativă dar doresc să se întoarcă acasă.

Concursul se adresează jurnaliştilor din presa locală şi centrală, reprezentând toate canalele de presă. Aceştia se pot înscrie în competiţie cu articole, testimoniale, reportaje și/sau anchete, publicate sau difuzate în limba română sau engleză în perioada 1 august 2013 – 30 aprilie 2014.

Vor fi acordate trei premii, în valoare de 1.500 lei fiecare, pentru:  (a) presă scrisă (print sau online); (b) presă audio-video; (c) presa audio. Regulamentul concursului poate fi consultat aici: http://oim.ro/index.php/ro/presa/comunicate-de-presa/278-concurs-media-omul-invizibil

Proiectul Sprijinirea Programelor de Repatriere Voluntară Asistată şi Reintegrare (RVAR) în România beneficiază de finanţare din partea Uniunii Europene prin intermediul Inspectoratului  General pentru Imigrări (IGI) – Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Fondului  European de Returnare, Programul Anual 2012.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.