CHANGE ARCHITECTS: Ajută copiii să descopere că ei pot fi arhitecții viitorului lor!

0

Change Architects este o inițiativă educațională ce oferă copiilor un cadru în care ei devin agenți activi de schimbare prin antreprenoriat social și împlicare comunitară. Pe scurt ajutăm copiii să descoprere că EI POT! Copiii identifică probleme din jurul lor pe care pot să le rezolve prin proiecte implementate de ei.

Rolul profesorilor este acela de a facilita și încuraja. Prin această experiență practică copiilor li se oferă o alternativă la activitățile pe care le fac la școală. Ei își dezvoltă competențele secolului 21 necesare în viața de zi cu zi și viitoarea carieră profesională. Printre aceste competențe se enumeră lucrul în echipă, leadership, comunicare, empatie, creativitate, inovare, gândire critică etc.

pic CA

În lucrul cu elevii se folosește metodologia dezvoltată de Design for Change (www.dfcworld.com), una din organizațiile cele mai inovatoare din acest domeniu recunoscută de Harvard, Stanford, Ashoka, Lego Foundation printre altele. Această metodologie are 4 pași SIMTE, IMAGINEAZĂ, ACȚIONEAZĂ și COMUNICĂ.

Profesorii interesați de programul Change Architects se înscriu pe site-ul nostru www.allgrowromania.org și apoi primesc training, suport de curs, acces la resurse și susținere pe întreaga durată a programului.  Odată ce au participat la training, profesorii aplică metodologia cu elevii pe parcursul a cel puțin 7 zile.

Pe parcursul aplicării celor 4 pași elevii lucreză în echipe și construiesc propriile proiecte. Elevii nu doar se gândesc la problemele din jurul lor dar și identifică și implementează soluții. Prin activitatea lor elevii inspiră și alte persoane să creeze schimbare. Mulți profesori aleg să implementeze programul pe parcursul săptămânii altfel și ca resursă suplimentară pentru cursul de cultură civică.

Am început activitățile în Noiembrie 2016 și de atunci am reușit să facem training la peste 30 de profesori și să avem peste 300 de elevi participanți din peste 25 de școli din România.  Proiectele construite de elevi încearcă să rezolve probleme critice pentru ei cum ar fi violența în școală, lipsa materialelor didactice, înfrumusețarea școlii, păstrarea tradițiilor dar și absenteismul și lipsa de comunicare. Copiii lucrează împreună pentru un scop comun și asta îi motivează dar și influențează în mod direct performanța lor școlară.

2

a4

Toflea 9

În viitorul apropriat vom organiza Change Architects Summer Innovation Camp (31 august – 3 septembrie) la Lepșa unde vom cunoaște o parte din echipele de Change Architects Participante cu scopul de a creea o comunitate de schimbare activă și de a învăța ce putem face pentru a ajuta și mai mulți copii să spună că ei pot. Vrem să relansăm inițiativa în anul școlar 2017/2018 și să extindem impactul nostru.

Pe termen lung ne dorim să continuăm șă colaborăm cu organizații și instituții pasionate de schimbare, pentru a da șansa tuturor copiilor din România să devină Change Architects.

Suntem foarte recunoscători tuturor celor care ne-au fost și ne sunt alături.  Nu în ultimul rând avem nevoie de ajutorul tău! Pentru a obține ce ne-am propus avem nevoie de susținere morală și financiară. Așa că dacă ai ideii să ne ajuți, vrei să vii la Lepșa, vrei să faci o donație sau știi pe cineva care poate să ne ajute, îți suntem recumoscători.

Pentru vizionare poveștilor poți intra aici: https://www.youtube.com/watch?v=RE_Xkbq6OV8

Pentru metode de suținere și contact: https://www.allgrowromania.org/sustinatori

Pentru donații: https://www.gofundme.com/allgrowromania

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.