Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atlasul frumuseții, Korniss Péter, câștigător al premiului Pulitzer și Sylvia Plachy, la Photo Romania Festival

0

Photo Romania va găzdui astăzi vernisajul expoziției Atlasul frumuseții a Mihaelei Noroc, cel mai mediatizat proiect românesc de artă fotografică. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, începând cu ora 18:00. Tot atunci va fi vernisată și expoziția Midnight Milk a artistei norvegience Marie Sjøvold.

Korniss_Peter Marie Sjovold - Midnight Milk Mihaela Noroc - Atlasul frumusetii
Mihaela Noroc a călătorit în 37 de țări și a captat diversitatea planetei prin intermediul chipurilor feminine pe care le-a fotografiat. Atlasul frumuseții e un proiect românesc independent, susținut de oameni din întreaga lume. Povestea din spatele lui a fost tratată de posturi de televiziune ca CNN sau publicații ca „The Telegraph”, „Forbes” sau „The Independent”.

Proiectul Midnight Milk se concentrează asupra schimbărilor pe care le produce maternitatea în identitatea femeii. Marie Sjøvold e unul dintre cei mai apreciați fotografi norvegieni ai momentului. A expus în galerii din Italia, China, Germania, Franța, Norvegia sau Danemarca. În 2013, lucrările ei au fost expuse la Centrul Nobel pentru Pace din Oslo. În 2011, a fost distinsă cu European Photo Exhibition Award. Marie Sjøvold a fost inclusă într-un top 10 al celor mai importanți fotografi norvegieni contemporani de theculturetrip.com. Lucrările ei au apărut în albume de artă fotografică și reviste specializate din toată lumea.

Conferință despre fotografia maghiară a secolului XX cu Colin Ford și Korniss Péter

Joi, 21 mai, începând cu ora 18:00, Casa Photo Romania din Piața Ștefan cel Mare, numărul 18, va găzdui conferința Eyewitness, o prezentare despre cei mai mari fotografi maghiari ai secolului trecut, la care vor vorbi Colin Ford, fostul director al Muzeului de Fotografie, Film și Televiziune din Marea Britanie și Korniss Péter, câștigător al premiului Pulitzer în 2004 și director al Muzeului Național de Fotografie din Budapesta. Colin Ford e unul dintre cei mai cunoscuți conferențiari din lume în domeniul istoriei și teoriei fotografiei. Din 1992, este director al Muzeului Național din Țara Galilor. Royal Photographic Society din Marea Britanie a fondat, în 2003, un premiu pentru contribuțiile în domeniul curatoriatului care îi poartă numele. Korniss Péter s-a născut la Cluj-Napoca, în 1937, și s-a mutat la Budapesta în 1949, împreună cu familia sa. Este unul dintre cei mai apreciați fotografi maghiari ai ultimelor decenii.

În aceeași zi, începând cu ora 20:00, la Casa Photo Romania va fi proiectat filmul documentar INSIGHT: An Eye on Bucharest’s Galleries, realizat de fotograful Miluță Flueraș. De la 20:30 va avea loc vernisajul expoziției Anuda Plus a artistului clujean Dorel Găină. Evenimentul se va desfășura la Reactor de Creație și Experiment.

Sylvia Plachy, unul dintre cei mai apreciați fotografi ai lumii, expune la Cluj

Artista americană de origine maghiară Sylvia Plachy expune în România pentru prima dată, în cadrul Photo Romania Festival. Expoziția ei, Waiting Patiently, e găzduită de Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, iar vernisajul seriei fotografice va avea loc vineri, 22 mai, începând cu ora 17:00. Sylvia Plachy este unul dintre cei mai importanți invitați ai Photo Romania Festival 2015. S-a născut la Budapesta și trăiește în New York. Este artist fotograf din 1965. A muncit timp de 30 de ani ca fotojurnalist la „Village Voice”, iar fotografiile ei apărute în cadrul publicației (o fotografie fără legendă foto, o dată pe săptămână) au fost incluse în prima ei carte – Unguided Tour (1990), care i-a adus premiul ICP Infinity. Sylvia a colaborat, ca freelancer, cu publicații precum „Art Forum”, „Vogue”, „Fortune” și „New York Times”. Cartea ei, Self Portrait with Cows Going Home, o istorie a Europei de Est din perspectivă personală, a fost distinsă cu Golden Light Award în 2004. Artista are expoziții personale în galerii și muzee din întreaga lume: The Minneapolis Institute of Art, The Queens Musem, galerii din Manchester, Madrid, Paris, Beijing, Los Angeles, New York. Fotografiile ei fac parte din colecțiile unor muzee prestigioase precum Museum of Modern Art (MoMa) – New York, The Houston Museum, The High Museum, The Minneapolis Museum of Art, The San Francisco Museum of Art. După vernisaj, de la ora 18:30,

Sylvia Plachy va susține o conferință la Casa Photo Romania.

În aceeași seară vor avea loc și vernisajele expozițiilor realizate de artiștii maghiari Pettendi Szabó Péter și Ádám Gyula, Background. Have you ever been to Budapest, respectiv Poetica portretului. Evenimentele se vor desfășura la Casa Photo Romania, începând cu ora 19:30, respectiv 20:30. Expozițiile sunt incluse în secțiunea “Fotografi maghiari la Photo Romania Festival”.
Photo Romania Festival aduce la Cluj 10 zile de expoziții, conferințe, ateliere și concursuri de fotografie. Festivalul este cel mai mare eveniment de profil din Europa de SE, iar ediția din acest an include 70 de expoziții ale unor fotografi români și străini de renume internațional, peste 20 de workshopuri susținute de specialiști, de la fotografia de nud la cea de arhitectură, conferințe, concerte și alte evenimente speciale.

Creat în 2010, sub titulatura FIAF, Festivalul Photo Romania a adus fotografia în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a reuşit să înscrie Clujul în reţeaua mondială a festivalurilor de fotografie de înaltă ţinută. De altfel, prestigioasa publicaţie britanică „The Telegraph” a inclus Photo Romania în lista celor mai importante festivaluri de profil din lume.

Pentru mai multe detalii și programul complet al evenimentelor, accesați pagina de Facebook (www.facebook.com/PhotoRomaniaFestival), site-ul festivalului (www.photoromaniafestival.ro) și citiți Photo Sinteza, publicația oficială a Photo Romania Festival: http://issuu.com/photoromaniafestival/docs/photosinteza.

Afis-general

Proiectul Photo Romania 2015 este finanţat prin intermediul Mecanismului Financiar SEE 2009-2014, programul PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultura şi artă în cadrul patrimoniului cultural european” și co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.