Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mos Nicolae la Iasi pentru copiii din familii cu venituri modeste

0

„UN DAR DE SFÂNTUL NICOLAE DE LA CEI MARI PENTRU CEI MICI!”

Rază de bucurie de Sfântul Nicolae pentru copiii din familii cu venituri modeste.

În data de 6 decembrie 2010, 40 de voluntari ai Clubului IMPACT 4 YOU de la Grupul Şcolar Economic de Turism Iaşi, coordonaţi de prof. Marie-Jeanne Stoian, prof. Mihaela-Loredana Rusu, prof. Irina Butnaru şi prof. psihopedagog Dana Dumitrache  organizează, la Parohia „Sfântul Nectarie” din Iaşi, acţiunea „Un dar de Sfântul Nicolae de la cei mari pentru cei mici!”, proiect promovat şi sprijinit de Director, Prof. Dr. Iuliana Ţugui pentru implementarea cu succes în comunitate.

Acţiunea face par­te din proiectul „Conectează-te la comunitate“, iar beneficiari sunt 12 elevi de la Grupul Şcolar Economic de Turism şi trei copii din parohie cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, care provin din familii cu venituri modeste. Aceştia se întâlni cu preotul Petrică Lehaci, cu liderii IMPACT şi 40 de elevi voluntari. Voluntarii IMPACT 4 YOU vor oferi cadouri pentru a arăta că Moş Nicolae vine la toţi copiii. La activitatea menţionată va participa Ştefan Atârgoviţoaie, care va încânta participanţii prin colindele pe care le va interpreta.

Partenerii proiectului sunt: NOKIA, International Youth Foundation, Grupul Şcolar Economic de Turism, elevi şi cadre didactice. Pentru darurile copiilor au mai contribuit Parohia „Sfântul Nectarie“, Asociaţia „Voie Bună”, S.C. Belvedere, iar elevii şcolii au donat bani pentru a-şi ajuta colegii.

Voluntarii au mai realizat cruciuliţe, împreună cu Asociaţia Tinerilor Ortodocşi (ATOR) din Iaşi, şi obiecte tradiţionale (brăţări, brăduţi şi îngeraşi) în parteneriat cu Asociaţia „Art – Meşteşugurile Prutului”. Obiectele vor fi dăruite beneficiarilor acţiunii.

„Criza economică afectează puterea economică a ţării care se răsfrânge asupra veniturilor populaţiei. În aceste vremuri mai dificile nu trebuie însă să uităm să ne bucurăm de sfintele sărbători. Din acest motiv voluntarii IMPACT 4 YOU au identificat grupul de beneficiari din Parohia Sfântul Nectarie, Iaşi, pentru a oferi un strop de bucurie şi voie bună de Sfântul Nicolae. Nu vrem ca lipsa banilor să fie un motiv de tristeţe pentru copii. Faptul că Sântul Nicolae este cunoscut pentru minunile săvârşite vrem să-i facem pe copii să spere în ceva mai bun”, a declarat Director, Prof. Dr. Iuliana Ţugui, de la Grupul Şcolar Economic de Turism Iaşi.

„Conectează-te la comunitate” este un proiect în cadrul Programului IMPACT al Fundaţiei Noi Orizonturi, realizat în parteneriat cu Nokia şi International Youth Foundation. Proiectul vizează dezvoltarea educaţiei, utilizând ca metode serviciul în folosul comunităţii şi educaţia non-formala. Grupele de vârstă cărora se adresează programul sunt 12-15, respectiv 15-18 ani. Cluburile reunesc, în medie, 25 de participanţi-elevi, ale caror activităţi sunt coordonate de către 4 facilitatori de club (3 profesori din şcolile în care funcţionează cluburile şi un student voluntar).
Prin activităţile derulate, modelul IMPACT urmăreşte încurajarea tinerilor de a deveni cetăţeni activi ai comunităţilor, prin proiecte de serviciu în folosul acesteia, înzestrarea tinerilor cu abilităţi practice, competenţe utile (managementul de proiect, analiza SWOT, dezvoltarea unui buget), promovarea valorilor democratice şi respectul reciproc.
Voluntarii Clubului Impact 4 You cred în cuvintele lui Rosaleen Dickson „Indiferent dacă cresc , ei rămân totuşi copiii noştri, şi unul din cele mai importante lucruri pe care le putem dărui este dragostea noastră necondiţionată .O iubire care nu depinde de nimic decât de faptul că sunt copiii noştri.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.