Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tinerii din Roman au avut inițiativa să-i cunoască și să dialogheze cu candidații la funcția de primar

0

Sâmbătă, 12 septembrie 2020, în amfiteatrul din Pietonalul Ștefan cel Mare din Roman a avut loc una dintre primele și puținele dezbateri civice din România, pentru sectorul de tineret, cu candidații pentru funcția de primar. Evenimentul cu titlul “Tinerii și viitorul primar” a adus în prim-plan ideile și soluțiile propuse de candidați pentru dezvoltarea educației de calitate și a proiectelor de tineret în municipiul Roman.

Respectând toate normele sanitare în vigoare: purtarea măștii, folosirea dezinfectantului și distanța fizică recomandată, organizatorii au creat un dialog constructiv cu cei 5 candidați la funcția de primar prezenți la dezbatere. Din estimările noastre, la eveneniment au participat aproximativ 200 de persoane tinere în auditoriu și în jurul zonei delimitate.

Candidații au avut ocazia să se prezinte în debutul întâlnirii, apoi să răspundă la 5 întrebări adresate din partea organizatorilor, formulate în baza nevoilor identificate de tineri în municipiul Roman, și la final au dialogat cu tinerii din amfiteatru, la sesiunea de întrebări din public.

Principala nevoie a tinerilor din municipiul Roman este crearea unui Centru de Tineret multifuncțional, capacitat cu resurse umane bine pregătite și destinat organizațiilor care se ocupă cu proiecte educaționale, programe antreprenoriale și evenimente culturale pentru sectorul de tineret.

Dezbaterea s-a desfășurat într-o atmosferă relaxată, respectuoasă, și de o manieră constructivă pentru comunitate. La final, feedback-ul participanților a fost unul foarte bun și a întărit necesitatea organizării unor astfel de exerciții civice și democratice.

Ne bucurăm că am organizat în municipiul Roman unul dintre cele mai frumoase și relevante evenimente din România în campania pentru alegerile locale 2020. Am demonstrar că se poate și sper să fim un exemplu pozitiv pentru toți tinerii din țară. Este un semn de normalitate ca acest dialog să existe, iar cei care își asumă o candidatură pentru o funcție publică, să vină în fața tinerilor și să arate cine sunt, de ce sunt capabili și ce proiecte concrete propun pentru sectorul de tineret. Mulțumim tuturor candidaților pentru prezență, decență și ideile propuse. Vreau să cred că multe din ele se vor concretiza în viitorul apropiat.” Sebastian Hrib, coordonator eveniment.

Vedetele și beneficiarii direcți ai acestui eveniment au fost însă, de la început, tinerii. Noi, organizatorii, sperăm că pentru aceștia să fi fost o experiență de învățare și să le fi stârnit curiozitatea de a se informa și de a vota cu responsabilitate viitorul primar al municipiului Roman la alegerile locale din 27 septembrie.

Dezbaterea a fost organizată cu sprijinul și bunăvoința tinerilor voluntari din Asociația KULT Generation, UN Youth Roman, People to People International Roman, Fundația Leonardo Murialdo Roman, Cercetașii României – Murialdo Into The Wild, Asociația Cultural-Artistică GONG, Asociația Tinerilor Ortodocși Roman și Consiliul Județean al Elevilor Neamț, cu susținerea Consiliului Tineretului din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.