Casa ADRA România lansează campania SCHIMBĂ POVESTEA!, dedicată persoanelor aflate în situații de risc de violență

0

Cu prilejul Zilei Internaționale Împotriva Violenței asupra Femeilor, 25 noiembrie 2023, Casa ADRA lansează  campania „Schimbă Povestea!”. Aceasta urmărește conștientizarea populației, autorităților și mai ales a persoanelor aflate în situații de risc de violență că putem în mod individual și în grup să contribuim la schimbarea poveștilor nefericite sau tragice actuale prin hotărâre, sprijin și implicare directă.  Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, în primele 9 luni ale anului 2023, polițiștii au intervenit la 79.442 de cazuri de violență domestică, în creștere cu 4,9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA – oferă de aproape 15 ani, cazare, hrană şi asistenţă medicală de urgenţă femeilor care au reclamat violenţa domestică organelor competente. În toată această perioadă, peste 3.500 de femei și copii au beneficiat de servicii de consiliere psihologică individuală şi de cuplu, asistenţă socială, îndrumare către un jurist, pentru cazurile în care victimele sunt angajate în procese cu abuzatorul.

 În cadrul proiectului, care va avea loc cu precădere în mediul online, se lansează şi spotul de interes public cu scopul de a genera curajul de a schimba povestea vieții a multor femei și copii: https://www.youtube.com/watch?v=3JKM_IDQsHg

Aceste mame, femei care ne cer disperate ajutorul nu au parte nici de valorizare, nici de iubire. Luptăm pentru o societate sănătoasă, ancorată în respectarea drepturilor omului și crearea unui mediu sănătos în care membrii familiei să se susțină și să se dezvolte împreună. Pentru a avea o societate sănătoasă, este nevoie să ne educăm copiii că pot produce schimbări benefice, iar prima lecție este urmarea exemplului părinților. Noi toți putem schimba povești! Ale noastre sau ale altora! Psiholog, psihoterapeut ADRA, Alina Bordas-Mohorea

După campaniile de succes din anii trecuți – „Îți place să dai? Alege-ți un partener pe măsură!”, desfășurată în parteneriat cu campionul mondial Leonard Doroftei, “Ciocu’ Mare”, destinată convingerii femeilor care suferă abuzuri să ia atitudine și să anunțe autoritățile, sau „Bărbați Adevărați”, o campanie de încurajare a comportamentului pozitiv, ADRA România va derula o nouă campanie inedită: „Schimbă Povestea!”, susținută de partenerii: Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România și sponsorii noștri: HILS Development (sponsor principal),  Puratos,  Orhideea Residence & spa. 

Prezentare ADRA România

ADRA România deține Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în familie din 2009, activitatea sa fiind neîntreruptă până în prezent, fiind unul dintre cele mai longevive centre din țară. Prin implicarea în direcția combaterii violenței în familie, ADRA se concentrează pe 2 direcții:

  • Intervenție, prin serviciile oferite în cadrul adăpostului Casa ADRA și prin consilierea persoanelor ce trăiesc drama abuzului, dar care nu își doresc găzduirea, ci doar informarea și consilierea;
  • Prevenție, prin campaniile naționale de informare și conștientizare asupra fenomenului violenței în familie, campanii de advocacy.

Pe lângă implicarea în acest domeniu, ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare. De aceea, urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie de bază, sănătate primară, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate.

ADRA România este:

  • Membru al Federației Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND)
  • Membru al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Protecţia Copilului (FONPC)
  • Furnizor de servicii sociale acreditat pentru Centru de Consiliere şi Sprijin pentru Victimele Dezastrelor Naturale
  • Furnizor de servicii sociale acreditat pentru Centru de Informare şi Consiliere pentru persoanele aflate în dificultate

La nivel global, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 125 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. Datorită promptitudinii cu care ADRA a răspuns la nevoile oamenilor de pe întregul glob, în 1997, Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC) i-a conferit statutul de membru consultativ.

Puteți afla mai multe informații la adresa: https://adra.ro/schimba-povestea  / tel: +4021 25 25 117          

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.