Brașov: Festivalul International “Musica Kronstadt 2017”

0

Festivalul International “Musica Kronstadt 2017”, editia a IV-a, editie dedicata Centenarului Dinu Lipatti.

În perioada 2-9 august, Festivalul Internațional “Musica Kronstadt 2017”, ediția a IV-a, ediție dedicata centenarului Dinu Lipatti aduce la Brașov elitele muzicii clasice monidale de la Berliner Filarmoniker,  Filarmonica George Enescu, SWR Stuttgart, Opera din Barcelona, Ansamblul de Muzica Contemporana din Berlin, Filarmonica Sonderborg si Landeskapelle Eisenach.

Facebook

Acesti muzicieni consacrati, impreuna cu participantii Academiei  “Musica Kronstadt 2017” vor veni in intampinarea publicului meloman cu o agenda de 15 concerte extrem de variate, Academia oferind participantilor peste 500 de cursuri de maiestrie  pentru disciplinele oboi, clarinet, fagot, corn, jazz, improvizatie, compozitie, muzica de camera, ansambluri orchestrale de suflatori, tehnica scenica si corepetitie.

Anul acesta, aproximativ 75 de cursanti, un record national pentru o Academie specializata pe segmentul instrumentelor de suflat, vin la Brasov sa aprofundeze tehnici noi – interpretativ,  fiind indrumati de personalitati ale muzicii clasice de la orchestrele de prestigiu mai sus mentionate.

Acesti cursanti provin din Canada Luxembourg, Spania, Franta, Serbia, Republica Moldova si Romania, o adevarata performanta pentru aceasta platforma educational-culturala www.academyofmusic.eu .

La numai 2 ani de existenta a reusit sa acumuleze cel mai mare numar de cursanti suflatori prezenti vreodata in Romania la o Academie dedicata in exclusivitate instrumentelor de suflat.


4.ORANGE_ro 5.BLUE_ro

Unicitatea in Romania a acestui proiect prin care orasul Brasov devine timp de 8 zile centrul concertistic si academic la nivel global, consta tocmai in structura proiectului educational, Academia “Musica Kronstadt 2017”, proiect dedicat tinerilor muzicieni romani si nu numai.

Gratie colaborarii exeptionale cu Liceul Vocational “Tudor Ciortea” Brasov, cursurile Academiei au loc in cladirea acestei institutii a carui elev am fost.

Aceasta instiutie de prestigiu a oferit continentului european si nu numai muzicieni de valoare, care ii reprezinta si ii vor reprezenta numele cu cinste.

“Suntem singurul proiect educational-cultural din Municipiul Brasov castigator al locului 5, cu 93, 83 de puncte  in cadrul concursului de proiecte co-finantate de Administraţia Fondului Cultural Naţional. In acest concurs au participat aproximatix 130 de proeicte culturale. Mutumim A.F.C.N. pentru recunoasterea la nivel national a proiectului educational-cultural non-profit  www.academyofmusic.eu. De asemenea, Multumim Institutului Cultural Roman pentru realul sprijin acordat pentru ca acest proiect unic sa poata avea loc” – a declarat Ludovic Armin Cora, fondatorul proiectului.

Premierele nationale si internationale ale  Academiei “Musica Krosntadt 2017”pentru acest an sunt:

 • existenta ununi concurs de interpretare artistica in urma caruia membrii juriului Academiei si Festivalului International “Musica Krosntadt 2017”, vor decerna  premii in valoare de 4500 RON unui numar de 9  cursanți.
 • Directorul executiv al KeeGee Reeds, shop.kge-doublereeds.com, domnul Kexun Gee, cel mai mare producator mondial de accesorii pentru instrumentele de suflat oboi si fagot, ne va onora cu prezenta la Brasov, expundandu-si produsele in cadrul acestui proiect.
 • Directorul executiv Balu Music SUA, balumusik.com,  domnul Ion Balu, cel mai mare producator de surdine din lume pentru instrumentele de alama, va expune de asemenea produsele sale. Trei participanti cornisti, in urma concursului de interpretare artistica vor primii premii care constau in produsele compeniei Balu Music, oferite de domnul Ion Balu.
 • Vasile Pintea , muzician si inventator roman stabilit in Germania va prezenta la Brasov in premiera monidala, un mustiuc, accesoriu al instrumentului corn, inventie brevetata in Germania. Acest accesoriu este testat cu succes de catre partida de corn al NDR Philharmonie Hamburg, Germania.
 • Stephan Leitzinger, leitzinger.de, celebru constructor de fagot va fi prezent cu un stand de instrumente de solistica.
 • Grupul Buffet&Crampon va fi reprezentata de catre firma Aperto Bucuresti, mai precis  de catre domnul Dan Avramovici cu un stand de instrumente. Noul model de clarinet  Buffet Crampon Legende va fi prezentat cu aceasta ocazie la Brasov. Acest clarinet a fost lansat in urma cu cateva saptamani la nivel mondial, un adevarat privilegiu pentru orasul Brasov, aceasta prezentare.
 • Michael Britton, CEO Howarth of London, celebru constructor de oboaie  va fi prezent pentru a 3-a oara la Brasov cu o expozitie de instrumente.
 • Firma Marigaux Paris celmai mare producator de oboaie din lume, va fi prezenta si ea cu un stand de instrumente de solistica.

3.Agenda Baner A5 ro - v

Premiere  nationale | internationale ale Festivalului “Musica Kronstadt 2017” :

 • proiect unic non-profit in Romania care organizeaza un concurs la finalul Festivalului si Academiei, concurs mentionat la noutatile Academiei in acest articol.
 • proiect unic in Romania care in numai 4 zile reuseste sa construiasca o orchestra de suflatori, aceasta orchestra concertand pana la finalul festivalului.
 • Singurul Festival International pe profilul instrumentelor de suflat care reuseste sa transmita pentru prima data in Romania si la nivel global toate concertele , gratie sistemului streaming prin site-ul academyofmusic.eu. Tote aceste concerte pot fi vizionate gratuit.
 • Este singurul proiect cultural din Romania care in premiera nationala va realiza un duplex concertistic transmis prin sistemul streaming in data de 6 august.
 • Tinerii muzicieni romani, in timpul celor 8 zile, vor sustine un numar de 15 concerte, evoluand alaturi de cei mai mari muzicieni din lume. Menirea Academiei “Musica Kronstadt 2017” este tocmai atragereea elitelor mondiale din muzica clasica de a concerta cu tinerii muzicieni romani si nu numai.
 • In cadrul Academiei/Festivalului International “Musica Kronstadt 2017” se realizeaza o serie de 5 concerte-workshop de jazz | improvizatie | compozitie. Cursantii Academiei, precum si publicul meloman sunt invitati sa dialogheze cu artistii invitati in concert. Acest dialog muzical inedit va fi initiat si condus de renumitul jazzman Nicolas SImion (Germania) in cele 4 workshop-uri / concerte, dar si prin particiare  Petrei Acker (Romania) cu un concert R&B / jazz / soul in cadrul unui concert din data de 5 august.
 • S-a depus o cerere  scrisa catre Primaria Brasov in care am rugat aprobarea unui scurt moment artistic in interiorul acestei institutii publice, institutie unde orchestra de suflatori formata din cei aproximativ 75 de cursanti, impreuna cu cei 11 profesori va interpreta pentru administratia culturala a orasului Brasov lucrari celebre din literatura muzicii clasice, pop, jazz. Administratia este asteptata si la concertele gratuite din cadrul Festivalului “Musica Kronstadt 2017,  dorinta organizatorilor fiind aceea de a genera un dialog cultural si profesional cu aceasta instiutie publica pe viitor. Unicitatea proiectelor organizate confera municipiului Brasov un statut unic pe harta global-culturala.

In plan caritativ, Musica Kronstadt 2017” va acorda / va dona :

 • aproximativ 20 de burse cursantilor si anumitor insotitoril de cursanti minori din Academie anului acesta.
 • o anumita suma de bani anul acesta catre Liceul de Muzica Tudor Ciortea Brasov, cu scopul incercarii strangerii unor fonduri pentru cumpararea de instrumente muzicale destinate elevilor acestui liceu.
 • partituri si accesorii pentru instrumente de suflat  destinate liceului mai sus mentionat.
 • gratuitate la toate concertele
 • bani pentru Asociatia Copii de Cristal Brasov – copii bolnavi de autism prin contributia publicului al fiecare concert din cadrul acestui Festival.

Despre editiile trecute si realizarile  www.academyofmusic.eu  la nivel national si internatonal 2015-2017:

 • a promovat la nivel international pe cursanta de origine romana Petho Krista, inlesnind prezenta acesteia ca prim-oboist in cadrul Orchestrei de Tineret din Cipru, un adevarat succes artistic si organizatoric.
 • La numai 4 luni de existenta academyofmusic.eu, s-a bucurat de recunoasterea internationala stabilind prima colaborare cu o institutie educational-culturala  din Europa.
 • a pus baza primului ansamblu orchestral de oboisti din Romania, iar in anul 2016 a pus baza primei orchestre de suflatori din Romania.
 • a inlesnit accesul si alegerea unui instrument de solistica performant pentru o institutie de cultura din Brasov, precum si pentru o cursanta din Romania
 • a inlesnit donarea unui oboi de solistica marca Marigaux Paris pentru cursanta de origine romana, Bianca Volgyesi.

“Anul acesta, editia proiectului vine cu noi elemente de unicitate,  Academia si Festivalul International “Musica Kronstadt”, editia a IV-a, constand in elaborarea, implementarea, coordonarea  a doua proiecte complexe  ( Academie si Festival ) intr-un singur proiect Aceasta viziune a determinat  inscriere a peste 75 de cursanti care vor fi indrumati de cele 13 personalitati din elita mondiala a muzicii clasice. Pentru reusita celei de-a IV-ai editii a Academiei si Festivalul International “Musica Kronstadt 2017”, permiteti-mi sa aduc multumiri alese Administraţiei Fondului Cultural Naţional, co-finantatorul acestui proiect cultural; Institutului Cultural Roman care a sprijinit decisiv realizarea acestui proeict. Liceului Vocational “Tudor Ciortea” Brasov pentru spatiul oferit in regim de parteneriat; voluntarilor Liceului de Muzica “Tudor Ciortea” Brasov; voluntarilor din cadrul Academiei si Festivalului; echipei de management, drei. Medeea Katarina Petrovan, care a dovedit un profesionalism impecabil; echipei IT – Luminita Ciobanu si Oana Carianopol, care au reconstruit din temelii site-ul www.academyofmusic.eu; artistilor care au acceptat invitatia de a participa, onorand acest proiect inedit; massmediei locale, nationale | internationale care au facut ca acest eveniment unic la Brasov sa aiba loc; sponsorilor care au inteles cu adevarat roulul acestui proiect in societatea romanesca, sprijinindu-l neconditionat si nu in ultimul rand sotiei mele, un sprijin decisiv, pentru ca eu sa pot sa construiesc acest proiect extrem de complex.

Va asteptam cu drag la concertele noastre!” – a mai declarat fondatorul Academiei si Festivalului International  “Musica Kronstadt”, Ludovic Armin Cora.

 FestivalBV_20169

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.