Înființarea unui post de radio WEB în Valchid, Comuna Hoghilag (Județul Sibiu)

0

Proiect: 101088262 — GEAR

„Egalitate de Gen și Nondiscriminare pentru Populația de Etnie Rromă”

CERV-2022-GE

„Egalitate de Gen și Nondiscriminare pentru Populația de Etnie Rromă” este titlul proiectului pe care Asociația Serviciul Apel îl implementează în satul Valchid, Comuna Hoghilag.

Locuitorii acestei comunități defavorizate sunt preponderent de etnie rromă.

Perioada de implementare a proiectului:

24 de luni (Ianuarie 2023 – Ianuarie 2025)

Temele principale ale proiectului:

egalitatea de șanse, înlăturarea stereotipurilor de gen, non-discriminare, implicare activă a tinerilor în comunitate, elaborarea și diseminarea de instrumente de lucru în domeniu.

Alături de parteneri, asociația își propune:

  • desfășurarea de activități stradale interactive, cu participarea tinerilor din comunitate;

  • identificarea nevoilor locale;

  • organizarea unor cursuri de instruire;

  • realizarea de instrumente de lucru în domeniul non-discriminării și al egalității de gen, cu potențial de a fi replicate în alte comunități;

  • vizite de studiu;

  • schimb de experiență și bune practici între partenerii proiectului.

Activitatea principală va viza înființarea unui post de radio WEB, cu implicarea tinerilor din comunitate, prin care aceștia să își facă auzită vocea. Redacția va fi amplasată în sat, iar echipa de tineri va fi instruită și sprijinită să creeze materialele care vor fi difuzate, să promoveze postul de radio web, să se implice direct în difuzarea materialelor create.

Primele activități ale proiectului:

Teatru interactiv: micii spectatori din Valchid au fost invitați la o reprezentație interactivă, care a continuat cu o discuție despre profesia de actor, provocările meseriei, punerea în scenă a unei piese de teatru, costume, improvizație, dar și despre gestionarea emoțiilor celui care vorbește în fața unui public, exprimare liberă și transpunere în personaj.

Atelier de pictură: într-o atmosferă relaxantă, tinerii s-au implicat într-o activitate interactivă, având totodată ocazia să socializeze și să se exprime liber, prin artă.

Începând cu toamna anului trecut, în Valchid funcționează a doua școală SMART din România și prima școală SMART din țară înființată într-o comunitate defavorizată.

Mai multe informații legate de proiect vor fi disponibile pe parcursul implementării activităților

Partenerii proiectului:

Partener asociat: Comuna Hoghilag, Sibiu

Finanțator: Uniunea Europeană, CERV-2022-GE

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.