Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Canotca Patzaikin de 10+1 se lansează la apă sâmbătă la Viena

0

DANUBE CONNECTION. STORY & GLORY

Cursele de canotaj 10+1 de la Viena și Bratislava de sâmbătă și duminică inaugurează componenta sportivă a proiectului DANUBE CONNECTION. STORY & GLORY, aflat în desfășurare în Europa pe perioada verii.

Concursul de la Viena reprezintă primul contact cu apa al canotcii de 10+1, cea mai recent construită barcă din colecția de ambarcațiuni Patzaikin. Sâmbătă, 7 iulie și duminică, 8 iulie, vor avea loc la Viena (Austria), respectiv Bratislava (Slovacia), primele două ediții internaționale ale competiției de canotaj 10+1. Aceasta va continua cu etapa a treia, de la Budapesta (Ungaria), din 14 iulie, și se va finaliza la Tulcea, la Festivalul Rowmania al bărcilor cu vâsle din 31 august – 2 septembrie.

„Atmosfera de întrecere internațională are un farmec aparte, participarea e mai intensă și bucuria câștigătorilor e pe măsură. Mă bucur că împreună cu prietenii de la ICR am reușit să includem în competiția de anul acesta etapele de la Viena, Bratislava și Budapesta. Vom avea o vară plină, vom coborî pe Dunăre înspre Tulcea, însoțind celelalte manifestări ale Proiectului DANUBE CONNECTION. STORY & GLORY. Sigur că Delta rămâne locul meu de suflet, dar Dunărea este un spațiu comun, care merită gustat din toate punctele de vedere: turistic, artistic, sportiv, într-un cuvânt, cultural. Ne propunem să canalizăm către Deltă energiile care s-au pus în mișcare odată cu aceste manifestări, astfel încât oamenii și locurile Deltei să fie puse deopotrivă în valoare, și mai ales să transmitem mesajul că te poți bucura de natură fără s-o strici.” a declarat Ivan Patzaichin la plecarea către Viena.

„Canotca” este o ambarcațiune din lemn originală, cu un design unicat, realizată pe baza meșteșugului marangozilor din Deltă. Este o canoe ca o lotcă, preluând ce e mai bun de la fiecare: materialul și stabilitatea lotcii, combinate cu dinamismul unei canoe de competiție. Canotca de două locuri a fost inaugurată de Ivan Patzaichin la ediția din 2011 a Festivalul Rowmania, iar anul acesta a fost realizată în premieră canotca de 10+1.

Proiectul DANUBE CONNECTION. STORY & GLORY a fost construit în jurul ideii de promovare a identității culturale a spațiului dunărean prin promovarea unei mişcări eco-culturale şi eco-tehnologice.

Cele trei secţiuni ale proiectului sunt:

PLUG TO NATURE – artă şi industrii creative. Instalaţie de artă contemporană.
Viena, Karlsplatz, 22 iunie – 23 iulie

ROWMANIA – stil de viaţă sustenabil. Competiție internațională de canotcă, pentru echipaje de 10+1 participanţi, indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă. www.rowmania.ro/danubeconnection
Viena, etapa I, Gänsehäufel Strandbad, 7 iulie, orele 11.00 – 14.00
Bratislava, etapa a II-a, Čunovo Water Sports Centre, 8 iulie, orele 14.00 – 17.00
Budapesta, etapa a III-a, Lágymányosi Öböl, 14 iulie, orele 10.00 – 16.00
Tulcea, etapa finală, 31 august – 2 septembrie, Faleza Dunării şi Lacul Ciuperca

iMYTH – mitologia dunăreană. Instalaţie video outdoor realizată de Daniel Dorobanțu, artist vizual și muzician
Viena, 7 iulie, ora 21.00, Domul Sfântul Ştefan
Bratislava, 8 iulie, ora 21.00, proiecţie în zona Centrului Comercial Eurowea
Budapesta, 13 iulie, ora 21.00, Hotel Le Meridien, iMYTH
Tulcea, 2 septembrie, ora 21.00, proiecţie Faleza Dunării

DANUBE CONNECTION. STORY & GLORY este un proiect transnaţional iniţiat de Institutul Cultural Român, ICR Viena, ICR Praga şi ICR Budapesta, împreună cu Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23”, sub patronajul Ministerului Afacerilor Europene şi Internaţionale al Austriei şi al Ministerelor de Externe al Ungariei şi al Slovaciei. Proiectul este realizat în conformitate cu direcţiile stabilite de Strategia UE pentru Regiunea Dunării, adoptată în decembrie 2010.
Este un proiect novator, care îşi propune să schimbe imaginea Deltei Dunării, percepută până acum ca spaţiu mirific, însă subdezvoltat cultural, social şi economic. De asemenea, proiectul urmărește să dezvolte o platformă interactivă şi interdisciplinară în spaţiul dunărean, încurajând dezbateri pe marginea unor teme de interes european precum: preocuparea pentru un stil de viaţă sustenabil, stimularea creativităţii artistice ca instrument de promovare a valorilor comune şi neperisabile, protecţia mediului, dezvoltare durabilă.

Prin proiectul itinerant DANUBE CONNECTION. STORY & GLORY, Institutul Cultural Român şi Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23“ îşi asumă rolul de colector de energii creative şi mitologii comune în spaţiul dunărean şi propun un model de best practice la care se pot asocia, începând cu ediţia din 2013, organizaţii, instituţii şi firme interesate, din toate ţările riverane Dunării.

Organizatori: Institutul Cultural Român, filialele Viena, Praga, Budapesta şi Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23”
Partenerii proiectului: Asociaþia karlsplatz.org, ASKÖ Wien, Ruderverein STAW, Centru Informare Culturalã a oraºului Bratislava, Primãria Bratislava, Asociaþia de canoisticã din Slovacia, Arealul Sportiv Cunovo, Federaþia Maghiarã de Caiac-Canoe (Magyar Kajak-Kenu Szövetség), Hotel Le Meridien Budapest, Lágymányosi Öböl (Golful Lágymányosi).

Sponsori: DC Communication, KulturKontakt, TARUS Media

www.rowmania.ro/danubeconnection

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.